Annonce
Trekantområdet

Stor skole har haft forbud mod bare maver i årevis: - Eleverne skal ikke gå udfordrende klædt

Her på Kolding Realskole er det ikke noget nyt, at der er regler for, hvordan eleverne må gå klædt i skoletiden. Det er omkring 20 år siden, at ledelsen på skolen indførte, at eleverne for eksempel ikke må gå med så korte bluser, at man kan se bar mave. Foto: Lotte Højstrøm
På Kolding Realskole har man i omkring 20 år haft regler for, hvordan eleverne må gå klædt i skoletiden. Det betyder blandt andet, at de ikke må gå med korte bluser, så de viser bar mave, og nedringede bluser går heller ikke.

Kolding: De regler om elevernes beklædning i skoletiden, som man netop har indført på Firehøjeskolen i Vejle Kommune, og som i de seneste dage har vakt enorm opsigt i hele Danmark, har eksisteret på Kolding Realskole i mange år.

I de seneste cirka 20 år har realskolen med lige knap 1000 elever haft et forbud mod blandt andet korte bluser, "der efterlader bar mave", som der står på skolens hjemmeside, ligesom det heller ikke er tilladt at have nedringede bluser på i skoletiden.

Dermed ville de såkaldte crop-tops, som er blevet forbudt at have på i skolen på skolen i Vejle, heller ikke gå an på Kolding Realskole, der er Koldings største privatskole.

Annonce


Det kan måske sende signaler, som ikke er i orden.

Per Stabel, fmd. for Kolding Realskoles bestyrelse


Heller ikke for eksempel kasketter eller huer er tilladt at bære i skoletiden, ligesom der også er forbud mod at have piercinger i næse, øjenbryn eller læber.

Formanden for skolebestyrelsen, Per Stabel, fortæller, at han aldrig har fået nogen klager eller negative henvendelser om dresscoden for eleverne i de otte år, han har siddet i skolens bestyrelse - de seneste fire år som formand.

Traditionelle dyder

- Vi ønsker ikke, at eleverne går udfordrende klædt, og det kan måske sende signaler, som ikke er i orden. Der kan være nogen, der misforstår de signaler. Desuden er vi en privat grundskole med traditionelle dyder, og her møder vi ind i et fællesskab, hvor vi tager afsæt i en fælles idé om, hvordan vi går klædt, siger Per Stabel og henviser til, at virksomheder og foreninger også kan have regler for, hvordan de ansatte bør gå klædt i arbejdstiden.

Han forklarer, at man på skolen er åbne om de regler, som møder eleverne, og forældre til nye elever på skolen bliver informeret om, hvilke regler og rammer der gælder på skolen.

- Vi er ret åbne om det, man siger ja til her, siger Per Stabel, som har stor respekt for, at man på Firehøjeskolen ved Vejle har besluttet, at pigerne ikke må gå med så korte bluser, at man kan se maven.

- Jeg synes, det er godt, der er nogen, som viser holdninger ind i det her. Det gør vi jo også selv - også omkring elevernes adfærd, mener skolebestyrelsesformanden.

Sagen

  • Forleden kom det frem, at man på Firehøjeskolen i Vejle Kommune har besluttet at forbyde eleverne at gå i de såkaldte crop tops, der er så korte, at man viser en del af sin mave frem, når man har dem på. Skolen har flere gange bedt elever tage en trøje på for at dække den bare mave. Beslutningen på skolen har givet anledning til masser af debat.
  • På Kolding Realskole har man haft forbud mod nedringede og så korte bluser, at man kan se bar mave, i omkring 20 år. Disse regler gælder stadig.
  • For 15 år siden indførte man på Bramdrup Skole også regler mod korte bluser og hængerøvsbukser, der hang langt nede om bagdelen.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Vejle For abonnenter

Borger undrer sig på byens nyeste vej: 'Du støder jo panden mod en mur, når du går på det fortov'

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce