Annonce
forside

Stor færdselskontrol i Vejle: Politiet sigter 64 trafikanter

Der blev skrevet bøder til 64 trafikanter, da politiet tirsdag gennemførte en udvidet kontrol i Vejle by og på E45. Arkivfoto

Politiet har fokus på cyklister og knallerter i uge 4, men også mange bilister blev taget, da politiet udførte en udvidet kontrol i Vejle by og på E45 tirsdag. 14 bilister fik bøde for at tale i mobiltelefon under kørslen.

Vejle: Som led i en stor landsdækkende indsats overfor cyklister og knallertkørere gennemførte politiet tirsdag en større færdselskontrol i Vejle by og på E45 - og det gav pote.

Ikke færre end 64 sigtelser for forskellige overtrædelser af færdselsloven blev der delt ud i løbet af kontrollen, oplyser politikommissær ved Sydøstjyllands Politi, Brian Kristiansen.

- I alt stoppede vi 278 cyklister, knallertkørere og bilister. I forhold til cyklister var der blandt andet fokus på lys og på korrekt placering - det vil sige, om de kørte på fortov eller ikke holdt sig til cykelstien. Af de 64 sigtelser blev der givet 16 til cyklister for manglende lygteføring og 12, som enten ikke brugte cykelstien eller kørte på fortov. En enkelt knallert blev taget for at køre for stærkt og en for ikke at have ansvarsforsikring. Derudover blev der taget tre 45-knallerter. En for ikke have kørekort, en for ikke at have ansvarsforsikring og en for ikke at have indregistreret knallerten, fortæller Brian Kristensen.

Annonce

Bilister også i søgelyset

Selvom den landsdækkende indsats retter sig imod cykler og knallerter, blev en del bilister også stoppet under aktionen tirsdag.

Det medførte 14 sigtelser og bøde for brug af mobiltelefon under kørslen, ni lastvognschauffører fik bøde for ikke at benytte sikkerhedssele, tre bilister blev sigtet for spirituskørsel. Derudover blev der rejst sigtelse mod en bilist for ikke at have fået sit køretøj indregistreret, en bilist fik en bøde og et klip i kortet for at have kørt for hurtigt på landevej, en bilist blev taget i at køre for hurtigt på motorvejen i 130 km/t-zonen og en lastbil blev taget for at køre med overlæs.

- Indsatsen i forhold til cyklister og knallerter fortsætter over hele landet - også i Vejle - resten af ugen, fortæller Brian Kristiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce