Annonce
Hedensted

Stor forskel mellem flexture til Horsens og Vejle: Else skal betale tre gange så meget

Flexturordningen har kørt i mange kommuner i en del år. I 2015 blev ordningen indført i Horsens Kommune, blandt andet med en forskel på taksten på kørsel i og udenfor byen. Arkivfoto

Else Jensen fra Hedensted er fortørnet over, at hun skal betale over tre gange så meget for at tage en flextur til Horsens Sygehus som til Vejle Sygehus: - Horsens er ovenikøbet det sygehus, vi hører til, siger hun.

Hedensted: Else Jensen fra Hedensted kommer jævnligt på Vejle Sygehus, hvor hun gennem de senere år er blevet behandlet for forskellige lidelser.

Det foregår ofte med en flextur, som koster hende 65 kr. hver vej. En helt rimelig pris, mener Else Jensen, der er gangbesværet og derfor har stor gavn af flextur, der tilbyder dør-til-dør transport.

Men da hun for noget tid siden ville besøge en bekendt på Horsens Sygehus, fik hun et chok.

- Jeg fik at vide af Flextur, at det ville koste 237 kr. hver vej! Det er da helt forkert, at vi ikke kan komme fra vores bopæl til det regionsygehus, vi faktisk hører til uden at skulle betale så meget, siger Else Jensen, der endte med at droppe besøget.

Annonce

Flextur

Mange kommuner har indført flextur som en kompensation for busser og anden offentlig transport.En flextur skal bestilles mindst to timer i forvejen, og man kan komme til at køre sammen med andre og dermed en mindre omvej.Flextur kan bruges af alle, til f.eks. besøg, fritidsinteresser, læge, indkøb eller andre formål.Det er Midttrafik, der bestyrer ordningen, og kommunerne yder et tilskud, så turen bliver væsentlig billigere end en taxatur.En taxatur fra Hedensted til sygehuset i Horsens vil koste omkring 300 kr.

159 kroners forskel hver vej

Hun peger på, at Hedensted Kommune tilhører Region Midtjylland, og derfor er patienter, med mindre de benytter det frie sygehusvalg, knyttet til sygehuset i Horsens. Men det koster altså langt mere at få en flextur til Horsens end til Vejle.

- Hvis min mand pludselig bliver akut indlagt, så skal han køres til Horsens, men så vil jeg ikke kunne komme og besøge ham, uden at skulle betale dyrt, siger Else Jensen.

Går man ind på Midttrafiks hjemmeside og beregner, hvad det koster at tage en Flextur til de to sygehuse, ser man, at Else Jensen har ret.

En flextur fra Hedensted midtby til Vejle Sygehus koster 65 kr. , mens en flextur til Horsens Sygehus koster 224 kr. Afstanden til Vejle Sygehus er 13 km, og afstanden til Horsens er 16.

Til fordel for bybusser

Og så kommer forklaringen. For på hjemmesiden fremgår det, at hvis man i stedet tager en flextur til banegården eller Vitus Berings Plads og tager en bybus derfra, falder prisen på turen til Horsens til 56 kr. Altså faktisk billigere end til Vejle.

Else Jensen har da også fået det svar fra Horsens Kommune, at forskellen skyldes, at man i Horsens vil støtte bybusserne. Derfor stiger prisen på en flextur drastisk, hvis man vil helt ud til sygehuset på Sundvej.

Uden for Horsens by er taksten fire kr. pr. kilometer, i bybuszonen er den 14 kr. per kilometer. Det gælder uanset, hvor man kommer fra. Det vil sige, også borgere fra eksempelvis Brædstrup oplever den forskel.

Men det er ikke fair, mener Else Jensen.

- Man skal jo stadigvæk gå til og fra busstoppestedet, og det er der mange gangbesværede, der ikke kan. Hvorfor skal borgerne fra Hedensted Kommune tages som gidsler, fordi bybusserne i Horsens skal tilgodeses, spørger Else Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce