Annonce
Egtved

Stor tilfredshed med ny byvision på udviklingsrådets årsmøde

Hvert år har Egtved Udviklingsråd et aktuelt tema oppe og vende på årsmødet. I år var det oplagt at tage fat på den nye byvision, der lige nu er i høring. Illustration: Vejle Kommune
Godt 40 mennesker deltog ved Egtved Udviklingsråds virtuelle årsmøde, hvor temaet var den nye byvision, der er i høring i øjeblikket. En vision med pondus, mener borgmester Jens Ejner Christensen.

Egtved: Der er tænkt i de store perspektiver for Egtveds udvikling de kommende år i det forslag til en ny byvision, der er i høring frem til 5. april. En vision, der har fået overskriften "Ådalens hovedstad - byen der gror".

Netop den nye byvision var temaet på Egtved Udviklingsråds årsmøde, der blev holdt tirsdag aften. Virtuelt, naturligvis, på grund af corona-restriktionerne. Godt 40 deltog i mødet, hvor der fra både Egtved-borgere og byrådspolitikere blev udtrykt stor tilfredshed med visionen.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) var en af dem, der roste både Egtved-borgernes engagement og deltagelse i at få udarbejdet en ny byvision og selve indholdet.


Egtved udnævner sig selv til en hovedstad - ådalens hovedstad. Det er et meget stærkt greb. Det er der virkelig noget pondus i.

Jens Ejner Christensen, borgmester


- Det er en byvision med ambitioner. Egtved udnævner sig selv til en hovedstad - ådalens hovedstad. Det er et meget stærkt greb. Det er der virkelig noget pondus i, sagde han blandt andet.

Annonce

Vision med pondus

Forslaget til Egtveds byvision tager nemlig udgangspunkt i beliggenheden på kanten af Vejle Ådal.

- Det er et stærkt udgangspunkt. Naturen er noget, mange lægger utrolig vægt på. Det er noget, mange prioriterer i forhold til bosætning, og det er noget, folk gerne kører langt for at opleve. Og så må man sige, at naturen har fået en særlig renæssance i år med coronaen, lød det fra Jens Ejner Christensen.

Borgmesteren understregede samtidig, at en byvision ikke er en færdig plan. Der er heller ikke på forhånd sat penge af til at realisere drømmene i planen.

- Byvisionen skal mere ses som en retning fremtidens planer og udvikling. Jeg ser nu frem til det arbejde, der ligger foran os med at realisere de mange spændende ting i byvisionen, så Egtved kan blive ådalens hovedstad.

Annonce

Indsend høringssvar

På årsmødet gennemgik projektudvikler i Teknik & Miljø Frederik Friborg Nielsen hovedtrækkene i byvisionsforslaget og forløbet, der er gået forud.

- Egtved indsendte over 200 forslag og idéer til byvisionen. Det var imponerende mange bidrag, men det var også lidt overvældende at skulle gå dem alle igennem og kategorisere dem, fortalte han.

I høringsfasen, der løber frem til 5. april, har alle mulighed for at indsende høringssvar eller vise deres opbakning til byvisionen via Vejle Kommunes hjemmeside.

- Det er nu, vi gerne vil have jeres tilbagemeldinger om, hvorvidt vi har ramt rigtigt og forstået jeres ønsker rigtigt, sagde han.

Når høringsfristen er udløbet, er der tid til tilretninger, inden den færdige byvision sendes til godkendelse i først teknisk udvalg, økonomiudvalget og til sidst i byrådet 19. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce