Annonce
Egtved

Storslåede byggeplaner på Engelsholm Slot nærmer sig det første spadestik

Det samlede projekt forventes at koste 100 millioner kroner. Første del - renovering af den gamle avlsgård og opførelse af et nyt multihus - koster 30 millioner kroner, som skolen allerede har indsamlet via diverse fonde. Resten af finansieringen er endnu ikke faldet på plads, og det er derfor svært at sige, hvornår hele byggeriet står klart. Illustration: Jørgen Overbys Tegnestue

Teknisk udvalg har godkendt en ny lokalplan, der muliggør et stort byggeprojekt på Engelsholm Højskole. Gør byrådet det samme, er projektets første spadestik ikke langt væk.

Engelsholm: Engelsholm Højskole rykkede et skridt videre i sit store byggeprojekt, da teknisk udvalg tirsdag 27. februar valgte at godkende og videresende den lokalplan, der skal muliggøre skolens planer om at bringe slottet tilbage til sin oprindelige glorie.

Skolen ønsker at genskabe den trelængede gård, som blev opført ved slottet i 1700-tallet. Det vil på én gang bevare slottets historiske ramme og opgradere skolens faciliteter, så de passer til nutidens behov.

Første del af projektet, som skolen håber at begynde på dette forår, omfatter en renovering af den hjørnebygning, der er tilbage fra den gamle avlsgård, og som i dag bruges til værksteder. Derudover skal den eksisterende ladebygning rives ned for at gøre plads til et nyt multihus. Andel del, som skolen endnu mangler at finde finansiering til, består af opførelsen af en ny bygning overfor den gamle avlsgård samt en renovering af slottet.

Hvis alle disse planer skal realiseres, kræver det en dispensation fra skovbyggelinjen, søbeskyttelseslinjen og fortidsmindebeskyttelseslinjen, men ifølge kommunens planafdeling er alle relevante myndigheder positivt stemt over projektet. Også naboerne i området bakker op om projektet, og ingen af dem havde nogen indsigelser, da byrådet i november sidste år sendte den nye lokalplan i offentlig høring.

Efter at have fået det grønne lys fra teknisk udvalg bliver lokalplanen nu sendt videre til godkendelse i byrådet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce