Annonce
Erhverv

Stor virksomhed i Fredericia hepper på de 1550 nye studiepladser i Vejle: - Der er en nærmest umenneskelig efterspørgsel

Esben Kolind Laustrup, administrerende direktør i Bankdata, forventer, at det bliver lettere at rekruttere til hovedkontoret i Fredericia, hvis IT-Universitetet får en afdeling i Vejle. Foto: Bankdata
Bankdata skal ansætte 100-150 medarbejdere alene i år. - Vi kunne ansætte en hel årgang fra Aarhus Universitet, siger direktøren.

Vejle: Tanken om at oprette en aflægger af IT-Universitetet i Vejle med op mod 1550 uddannelsespladser og et årligt optag på 400 vækker glæde hos Bankdata med hovedkvarter i Fredericia.

Virksomheden, der blev stiftet i 1966, er en af Danmarks største IT-virksomheder med 500 ansatte i Fredericia, 300 i Silkeborg og 50 i Aarhus og står ifølge administrerende direktør Esben Kolind Laustrup over for at skulle ansætte 100-150 nye medarbejdere i 2021.

- Vi kunne ansætte en hel årgang fra datalogi på Aarhus Universitet - og det ville alligevel ikke være nok. Vi oplever, at det er sværere at rekruttere til vores hovedkvarter i Fredericia end til afdelingerne i Aarhus og Silkeborg. Simpelthen, fordi de nyuddannede ofte bosætter sig der, hvor de er blevet uddannet. Derfor vil det være en gave for hele IT-branchen i Trekantområdet, hvis der oprettes en uddannelse i Vejle, siger Esben Kolind Laustrup.

Annonce

Bankdata leverer softwareløsninger til den finansielle sektor - blandt andet net- og mobilbank-løsninger samt værktøj til bankrådgivere. Virksomheden er først og fremmest på udkig efter softwareudviklere til de nye stillinger.

- For os vil det være en kæmpe fordel, hvis IT-Universitetet kommer til Vejle, så vi i fremtiden kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra lokalområdet. Der er lige nu en nærmest umenneskelig efterspørgsel på arbejdskraft inden for vores branche, og jeg er sikker på, at hvis IT-Universitetet kommer til Vejle, vil det øge udbuddet af arbejdskraft i branchen, fortæller Esben Kolind Laustrup.

Knast i forhandlingerne

Hvorvidt planerne om at oprette en afdeling af IT-Universitet bliver til virkelighed, afgøres i disse dage, hvor Folketingets partier drøfter regeringens udspil om at oprette 25 nye uddannelsestilbud i provinsen og til gengæld reducere optaget i de fire største byer.

IT-Universitet har betinget sig, at der ikke reduceres i antallet af studiepladser på uddannelsen i København, hvis planerne i Vejle realiseres. Det kan blive en knast i forhandlingerne, erfarer Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Politisk opbakning

Fra de lokale folketingsmedlemmer er der opbakning til forslaget.

- Det er et fantastisk forslag, som vil give et løft til det stærke IT-miljø, vi allerede har i Vejle, og som vil være med til at løse en del af den store udfordring i Østjylland og Trekantområdet med mangel på arbejdskraft på IT-området. IT-ordfører støtter jeg det 100 procent. Jeg har også talt med vores uddannelses- og forskningsordfører Ulla Tørnæs om forslaget. Hun støtter det også fuldtonet og vil kæmpe for, at det bliver en del af aftalen, lyder det fra Venstres Christoffer Melson.

Det går planen ud på

  • IT-Universitetet, Vejle Kommune og Dandy Business Park underskrev i sidste uge en hensigtserklæring om at søge politisk opbakning til, at IT-Universitetet opretter 400 årlige studiepladser på bachelorniveau i Vejle.
  • Det forventes, at cirka 50 procent af de færdige bachelorer vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.
  • Det betyder, at IT-Universitetets nye campus i Vejle efter fuld indfasning af både bachelor- og kandidatuddannelser vil have 1550 indskrevne studerende, der producerer 1260 studenterårsværk (STÅ) om året.
  • Finansieringsbehovet for IT-Universitetet i form af øget grundtilskud til uddannelser og basismidler til forskning er 131 millioner kroner om året efter fuld indfasning.
  • En forudsætning for forslaget er, at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

- Med regeringens udspil skal der løses flere ting på en gang: På den ene side skal vi have flere unge til uddanne sig uden for de største byer. Det er nødvendigt for at tiltrække arbejdskraft. For vi ved, at de unge er tilbøjelige til at bosætte sig der, hvor de uddanner sig. Desuden ved vi, at vi kikker ind i faldende ungdomsårgange. Derfor er en af forudsætningerne, at vi skruer ned for antallet af studiepladser i de store byer, når der oprettes nye pladser uden for de store byer. Grundlæggende er jeg positivt stemt for det vejlensiske udspil. De kommende forhandlinger vil vise, hvordan fordelingen vil blive, lyder det fra Birgitte Vind (S).

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce