Annonce
Egtved

Stor opbakning til Vandels nye landsbyordning

Der er nu fundet et fælles ledelsesteam for den nye landsbyordning i Vandel. Fra venstre ses teknisk serviceleder Jørgen Lomholt, viceskoleleder Bo Dyrbjerg, skoleleder Bjarne Kyneb, afdelingsleder i børnehaven Louise Wiberg og afdelingsleder for skolens SFO Helle O. Mikkelsen. Privatfoto

Der er masser af idéer til, hvad den nye landsbyordning i Vandel skal indebære. Skoleleder glæder sig over den store opbakning fra alle parter til den nye ordning.

Annonce

Vandel: Da det ringede ind til første time i det nye år på Firehøjeskolens afdeling i Vandel, lød samtidig startskuddet på den nye landsbyordning i Vandel.

Efter flere år med faldende børnetal i Spilloppen, vedtog Vejle Kommune kort før jul at lægge børnehaven og skolen i Vandel sammen i en landsbyordning. En ordning, som mødte stor opbakning fra både lærere, pædagoger og forældre.

- Processen op til, at beslutningen blev vedtaget, har været rigtig god. Igennem et halvt år har ledelserne for børnehaven og skolen været rundt og besøge andre landsbyordninger og høre om erfaringer der, og vi har holdt flere møder med bestyrelserne og medarbejderne i både børnehave og indskoling og drøftet mulighederne. På den måde er det ikke noget, der bare er blevet trukket ned over hovedet på os. Tværtimod har alle rost processen, og det er medvirkende til, at jeg kun møder positivisme og opbakning til ordningen, siger skoleleder på Firehøjeskolen, Bjarne Kyneb.

Hvis det her skal lykkes og blive velfungerende, er det vigtigt, at alle parter bakker op om det. En fælles retning er så vigtig for, når vi skal gennemføre det her.

Bjarne Kyneb, skoleleder
Annonce

Mange idéer i spil

Selvom den nye landsbyordning i princippet er gældende fra nu, er den langt fra fuldt implementeret. Det kommer til at tage tid at få det hele indkørt. Første skridt har været at lave et fælles ledelsesteam for Firehøjeskolen og Vandel Landsbyordning. Det næste bliver at få en ny fælles bestyrelse på plads senere i januar, så der er styr på det formelle.

Det næste bliver at udvikle og implementere nogle af de mange vinkler og idéer til, hvad landsbyordningen kan rumme.

- Vi har så mange spændende idéer, når vi sidder sammen og drøfter mulighederne. Blandt andet ser vi rigtig gode muligheder i en fleksibel skolestart, så vi kan lave en overgang, der passer det enkelte barn, forklarer skolelederen.

Ved besøget hos andre landsbyordninger har ledelserne i skolen og børnehaven også fået en masse input, der nu skal arbejdes videre med.

- Vi har lyttet til deres erfaringer af, hvad der er lykkes, og hvor faldgruberne har været. Det har vi helt klart noteret os, siger han.

Blandt andet har man andre steder erfaringer med at samle børnehavebørn og skolebørn til morgensang. Sådan bliver det også i Vandel, hvor børnehavens børn hver tirsdag morgen vil blive inviteret med til morgensang på skolen.

Annonce

Forældrene skal inddrages

Nogle af de mange idéer og nye tiltag skal forældrene selvfølgelig også præsenteres for. Derfor er der planlagt et fælles forældremøde for alle forældre med børn i alderen 0-16 år i hele skoledistriktet.

- Hvis det her skal lykkes og blive velfungerende, er det vigtigt, at alle parter bakker op om det. En fælles retning er så vigtig, når vi skal gennemføre det her, siger Bjarne Kyneb og fortsætter:

- Det er vigtigt, at forældrene føler sig værdifulde - at de kan mere end bare at bage end kage. Deres input og holdninger vil vi meget gerne have med i spil. Vi skal drøfte, hvordan børnehave, skole og forældre kan supplere hinanden, så vi får så gode samfundsborgere ud i den anden ende som muligt.

Det fælles forældremøde finder sted mandag 25. februar i Vandel Idrætshal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce