Annonce
Give

Stor og udbredt tilfredshed med sommerfesten

To små grise i udbrud. Indslaget med "Rødhætte" og "De tre små grise" løb halvvejs på ruten tør for karameller, der kunne kastets ud til publikum. Så to af grisene blev sendt af sted til købmanden for at hente nye forsyninger. Foto: Børge Larsen
Arrangørerne kan næsten ikke få armene ned og med næsten alle mand af huse for at være, har sognets borgere også talt. Også det nye initiativ med underholdning i teltet fredag aften samlede godt et par hundrede.

Kollemorten. Kørte man forbi Hærvejscenter på Hærvejen i Kollemorten ved 13 tiden søndag, kunne man ikke se, at pladsen ved centret havde været ramme om byens og egnens fem dages sommerfest.

For allerede klokken 12.15 var de frivillige færdige med at pakke ned efter festen. Teltene var fjernet, mens diverse servicevogne stadig stod på arealet.

De udgjorde de sidste spor efter en hektisk uge, der i den grad levede op til ønsket om at blive et arrangement, der samlede hele sognet.

- Det må vi lykkedes over al forventning. Tirsdag havde vi godt 150 til reklamebanko, torsdag var der omkring 250 til fællesspisning, kondibingo og lagkagekonkurrence med efterfølgende hygge. Fredag kom der godt et par hundrede til vores nye tiltag og lørdag var 227 til festen. Så vi er mere end tilfredse, lyder det fra Jørgen Mikkelsen.

Sandsynligvis har det gode vejr også haft en smule indflydelse på det store fremmøde. På den anden side er festpladsen udstyret med så store telte, at de sagtens havde kunnet rumme alle i tilfælde af sommerregn.

Annonce
Det har været en stor succes. 227 betalte for at komme ind til aftenfesten og mange af dem havde vi ikke set til de andre aktiviteter i ugen. Så alt i alt er vi tæt på, at alle sognets folk har været med til mindst et af arrangementerne. Det er meget tilfredsstillende.

Jørgen Mikkelsen

En blød start

Men regnen holdt sig i modsætning til sognets beboere pænt på afstand. De sidste mødte næsten alle op.

- Ikke på en gang, men når vi ser tilbage på de forskellige arrangementer, så var det ikke de samme, der var der hver gang. Til festen lørdag aften var der en del, vi ikke havde set i løbet af ugen, siger Jørgen Mikkelsen.

Fredagens arrangement med Gina Michaells samlede godt et par hundrede mennesker og en del af dem kom faktisk ikke fra sognet. Men de var der og var med til at gøre aftenen til en succes.

- I sommerfestudvalget kom vi til at kigge på hinanden, hvorefter vi i fællesskab konkluderede, at vi jo lige så godt kunne prøve at bruge teltet til noget også fredag aften. Vi havde det jo stående alligevel, så vi blev enige om at prøve. Det gør vi nok også næste år, siger Jørgen Mikkelsen.

Fredagsfesten fik ikke lov at udvikle sig til et nattesæde. Klokken 22.30 lukkede bare og festen ebbede ud lige så stille, som den var startet.

- Folk stod ikke i kø, da vi åbnede, så vi troede faktisk, det blev en fiasko. Men folk kom lidt senere, de skulle lige være færdige med arbejde og have noget at spise, for der blev kun solgt drikkevare fra baren, siger Jørgen Mikkelsen.

Kort, men flot optog

Medvirkende til at fredagsfesten sluttede tidligt var, alle skulle være klar til den store finale næste dag. Den startede med flaghejsning og fælles morgenkaffe.

I det hel taget var Kollemorten flagklædt lørdag. Alle byens flagstænger var i brug. Efter morgenkaffen var der et væld af aktiviteter for både børn og voksne frem til klokken 12.

Så blev det hele lagt ned for at give deltagerne i optoget mulighed for at samles og forberede selve optoget gennem byen. Det startede klokken 12 og havde Århus Pigegarde i spidsen. Selve optoget var lidt kort med kun fem indslag. Men det svinger en del fra år til år. Ikke alle er lige inspireret hvert år.

Efter optoget var der koncert ved Århus Pigegarde inden de mange forlystelser igen åbnede og var til rådighed frem til klokken 16.30, hvor festpladsen lukkede for at alle kunne gøre sig klar til aftenfesten.

Her blev teltdørene åbnet klokken 18, mens selve festen startede klokken 19. Efter maden spillede "North Avenue" op til dans. Den sluttede sammen med festen klokken 2.

Og ti timer senere var det hele ryddet op.

"Solvognen" var også med i optoget. Ikke den fra Nationalmuseet, men en mere tilbagelænet udgave tilpasset festugens hedebølge. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce