Annonce
Hedensted

Stor renovering af historisk byhus: Får nyt liv som øl- og vinstue

Brian Høllsberg og en stor flok venner har taget nærmest alt ud af det gamle byhus. Trappen midt i stuen bliver stående. - Den er det eneste, der bryder rummet, og så er det også meget hyggeligt at bevare noget af det gamle, siger han. Foto: Emil Fibiger
Ny restauration er på vej i Juelsminde. Indehaveren vil skabe et stemningsfyldt sted med liv i gårdhaven.

Juelsminde: På Odelsgade i Juelsminde er husmuren til nummer 13 blevet udstyret med et banner med reklame for Høllsbergs Have.

Det er navnet på en øl- og vinstue, som den lokale borger Brian Høllsberg vil åbne på adressen i løbet af sommeren.

- Jeg har givet mig i kast med det her, fordi jeg synes, det er spændende. Det er også fordi, jeg synes, det rummer noget, som ikke findes her i forvejen. Jeg har boet i Juelsminde i 20 år og har manglet sådan et sted, siger Brian Høllsberg, der er opvokset i Vejle.

Annonce


Juelsminde er et dejligt og specielt sted. Jeg tror, der er salt i vandet, for mange er lidt halvtørstige. Og så kommer man hinanden ved. Det har jeg altid sat pris på.

Brian Høllsberg


Den kommende vært vil give turister såvel som lokale på tværs af generationer et afslappet og stemningsfyldt sted med et overskueligt udvalg af vin, øl, kaffe og simple kød- og osteanretninger. Menukortet opbygges ud fra et princip om ”lidt, men godt”.

- Det skal være noget, man ikke lige får andre steder, siger Brian Høllsberg.

Har historie og have

Han har forelsket sig i huset på Odelsgade, som han overtog nøglerne til 10. april.

Det gule byhus er opført i 1890'erne. Det er den første privatbolig bygget i Juelsminde. Der har bl.a. været guldsmed og urmager på stedet.

- Huset har en historie at fortælle. Jeg vil rigtig gerne se, om vi kan lave en beskrivelse af historien, så folk kan se, hvad det er for et sted, de er kommet til, siger Brian Høllsberg, der har allieret sig med Juelsminde Lokalarkiv.

- Jeg synes, huset er charmerende. Det ligner lidt et Skagenshus. Jeg faldt især for stilen og charmen og gårdmiljøet, siger Brian Høllsberg. Han vil åbne op med større vinduer og glasdøre, så man fra Odelsgade kan se igennem huset og fornemme gårdhaven. Foto: Emil Fibiger

Med til ejendommen hører en gårdhave, der skal bruges til udeservering. Den er rig på solskinstimer og i læ af vinden. Brian Høllsberg håber, at gæsterne vil få samme oplevelse af den, som han selv har.

- Det er ligesom, man får skuldrene ned, når man sidder her. Der er fred og ro og ikke så meget stress og jag. Det bliver der så nok for mit vedkommende, når vi åbner, men det er en anden sag, siger han og griner.

Annonce

Kun trappen er tilbage

I første omgang har Brian Høllsberg travlt med at blive klar til åbning.

Gårdhaven skal have en stor tur, og i huset har Brian Høllsberg med venners hjælp nedbrudt nærmest alt. Kun trappen midt i stuen står tilbage.

På første sal bliver der indrettet kundetoilet, personalerum og kontor. I skunken på loftet har Brian Høllsberg fundet et levn fra fortiden - nemlig et skilt med teksten "Guldsmedenes Skytsengel". Foto: Emil Fibiger

Nu gælder det genopbygningen, som der er hyret håndværkere til. Det nye udtryk bliver rustikt.

- Vi vil finde de gamle vægge frem og lade dem stå som rå murstensvægge. Vi vil også lave et råt betongulv, men bryde det med varme i valget af interiør – med træmøbler og planter, siger Brian Høllsberg.

Annonce

Klaver og sangbog får plads

Han er musiker på hobbyplan, og hobbyen flytter med ind i huset, hvor der laves separat selskabslokale.

I det kommende selskabslokale forestiller Brian Høllsberg sig, at der kan stå et klaver, som kan bruges i forbindelse med musikarrangementer eller festlige lejligheder. - Hvis nogen har mod på at sætte sig til det, så er man velkommen til det, siger han. Foto: Emil Fibiger

Der bliver plads til klaver, trækharmonika og sangbøger med sømandsviser, så sangen og musikken kan opstå, hvis stemningen er til det.

Høllsbergs Have skal være åbent det meste af året.

- Om sommeren er det klart, at forretningen skal baseres på turisterne og gæsterne i byen. Om vinteren bliver det nok mere baseret på arrangementer. Det kan være af forskellig art – lige fra musik til foredrag. Det kan også være, jeg vil henvende mig til virksomheder med henblik på, at de kan lave kundearrangementer hos mig, siger Brian Høllsberg.

Annonce

Satser på juli

Kommunen har nikket ja til cafedrift på adressen, men indhentning af alkoholbevillinger og aftale med leverandører er blandt punkterne på den lange opgaveliste for den kommende tid.

- Jeg drømmer om at åbne 1. juli. Der er mange ting, der skal falde på plads, før det lykkes, men jeg vil arbejde nonstop for det, siger Brian Høllsberg.

Odelsgade 13 har en mere end 120 år lang historie og kan prale af at være den første privatbolig bygget i Juelsminde. Der kommer større vinduespartier i i forbindelse med renoveringen. Foto: Emil Fibiger
Gården forlænges af en grøn have. Både gård og have får en stor tur, så det kan blive et sted, hvor gæsterne kan slå sig ned og nyde roen. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det er da træls': Skoleleder er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Hedensted

Beboere i 19 huse skal genhuses: Renovering for 16 millioner på vej

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce