Annonce
Give

Stor interesse for nybyggeriet i Borgergade

Peter Pedersen fra IBT A/S præsenterede de fremmødte borgere for byggeprojektet i Borgergade. Et projekt der betyder, at der til sommerferien står syv nye boliger klar i Thyregod midtby. Foto: Jim Hoff
Tæt på 40 borgere dukkede op til informationsmødet om nybyggeriet i Borgergade i Thyregod, hvor IBT A/S bygger tre dobbelthuse og et facadehus.
Annonce

Thyregod: Borgerne i Thyregod, ikke mindst de i aldersgruppen plus 60, viste meget stor interesse for det nye byggeprojekt i byen, hvor Peter Pedersen via sit investeringsfirma IBT A/S har påbegyndt opførelsen af tre dobbelthuse samt et facadehus på Borgergade 25.

IBT A/S, Borgerforeningen og Lokalrådet i Thyregod inviterede tirsdag eftermiddag til informationsmøde om projektet, og her dukkede så mange borgere op, cirka 40, at mødet grundet coronasikkerhedsforanstaltninger måtte holdes i to ombæringer.


Der var 6-8 borgere, der signalerede stærkt interesse for at leje et hus, og de afleverede en seddel, mens flere interessenter tog sedlen med hjem og vil sende til mig i løbet af de næste dage, så det var virkelig positivt

Peter Pedersen, IBT A/S


Så mens det ene hold fik informationer om projektet af Peter Pedersen og Borgerforeningens formand Jens Erik Svane, sad det andet hold til hygge i kantinen med hjemmebagt kringle og varm kaffe tilsat almindelig god bysnak på menuen.

Annonce

Starten på byudvikling

Forhistorien til det nye byggeprojekt, samt det i 2021 kommunalt funderede projekterede byggeri af en række andelsboliger på Solsortevej, finder vi i det arbejde som en byudviklingsgruppe under Lokalrådet og Brogerforeningen på kommunal opfordring med formanden for Teknisk Udvalg, Gerda Jørgensen (V) i spidsen, iværksatte i 2018.

- Det endte med et projekt med 14 andelsboliger samt fem byggegrunde, der skulle byggemodnes på Solrostevej, og samtidig kom vi i kontakt med Peter Pedersen fra IBT A/S, der puslede med et byggeprojekt med såkaldt senioregnede boliger i Borgergade. Og det er disse, vi i dag vil informere om, lød det fra Jens Erik Svane i sin velkomst til de fremmødte.

Her kunne Peter Pedersen berette, at entreprenøren forventer, at de syv boliger står klar til indflytning til sommerferien. Der er tale om syv huse i tæt lav bebyggelse, de seks af husene ligger omkring 85 kvadratmeter og facadehuset, der er i to etager ligger på 100 kvadratmeter.

- Husene kan både købes og lejes, dog tror jeg det er meste realistisk, at de bliver lejet ud. Huslejen ligger på 8.500 kr. om måneneden, og dertil kommer et årsforbrug på el og varme på 4000-4500 kroner. Husene har nemlig  luft/vand varmepumper, derfor de lave energiomkostninger. Husene er også handicapvenligt indrettet, og der en en p-plads til hvert hus, forklarede Peter Pedersen.

Grundene til husene ligger på cirka 300 kvadratmeter, og der må godt holdes husdyr, men husene skal i hvert fald ved udlejning være røgfri.

Annonce

Solid forhåndsinteresse

I forbindelse med mødet blev der udleveret informationsoplysninger om husene samt en seddel, hvor man kunne påskrive sig eventuel interesse i køb eller leje.

- Vi er rigtig glade for så flot fremmøde. Det overstiger langt vores forventninger, lød det samstemmende fra Jens Erik Svane og Peter Pedersen.

Det overraskende fremmøde betød så til gengæld, at køkkenet måtte ud og bage en ny runde kaffekringle, men det var bestemt værd at vente på.

Under mødet blev temaet "seniorbofællesskaber" også drøftet. Umiddelbart var der ikke den store ointeresse for et sådant projekt, men Peter Pedersen vil dog holde døren åben lidt endnu, hvis der alligvel skulle vise sig samlet større interesse for sagen.

Pedersen kunne forøvrigt gå fra mødet med en god mavefornemmelse.

- Der var 6-8 borgere, der signalerede stærkt interesse for at leje et hus, og de afleverede en seddel, mens flere interessenter tog sedlen med hjem og vil sende til mig i løbet af de næste dage, så det var virkelig positivt. De er alle intereseerde i at leje et hus, og det havde jeg nok på fornemmelsen, at det var den model, der ville blive populær, konstaterer Peter Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce