Annonce
Trekantområdet

Stor lettelse efter 320 test uden spor af corona: Stort plejehjem slår døren op for besøg igen

To testrunder på plejehjemmet Kirsebærhaven viser, at hverken beboere eller medarbejdere på Kirksebærhaven har coronasmitte i kroppen. Derfor har plejehjemmet slået dørene op for besøg igen. Foto: Google Streeetview
Lettelsen er stor på plejehjemmet Kirsebærhaven. Da en medarbejder uden symptomer blev testet positiv for corona, blev alle 60 beboere og 100 ansatte tjekket to gange. Svarene viser, at ingen har coronasmitte.
Annonce

Kolding: Alle 60 beboere og 100 ansatte på det store plejehjem Kirsebærhaven er blevet testet to gange med syv dages mellemrum for corona-virus. Og svarene viser, at ingen har corona-smitte i kroppen.

- Vi er meget lettede, siger Koldings seniordirektør Annette Lund.

Alle blev testet, efter en medarbejder på Kirsebærhaven var blevet testet positiv. Medarbejderen var en af de 2600 ansatte i Kolding Kommune, der havde taget imod et tilbud fra sin arbejdsgiver om at blive testet. Hun havde ingen symptomer og er erklæret corona-fri.

At hverken beboere eller medarbejdere er konstateret smittede betyder, at Kirsebærhaven kan slå dørene op for besøg igen.

- Det lukkede vi ned for den 13. maj, og jeg har allerede sendt mail ud til alle pårørende om, at alt er okay, så vi igen har slået dørene op, fortæller en glad Hanne Ledel, der er plejehjemsleder på Kirsebærhaven.

Og der gik kun ganske kort tid fra hendes mail blev sendt ud, til de første pårørende bookede et besøg på plejehjemmet og derefter kunne møde.

- Vi lukkede ned for besøg den 13. maj, og jeg har allerede sendt mail ud til alle pårørende om, at alt er okay, så vi igen har slået dørene op.

Hanne Ledel, leder af plejehjemsleder Kirsebærhaven

Annonce

Beboere fik hurtigt svar

De 60 plejehjemsbeboere blev alle testet samlet, da en læge kom ud til Kirsebærhaven og sammen med kommunens sygeplejersker gennemførte testene. Her kom svarene hurtigt i hus.

- De 100 medarbejdere skulle testet i podeteltet ved Kolding Storcenter, og her kom svarende løbende. Det tager lidt tid, når det er så mange, der skal testet. Vi sad og krydsende fingre for, at der ikke var konstateret smitte, hver gang et svar kom ind på mail, forklarer Annette Lund.

At alle plejehjemsbeboere og ansatte skulle testes to gange skyldes de retningslinjer, der var gældende på det tidspunkt, hvor medarbejderen blev konstateret smittet.

- Sundhedsmyndighederne har ændret retningslinjerne nu, og vi er ved at afdække, om det kun er de beboere og medarbejdere, der er nære kontakter til en smittet, der skal testes, hvis der konstateres smitte igen, men vi håber selvfølgelig ikke at komme til at stå i den situation igen, siger Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce