Annonce
Børkop

Store huller langs motortrafikvejen: De er der på grund af små tråde

Der graves og skiftes kobbertråde langs motortrafikvejen. Foto: Tvis
Tvis er ved at skifte små kobbertråde ud langs en fjernvarmeledning nær motortrafikvejen ved Gårslev.
Annonce

Gårslev: Det er ikke nogle store muldvarpe, der er på spil ved motortrafikvejen nær Gårslev.

Det er til gengæld forsyningsselskabet Tvis, der er i fuld gang med at skifte noget så småt som kobbertråde.

De små kobbertråde er nemlig ret vigtige, for de kan sladre om noget, det er meget vigtigt at få besked om i tide. Fugt.

Der er tale om fjernvarmerør, der går fra Gauerslund til Fredericia. De rør er godt isoleret, så der ikke mistes meget varme undervejs. Den isolering skal helst være tør.

”Alarmtrådene (kobbertrådene, red.) registrerer fugt, som kan være tegn på lækage, så de giver derfor TVIS et gevaldigt forspring, så vi undgår omkostningstunge brud og forsyningsstop. Vi renoverer november ud på denne strækning, og så er vi færdige for i år, siger Gregers Hovgaard, vedligeholdstekniker for Tvis.


De giver Tvis et gevaldigt forspring, så vi undgår omkostningstunge brud og forsyningsstop.

Lars J. Ankersen, kommunikationsmedarbejder hos Tvis


2,5 kilometer kobbertråd skal skiftes ud på rørene langs langs motortrafikvejen mellem Gårslev og Høll.

Annonce

Høj varme

Kobbertrådenes funktion er at registrere fugt i isoleringen, som et alarmsystem reagerer på. Hvis der er fugt i isoleringen ved fjernvarmerørene, kommer det mest sandsynligt udefra.

Renovering af trådnettet er nødvendigt, da indtrængen af fugt og ilt til de inderste stålrør nærmest er lig med  opskriften på korrosion.

- Nogle af kobbertrådene er begyndt at korrodere, som er en reaktion, man oplever i nogle typer fremløbsrør, hvor temperaturerne er særligt høje. Fjernvarmevandet cirkulerer rundt i systemet varmet op til 120 grader, og det er efterhånden blevet for stor en belastning for de fire kobbertråde, som er placeret øverst i fjernvarmerørene på strækningen, Gregers Hovgaard.

Annonce

Lang strækning

Der er faktisk tale om en strækning på 83 kilometer, hvor der skal skiftes. Men meget af arbejdet er allerede udført. Det er især i Fredericia og også lidt i Vejle, der allerede er blevet skiftet kobbertråde, og lige nu er det så strækningen ved Gårslev.

Hullerne er atter lukket nær Nebbe Marked. Men arbejdet fortsætter i retning Gårslev. Foto: Tvis

Det er firmaerne Tvis, Logstor og CJ Anlæg, der er i gang med arbejdet. De skal lave 39 udgravninger med 16 meter imellem hver, og på fremløbsrøret bliver der skiftet en isoleret og en ikke-isoleret kobbertråd ud i to huller i isoleringen øverst i røret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Gæst og ansat smittet: Corona lukker Foreningernes Hus

Annonce