Annonce
Vejle

- Stor sportsevent styrker Vejle som konferenceby

Duatlon-stævne i september med deltagelse af op mod 1000 atleter styrker Vejle som konferenceby, lyder det fra MeetingVejle. Arkivfoto: Mads Hansen

Det vækker glæde hos MeetingVejle, at Vejle bliver vært for det internationale duatlonstævne Powerman.

Vejle: I 2015 var Vejle vært for EM i parabordtennis, og i 2018 og 2020 har byen værtskabet for henholdsvis VM i orienteringsløb og VM i taekwondo.

Seneste skud på stammen sker 24. september i år, når Powerman, et internationalt duatlonstævne for op mod 1000 ateleter, afvikles i Vejle.

Campus Vejle, Vejle IF og en række andre vejlensiske foreninger er gået sammen om arrangementet, og fra MeetingVejle lyder et varmt velkommen til duatlonstævnet.

- Det kan helt klart mærkes i byen. Lige umiddelbart er det svært at måle effekten. Men grundlæggende kan man sige, at jo flere gæster vi får trukket til, jo større er sandsynligheden for, at der er nogen, der kommer igen, siger Annette Kruse, projektleder i MeetingVejle.

- De mange sportsarrangementer giver en synergi, fordi vi bliver dygtigere og bedre til at tage imod delegationer og arrangere de praktiske ting i forbindelse med det. Og et arrangement som Powerman er helt klart med til at styrke byen som konferenceby, siger hun.

Powerman

Powerman er det allerstørste indenfor duatlon.Verdens førende duatleter løber og cykler sig til point på den verdensrangliste, som kvalificerer dem til sæsonens hovedmål på Hawaii.

I Vejle skal deltagerne løbe rundt i Vejle Midtby og cykle på en rute, der går ud i Vejle Ådal og tilbage igen.

Arrangementet vil ikke kun være for eliten, og Vejle IF vil lave flere ruter, der også henvender sig til børn og unge og motionister.

God beliggenhed er både fordel og ulempe

- Der er kommet mere fokus på at byde ind på nogle ting. Dermed oparbejder man også en vidensbase i forhold til, hvad det kræver at koordinere sådan nogle arrangementer, siger Annette Kruse.

MeetingVejle arbejder tæt sammen med byens hoteller, især når store arrangementer kommer til byen.

- Det er supervigtigt, at vi på overnatningsområdet har et bredt udvalg og noget for enhver smag og prisklasse. Der er dog ingen tvivl om, at den geografiske beliggenhed også spiller en stor rolle. I forhold til Powerman er vores natur og bakker fantastiske til cykling, og de flytter sig heldigvis ikke, siger Annette Kruse.

- Samtidig er det nemt at komme til, da motorvejen kører lige forbi og toget kører midt ind i byen. Men faktisk kan den centrale geografiske beliggenhed også være en ulempe, fordi Vejle ligger så nemt, at mange vælger at køre hjem, forklarer hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce