Annonce
Ikast-Brande

Stort cykelløb kommer ud på vejene

Både i 2015 og 2016 var feltet en tur forbi Brande. I år er det blandt andet Ikast og Ejstrupholm, der får besøg af etapeløbet PostNord Danmark Rundt. Arkivfoto: Mikael Lund
Feltet i PostNord Danmark Rundt kommer blandt andet forbi Ikast, Isenvad, Ejstrupholm og Rørbæk Sø.

Ikast/Brande: Onsdag 21. august går starten på Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, som i år afvikles for 29. gang.

I år bliver der masser af muligheder for at se rytterne i aktion både i og i umiddelbar nærhed af Ikast-Brande. Første etape, der afvikles onsdag på en rute omkring Silkeborg, går blandt andet via Bryrup og Vrads, inden der sluttes af med tre omgange på en rundstrækning i Silkeborg by.

Dagen efter skal der køres enkeltstart på en 17 kilometer lang og meget flad rute i og omkring Grindsted, og fredag gælder det så ”kongeetapen” fra Holstebro til Vejle, hvor feltet blandt andet skal op over den sagnomspundne Kiddesvej. Forinden har rytterne været en tur forbi Ikast, som de forventes at ankomme til ad Ilskovvej omkring kl. 13.30. Fra Ikast går turen over Isenvad og Smedebæk videre til Ejstrupholm, som feltet efter tidsplanen rammer omkring kl. 14.

Ruten fortsætter mod syd ad Hedegårdsvej til Rørbæk Sø og den indlagte bonusspurt ved Vester Kirke, inden rytterne sætter kurs mod Kollemorten og Givskud. Og har man ikke lige mulighed for at komme ud og se cykelløbet live, kan det følges på DR1, som i år transmitterer samtlige etaper fra start til mål.

PostNord Danmark Rundt, der for 23. gang sluttes af med opløb på Frederiksberg Allé søndag, har i år deltagelse af 120 ryttere fordelt på 20 hold, heriblandt de tre World Tour-hold Jumbo-Visma, Lotto Soudal og Sunweb, der alle deltog i Tour de France.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce