Annonce
Børkop

Eftersøgning afblæst: Der var ikke en kitesurfer i havsnød ved Andkær Vig

Helikopteren var i aktion ved redningsaktionen ved Andkær Vig. Foto: Jørgen Flindt
Den fundne telefon, som gav anledning til den store eftersøgning, viste sig at tilhøre en 62-årig mand, der havde tabt telefonen på en dykkertur.
Annonce

Andkær Vig: En stor redningsaktion, som fredag morgen blev indledt ved Andkær Vig i Vejle Fjord, blev hurtigt afblæst igen.

Man frygtede, at en kitesurfer var kommet i havsnød, fordi en fisker havde fundet en mobiltelefon i en  vandtæt pose i vandet, mens der cirka 100 meter derfra lå et kitesurferbræt.

Derfor blev politi, brandvæsen og en af Søværnets redningshelikoptere aktiveret klokken cirka 06.15 og en større eftersøgning sat i gang.

Redningshelikopteren i morgenlyset over Vejle Fjord. Foto: Jørgen Flindt

- Vi fandt frem til, hvem ejeren af telefonen var, men kunne ikke komme i kontakt med ham eller hans pårørende, som er bosat i Aarhus og København, fortæller vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Det lykkedes dog politiet i København at få oplyst fra en nabo til telefonens ejer, at han var ude at sejle sammen med familie.

Kort efter kom man i kontakt med sønnen til af ejeren af telefonen.


Ejeren af telefonen oplyste, at han er sammen med sin far og mor, og de er på en båd i Vejle. Telefonen havde hans far tabt under en dykkertur.

Politiets vagtchef


- Han oplyste, at han er sammen med sin far og mor, og de er på en båd i Vejle. Telefonen havde hans far tabt under en dykkertur, fortæller vagtchefen.

Det fundne kiteboard har altså intet med sagen at gøre.

Den 62-årige ejer af telefonen blev til gengæld glad for at få sin telefon igen.

Redningsaktionen blev udløst, da man fandt et herreløst kitesurfing-bræt i Andkær Vig. - Ved kitesurfing bliver sejleren på surfbrættet trukket af en drage i luften. BIlledet viser en kitesurfer i udlandet. Arkivfoto: Mahmud Turkia/AFP/Ritzau Scanpix
Redningsbåde var også i aktion ved Andkær Vig. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce