Annonce
Hedensted

Stor forvirring om corona-testbil: Regionen aflyste uden at give besked

Der har i løbet af torsdag været stor forvirring om, hvorvidt man kunne blive teste i Kragelund. Billedet er fra corona-testcenteret ved Casa Arena. Foto: Morten Pape
Torsdag var der stor forvirring om mulighederne for at få taget en coronatest i Kragelund. Regionen havde aflyst testbil uden at give besked.
Annonce

Kragelund: Forvirringen omkring muligheden for at få en coronatest hos virksomheden KSM Kragelund var torsdag total.

I sidste uge meddelte Region Midtjylland, at man på grund af smitte på minkfarme og blandt medarbejder på minkfarme ville sende en testbil til byen, så folk inden for minkfaget kunne få en coronatest. Det blev meldt ud til branchen via Hedensted Erhverv.

- Bilen var der lørdag og tirsdag, hvor der ikke var så mange, og der var også planen, at den skulle have været her torsdag, forklarer erhvervschef i Hedensted Kommune Carsten Steffensen.

Derfor havde Øster Snede Skole lagt ud på skolens intranet, at man kunne blive testet ved KSM torsdag, hvilket var oplagt, fordi skolen onsdag blev lukket på grund af en del udbrud blandt elever. Problemet var bare, at testbilen ikke dukkede op torsdag morgen som aftalt. Det betød trafikkaos ved virksomheden.

Annonce

Regionen aflyste

- Vi fik fat i regionen, som fortalte, at man havde aflyst bilen, fordi den skulle andre steder hen og teste minkpersonale. Det var rigtig ærgerligt, fordi skolen samtidigt havde lagt ud, at man kunne blive testet, forklarer Carsten Steffensen.

Region Midtjylland fik derfor i løbet af dagen sendt en testbil til Kragelund, men den bil havde ikke mulighed for at teste børn.

Testbilen skulle efter planen også have været i byen de næste to uger, men det er aflyst.

- Vi prøver i stedet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, om vi kan få en anden testbil til at komme. Især fordi vi nu har udbrud på to skoler, både i Øster Snede og på Stjernevejskolen, siger Carsten Steffensen, der dog på nuværende tidspunkt ikke ved, om det bliver til noget.


Vi prøver i stedet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, om vi kan få en anden testbil til at komme.

Carsten Steffensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce