Annonce
Egtved

Stor enighed blandt læserne: Selv 'et megakedeligt navn' kan ikke holde folk væk fra Egtvedpigens Fodspor

Der er så smukt i Vejle Ådal, som eksempelvis her ved Runkenbjerg. Den udsigt har mange gerne ville nyde ved at vandre ad "Egtvedpigens fodspor", men den voldsomme popularitet har fået nogle udvalgspolitikere til at tænke på, om ruten bør have et andet navn for at undgå at tiltrække helt så mange vandrere. Arkivfoto: Mette Mørk
Udvalgspolitikere luftede i sidste uge en tanke om at give den populære vandrerute i Vejle Ådal et nyt, kedeligt navn, så det måske kunne begrænse antallet af vandrere. Men det forslag får en tommel ned fra læserne.

Egtved: Er navnet "Egtvedpigens Fodspor" måske med til at gøre det ekstra attraktivt at tage en vandretur ad den 14 kilometer lange ådalsrute?

Det funderede politikerne i Vejle Byråds natur- og miljøudvalg over på deres mødee i sidste uge.

- Vi talte blandt andet lidt om, om stien måske bør have et nyt navn. Nogle mente, at det måske kan tiltrække ekstra, at man kommer ud og går i "Egtvedpigens Fodspor", fortalte udvalgsformand Karl Erik Lund (DF) efter mødet.

Annonce

Men det forslag møder ikke megen opbakning blandt læserne. I hvert fald ikke at dømme ud fra de mange kommentarer, en artikel om et muligt navneskifte har fået på Facebook.


Jeg tror ikke, navnet gør hverken fra eller til. 14 kilometer rundtur i gudesmuk natur vil trække mange til, om de så kalder den for et megakedeligt navn.

Tanja Døssing i Facebook-kommentar


"Jeg tror ikke, navnet gør hverken fra eller til. 14 kilometer rundtur i gudesmuk natur vil trække mange til, om de så kalder den for et megakedeligt navn," lyder en kommentar fra Tanja Døssing.

Tina Meidahl Holstener mener også, man skal beholde navnet.

"Måske det bare var på grund af nyhedsværdien, og I reklamerede så meget for den. Hvis I nu bare åbner ruten igen uden at reklamere med det, så kan det være, der ikke kommer så mange. Plus på det tidspunkt måtte man jo intet andet end at være i naturen. Nu er hele Danmark mere eller mindre åben igen," skriver hun.

Nogle kommer med spøgende forslag til nyt navn som "Brændenældestien", "Egtvedpigens ulidelige rute" eller "Mudder-bakke-ruten". Men overvejende går kommentarerne på, at man bør holde fast i navnet.

Et stærkt brand

Den holdning deler Søren Peschardt (S), der er medlem af natur- og miljøudvalget, også.

- "Egtvedpigens Fodspor" har vist sig at være et meget stærkt brand. Det skal vi være stolte af - men også opmærksomme på. At nogen overhovedet kan foreslå at skifte det, er jo helt vanvittigt, siger han.

Vejle Kommune begik en fejl, da den indviede stien, inden der var ordentligt styr på blandt andet parkeringsmuligheder og faciliteter. Det har man nu en god mulighed for at få styr på, mener han.

- Og her mener jeg selvfølgelig ikke, at vi skal lave store asfalterede parkeringsarealer, men grønne arealer, man kan parkere på, forklarer Søren Peschardt.

Samtidig kan man med fordel ændre lidt i ruteforløbet.

- Det sjove er, at ruten lige nu slet ikke knytter an til Egtvedpigens fundsted. Det vil være helt oplagt at tænke det ind, når vi skal udvikle området ved gravstedet. Så skal vi selvfølgelig se på, om vi kan udbygge stien, så den også kommer forbi gravstedet - indtil da er navnet faktisk en lille smule falsk markedsføring, mener jeg, fortæller Søren Peschardt.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Jannie fik to minutter til at sælge sig selv til sine partifæller: Nerverne kom på talerstolen

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Vanvidskørsel i Egtved: Solouheld førte til beslaglæggelse af køretøj

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Annonce