Annonce
Trekantområdet

Stor skole har haft forbud mod bare maver i årevis: - Eleverne skal ikke gå udfordrende klædt

Her på Kolding Realskole er det ikke noget nyt, at der er regler for, hvordan eleverne må gå klædt i skoletiden. Det er omkring 20 år siden, at ledelsen på skolen indførte, at eleverne for eksempel ikke må gå med så korte bluser, at man kan se bar mave. Foto: Lotte Højstrøm
På Kolding Realskole har man i omkring 20 år haft regler for, hvordan eleverne må gå klædt i skoletiden. Det betyder blandt andet, at de ikke må gå med korte bluser, så de viser bar mave, og nedringede bluser går heller ikke.

Kolding: De regler om elevernes beklædning i skoletiden, som man netop har indført på Firehøjeskolen i Vejle Kommune, og som i de seneste dage har vakt enorm opsigt i hele Danmark, har eksisteret på Kolding Realskole i mange år.

I de seneste cirka 20 år har realskolen med lige knap 1000 elever haft et forbud mod blandt andet korte bluser, "der efterlader bar mave", som der står på skolens hjemmeside, ligesom det heller ikke er tilladt at have nedringede bluser på i skoletiden.

Dermed ville de såkaldte crop-tops, som er blevet forbudt at have på i skolen på skolen i Vejle, heller ikke gå an på Kolding Realskole, der er Koldings største privatskole.

Annonce


Det kan måske sende signaler, som ikke er i orden.

Per Stabel, fmd. for Kolding Realskoles bestyrelse


Heller ikke for eksempel kasketter eller huer er tilladt at bære i skoletiden, ligesom der også er forbud mod at have piercinger i næse, øjenbryn eller læber.

Formanden for skolebestyrelsen, Per Stabel, fortæller, at han aldrig har fået nogen klager eller negative henvendelser om dresscoden for eleverne i de otte år, han har siddet i skolens bestyrelse - de seneste fire år som formand.

Traditionelle dyder

- Vi ønsker ikke, at eleverne går udfordrende klædt, og det kan måske sende signaler, som ikke er i orden. Der kan være nogen, der misforstår de signaler. Desuden er vi en privat grundskole med traditionelle dyder, og her møder vi ind i et fællesskab, hvor vi tager afsæt i en fælles idé om, hvordan vi går klædt, siger Per Stabel og henviser til, at virksomheder og foreninger også kan have regler for, hvordan de ansatte bør gå klædt i arbejdstiden.

Han forklarer, at man på skolen er åbne om de regler, som møder eleverne, og forældre til nye elever på skolen bliver informeret om, hvilke regler og rammer der gælder på skolen.

- Vi er ret åbne om det, man siger ja til her, siger Per Stabel, som har stor respekt for, at man på Firehøjeskolen ved Vejle har besluttet, at pigerne ikke må gå med så korte bluser, at man kan se maven.

- Jeg synes, det er godt, der er nogen, som viser holdninger ind i det her. Det gør vi jo også selv - også omkring elevernes adfærd, mener skolebestyrelsesformanden.

Sagen

  • Forleden kom det frem, at man på Firehøjeskolen i Vejle Kommune har besluttet at forbyde eleverne at gå i de såkaldte crop tops, der er så korte, at man viser en del af sin mave frem, når man har dem på. Skolen har flere gange bedt elever tage en trøje på for at dække den bare mave. Beslutningen på skolen har givet anledning til masser af debat.
  • På Kolding Realskole har man haft forbud mod nedringede og så korte bluser, at man kan se bar mave, i omkring 20 år. Disse regler gælder stadig.
  • For 15 år siden indførte man på Bramdrup Skole også regler mod korte bluser og hængerøvsbukser, der hang langt nede om bagdelen.
Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Vejle

12.000 husstande stod uden vand, og sygehuset blev også ramt: Sådan sikrer man vand til patienter og personale, hvis alt går galt

Annonce