Annonce
Egtved

Stor interesse for at blive testet inden jul: Nyt testcenter testede flere hundrede første dag

Christian Andersen var fredag morgen mødt op i det nye testcenter i Vingsted for at blive testet for coronavirus for en sikkerheds skyld. Det var lidt ubehageligt at blive podet i næsen, men det var hurtigt overstået, fortæller han. Foto: Mette Mørk
Torsdag åbnede Falck et nyt coronatestcenter i Vingsted for at hjælpe flere danskere til at kunne nå at blive testet inden juleferien.
Annonce

Vingsted: - Det foregår som en næsepodning, hvor jeg poder din næse med den her vatpind, forklarer Klaus Jørgen Olsen, der iført visir, mundbind, engangskittel og handsker er klar til at pode Åse Krog Mikkelsen.

Åse Krogh Mikkelsen havde taget turen fra Vejle til Vingsted for at blive testet, da hun de sidste par dage havde følt sig lidt småsløj. Foto: Mette Mørk

Det tager cirka ti sekunder at gennemføre podningen. Det ser ikke just behageligt ud, men Klaus Jørgen Olsen fører vatpinden rundt i næsebordet med en rolig og sikker hånd.

- Hvis prøven er positiv, bliver du ringet op i løbet af den næste halve time. Hvis den er negativ, hører du ikke noget fra os, forklarer han, inden han sender Åse Krog Mikkelsen afsted med ønske om en god dag og gør klar til næste.

Annonce

Vil gerne testes inden jul

Torsdag åbnede Falck flere nye testcentre i Danmark, blandt andet i Vingsted, hvor Falck har lejet sig ind i en gammel lejrskolebygning, der tilhører Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Fredag morgen, på testcentrets anden åbningsdag, er der kø fra morgenstunden. En af dem, der er klar i køen, var Rebecca Lind fra Vejle.

Rebecca Lind fra Vejle skal til jul være sammen med sine bedsteforældre, og derfor ville hun gerne testes. Foto: Mette Mørk

- Jeg skal holde jul med mine bedsteforældre og vil derfor gerne testes inden jul. Jeg forsøgte at få tid til coronatest i Vejle, men der kunne jeg først få en tid 24. december, og så var det jo for sent. Derfor valgte jeg i stedet at køre herhen, fortæller Rebecca Lind.

Hun har tidligere prøvet at få en coronatest med podning i halsen, men ikke før med næsepodning.

- Jeg er lidt bange for at skulle podes i næsen, men det er jo sådan, det er, siger hun, mens hun står i køen.

Kort efter er det hendes tur. Trods nervøsitet sidder hun helt stille og ser helt afslappet ud, mens Klaus Jørgen Olsen poder hende i næsen.

- Det var slet ikke så slemt, som jeg havde troet. Det var faktisk meget bedre end den i halsen, synes jeg, siger hun lettet, inden hun kører hjem.

Kai Johansen har også taget turen til Vingsted fra hjemmet på Nørremarken for at blive coronatestet.


I de her tider er vi nødt til alle at bidrage med det, vi kan. At vi passer på hinanden, og at vi lader os teste.

Kai Johansen


- Jeg forsøgte at bestille tid til test i testcentret i Vejle, men der har jeg først fået en tid 25. december. Derfor besluttede jeg mig for at tage en test her. Selvom den ikke er ligeså sikker, så er det rart at blive testet nu, og så bliver jeg testet igen 25. december, siger han og fortsætter:

- I de her tider er vi nødt til alle at bidrage med det, vi kan. At vi passer på hinanden, og at vi lader os teste. Falck skal have ros for at have åbnet testcentret her og på så kort tid, så vi har den mulighed at blive testet.

Annonce

Åbent alle dage op til jul

Det var ved redaktionens slutning ikke muligt at få et præcis tal på, hvor mange der blev testet i det nye testcenter i Vingsted på åbningsdagen torsdag. Men fra Falck er meldingen, at testcentret var godt besøgt, og at flere hundrede lod sig pode for at blive testet for coronavirus.

Der er åbent i testcentret alle dage frem til jul. Åbningstider kan findes på Falcks hjemmeside, hvor man samtidig kan se, hvor lang ventetid der måtte være. Også på selve juleaftensdag er der mulighed for at blive testet i Vingsted - her vil der være åbent til klokken 14.

Klaus Jørgen Olsen er folkepensionist, men han har valgt at melde sig til at hjælpe med at teste i det nye testcenter. Han har ingen sundhedsfaglig baggrund. Tværtimod har han været trykker i 35 år, inden han gik på pension. Men det har ikke afholdt ham fra at melde sig til at hjælpe med at teste. - Det er min måde at bidrage lidt på i de her tider, siger han. Foto: Mette Mørk
Allerede fra klokken ni, hvor testcentret åbnede, var der kø til at få taget coronatest i det nye testcenter i Vingsted. Foto: Mette Mørk
Når vatpinden har podet i næsen i ti sekunder, bliver den gjort klar til analyse. Foto: Mette Mørk
Det er gået meget stærkt med at etablere det nye testcenter i Vingsted, der åbnede for testning torsdag morgen. Foto: Mette Mørk
Med hurtigtestene kan man få svar indenfor en halv time. Er prøven positiv, bliver man ringet op af en af Falcks medarbejdere. Er den negativ, hører man ikke noget. Foto: Mette Mørk
En test bliver gjort klar til analyse. Foto: Mette Mørk
Klaus Jørgen Olsen gør klar til at foretage næsepodning på den næste i køen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce