Annonce
Fredericia

Store ændringer på vej i jobcentret: Tilbud til ledige forsvinder og medarbejdere rokerer

Der er store ændringer på vej i Fredericia Jobcenter. Arkivfoto: Klaus Madsen
Fredericia Jobcenter vil året ud gennemgå en omprioritering for næsten 15 millioner kroner. En stribe tilbud til ledige forsvinder. Større fokus på virksomhedsservice.
Annonce

Fredericia: Der er store ændringer på vej i Fredericia Jobcenter. Det oplyser social- og beskæftigelsesudvalget, som i enighed har besluttet at omprioritere medarbejderressourcer for 14,9 millioner kroner.

Ændringerne skal ske over de kommende seks måneder og betyder, at en række tilbud til de ledige forsvinder. I stedet skal jobcentrets medarbejdere rykke i nye jobfunktioner. Årsagen til ændringerne er, at politikerne gerne vil have et større fokus på virksomhedsservice. Der skal tilføres ressourcer til kernedriften: at få ledige i job.

- Hvis vi skal lykkes med at få flere i arbejde, skal vi i højere grad have mere samarbejde med de lokale virksomheder, siger næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget Søren Larsen (S).

Hvis vi skal lykkes med at få flere i arbejde, skal vi i højere grad have mere samarbejde med de lokale virksomheder.

Søren Larsen (S), næstformand

Annonce

Jobcenteranalyser er datagrundlag

På Fredericia Rådhus er der blevet arbejdet med omprioriteringen siden april, men forarbejdet, som ligger til grund for beslutningen, er sket løbende over det seneste års tid. Det er nemlig de syv analyser, der løbende er lavet af Fredericia Jobcenter, som politikerne har taget udgangspunkt i.

Social- og beskæftigelsesudvalget har godkendt 72 anbefalinger fra de foreløbige syv fremlagte analyser. Den sidste analyse bliver præsenteret i august. Analyserne har vist en række punkter, hvor tingene kan gøres bedre, og andre, hvor det fungerer. Det er det datagrundlag med interviews af 160 personer, som ligger til grund for omprioriteringen.

- Det er en erkendelse af, hvor vi er. Vi har blandt andet set en lille stigning i forsikrede ledige. Vi skal ned på landsgennemsnittet. Det er vores opgave at følge med i jobcentret. Ellers bliver vi straffet på bloktilskuddet ligesom sidste år. Vi får allerede flere i arbejde, men det må gerne gå stærkere, siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Annonce

Tilbud lukkes gradvist ned

Politikerne har nikket ja til nedlæggelse af en række lokale aktiveringstilbud for at frigøre 14 stillinger til at styrke kernedriften i jobcentret. Det drejer sig om 12 tilbud fra eksterne samarbejdspartnere, fem interne og en besparelse på administrationen af jobcentret.

Da implementeringen kommer til at foregå året ud, er der ingen tilbud, som bliver nedlagt med det samme. Nogle af tilbudene bliver ikke droppet helt. Alle tilbud er såkaldte "kan-tilbud" og altså ikke tilbud, som kommunen via lovgivning er forpligtet til at tilbyde.

- Borgerne kommer til at gøre forløbene færdige. Det bliver en gradvis nedlukning. Ingen bliver tabt mellem to stole, fortæller koncernchef for social- og beskæftigelsesområdet i Fredericia Kommune Yelva Bjørnholt.

Annonce

Medarbejdere informeret onsdag morgen

Nogle af tilbudene udløber automatisk, mens andre samarbejdspartnere bliver betalt per forløb. Det vil så ophøre.

De eksterne samarbejdspartnere er blevet kontaktet tirsdag om ændringerne, mens medarbejderne i jobcentret er blevet orienteret kl. 8 i dag onsdag. Der kommer ikke til at ske fyringer, oplyser Yelva Bjørnholt, men der kan på sigt bliver tale om at oprette enkelte nye stillinger.

Medarbejderrepræsentanterne på jobcentret er på forhånd blevet orienteret om ændringerne, og indtil sommerferien vil der blive holdt en række møder for at få detaljerne på plads. Efter sommerferien vil ledelsen en gang månedligt holde møde med medarbejderrepræsentanterne for at følge omstruktureringerne og konsekvenserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce