Annonce
Egtved

Stor glæde over årets campingsæson - trods corona-udfordringer

Salget fra campingpladsens øl-brandbil og en madbod med grillpølser har finansieret lørdagskoncerterne hen over sommeren, hvor der var gratis entré. Det har været så stor en succes i år, at camping-indehaverne vil føre konceptet videre næste år. Privatfoto: Egtved Camping
Egtved Camping har i år måtte undvære mange udenlandske turister, og økonomisk set er året tydeligt mærket af corona-situationen. Alligevel vil indehaverne på mange måder huske 2020 som et år med glade gæster og god musik.
Annonce

Egtved: Der er blevet talt væsentlig mere dansk på campingpladsen hos Egtved Camping i år, end der plejer. På en almindelig sommersæson kommer der campinggæster fra en bred vifte af lande til campingpladsen, hvor de kan bo relativt tæt på blandt andet Legoland.

Men sådan har det ikke været i år på grund af corona-situationen, som har holdt mange af de udenlandske turister i deres hjemlande. Nordmænd og svenskere har der stadig været en god del af, og så har danskerne været flittige campinggæster i år.

- Lige inden coronaen havde vi investeret i fire nye mobilehomes, som stod færdige og klar til brug. Men der kom bare ingen og lejede dem, da først coronaen kom til Danmark. Der nåede vi da lige at blive lidt utrygge, da vi jo skulle have dem finansieret ved at leje dem ud, fortæller Lene Madsen, der sammen med sin mand Helge Madsen driver campingpladsen.

Det vendte til parrets lettelse heldigvis, og alle mobilehomes var blandt andet fuldt belagt henover højsommeren.

Samlet set bliver 2020 økonomisk set dog stadig ikke noget godt år for campingparret, der i 13 år har drevet campingpladsen ved Egtved.

- Men vi er så taknemmelige for statens hjælpepakker, som har været med til at sikre, at vi ikke er kommet helt ned og skrabe bunden og derfor er sikker på også at være her næste år, siger hun.

Annonce

Lørdagskoncerter hittede

Men trods alle bekymringer og udfordringer, coronaen har medført, vil Lene og Helge Stolberg alligevel se tilbage på dette års campingsæson med glæde.

- Vi har fået bygget en ny scene, hvor vi plejede at holde Musik ved Søen. Her har vi hver lørdag fra sidst i juni til sidst i august haft en live-koncert med plads til op til 500 siddende gæster - selvfølgelig med god corona-afstand. Det har været en kæmpe succes, må vi sige, lyder det fra Helge Madsen.

Egtved Camping har bygget en ny scene på campingpladsen, hvor forskellige artister hver lørdag sommeren over gav koncert. Privatfoto: Egtved Camping

I 2018 besluttede parret, at det efter ni år med musikfestivalen Musik ved Søen var tid til at prøve noget nyt. Konceptet er altså i stedet blevet gratis lørdagskoncerter af et par timers varighed på campingpladsens store skrånende plæne, og så har der været mulighed for at købe fadøl og grillpølser i boder på pladsen.

- Vi kalder det jysk wellness. En fadbamse, en grillpølse og noget god musik - og så selvfølgelig hygge, siger han med et lille grin.

Annonce

Gæster har hungret efter musik

Lysten til - eller behovet for - at komme til udendørs koncert har i år været ekstra stort, er parrets oplevelse.

- Vi har i hvert fald kunne mærke på mange af gæsterne, der er kommet de aftener, at de har hungret efter live-musik og at være sammen med folk på en anden måde i en tid, hvor så meget er blevet aflyst eller udskudt, fortæller han.


Vi vælger at se på det gode og huske glæden fra det her år, og så se fremad til det nye år.

Helge Madsen, camping-indehaver


Lene Madsen supplerer:

- Jeg har typisk stået i boderne ved koncerterne, og jeg har godt nok oplevet mange, der på vej hjem er kommet hen og har sagt tusind tak for en god aften, og at det var lige det, de havde brug for. Det giver sådan en god fornemmelse i maven. Det er den glæde, vi især vil huske den her sæson for, siger hun.

Helge Madsen er helt enig. Corona-udfordringerne vil parret naturligvis også huske, men det er ikke det, de fokuserer på.

- Vi vælger at se på det gode og huske glæden fra det her år, og så se fremad til det nye år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce