Annonce
Ikast-Brande

Stor lokal modstand mod lokalplanforslag

Anja Scheurich (til venstre) og Louise Theilgaard har været rundt i hele kvarteret på Ny Sandfeldvej, hvor samtlige grundejere på nær to har skrevet under på en protest mod den lokalplan for området på Nordlundvej vest for rideskolen, der i øjeblikket er i høring. Foto: Mikael Lund
Grundejere på Ny Sandfeldvej protesterer mod lokalplan om 100 boliger.

Brande: Samtlige grundejere på Ny Sandfeldvej på nær to har skrevet under på en protest mod den lokalplan, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre mere end 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

45 husstande, hvilket svarer til samtlige grundejere på Ny Sandfeldvej på nær to, har skrevet under på en underskriftsindsamling, der opfordrer byrådet til at forkaste det foreliggende lokalplanforslag, som blev sendt i høring 23. december, og i stedet udarbejde en ny lokalplan, som er mere i overensstemmelse med strukturplanen for Brande Syd.

Derudover havde over 100 personer, siden en tilsvarende underskriftsindsamling blev lagt ud på skrivunder.net onsdag, fredag skrevet under på den samme opfordring.

To af initiativtagerne, Anja Scheurich og Louise Theilgaard, som begge bor på Ny Sandfeldvej, fortæller, at underskrifterne skal afleveres til byrådet forud for et kommende byrådsmøde, hvor planerne skal behandles politisk næste gang.

Udover opfordringen til at forkaste lokalplanen, som hun altså ikke mener er i overensstemmelse med strukturplanen, mener Louise Theilgaard endvidere, at lokalplanen går for meget på kompromis, ikke kun med ambitionerne i strukturplanen, men også med hedens værdi for fællesskabet, lokalområdet og naturen i øvrigt.

Annonce

Fantasiløst byggeri

- Vi er ikke imod byggeri – det skal bare leve op til planen. Vi vil gerne se et flot område, ikke massevis af rækkehuse, supplerer Anja Scheurich, og Louise Theilgaard ærgrer sig over, at man ikke gør brug af den know how, man har oparbejdet omkring moderne boligbyggeri og vandforholdene i området. Visionerne i strukturplanen synes hun stemmer fint overens med denne viden, mens det aktuelle projekt ifølge hende ligeså godt kunne have været lavet for 40 år siden.

- Det er synd for udviklerne. Det kunne have været et fantastisk prestigeprojekt, hvor man kunne promovere, hvad man er i stand til at bygge, uddyber Anja Scheurich.

- Det kunne skabe værdi for hele Brande by, supplerer Louise Theilgaard, der også gør sig tanker om, hvordan man passer på naturen.

- Hvorfor har I ikke bare indsendt er høringssvar?

- Det har vi også gjort, men mange har ikke tid eller kan ikke overskue det, lyder det fra Louise Theilgaard, der ligesom Anja Scheurich har oplevet, at flere ligefrem har takket dem for at samle underskrifter mod lokalplanen. Men også at hendes høringssvar ikke er blevet taget alvorligt.

Høringsfristen udløb i øvrigt 10. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce