Annonce
Jelling

Stort cykelprojekt skydes for alvor i gang

I 2019 er det muligt for borgere fra Jelling og omegn at låne en elcykel i en måned af Vejle Kommune. Arkivfoto
Det har i en måneds tid været muligt at skrive sig op på listen til at låne en elcykel i Vejle Kommunes "Jelling op på cyklen"-projekt, men det er først lørdag, at det for alvor skydes i gang. Det sker på Byens Torv.
Annonce

Jelling: I forlængelse af, at der lørdag 4. maj er markedsdag foran Runecentret, bliver projektet "Jelling op på cyklen" også skudt i gang. Det sker på Byens Torv i samme tidsrum - fra klokken 10 til 14.

Projektet handler om at gøre Jelling-borgerne opmærksomme på muligheden for at bruge elcykel frem for bilen til at komme rundt.

På Byens Torv vil man kunne besøge Fri Cykler, som har forskellige modeller af elcykler med, der er mulighed for at få en snak og gode råd fra de to lokale "cykelnørder" Søren Germann og Hans Christian Bank, og der vil være aktiviteter for børn samt ture med Jelling Cykeltaxi.

Søren Germann er en af Jellings lokale cykelentusiaster, og han vil være at finde på Byens Torv på lørdag, hvor han giver cykelfif til de fremmødte. Privatfoto
Annonce

Lån en elcykel

Desuden vil der til lørdagens kick-off være mulighed for at høre mere om det, som cykelprojektet egentlig handler om - at man for 300 kroner kan låne en elcykel i en måned og dermed prøve, om det er noget, man skal investere i.

- Vi har netop udvalgt de 12, der får lov til at låne i maj. Vi håber, de alle dukker op på lørdag, så de kan fortælle om, hvorfor de har ønsket at afprøve denne transportmulighed, og hvor langt de kører hver dag. Vi har prioriteret folk, der normalt kører i bil til arbejde eller studie, men som med dette tilbud kan afprøve muligheden af at træde i pedalerne i stedet for, siger Britta Bitsch, der er projektleder for "Jelling op på cyklen", i en pressemeddelelse.

Annonce

Plads til flere

Indtil videre har 51 søgt om at afprøve en elcykel, og man kan sagtens nå at melde sig - hvilket i øvrigt gøres på www.vejle.dk/lånencykel.

- Vi har endnu ikke fordelt cyklerne for resten af perioden, da vi synes, at folk, der bliver opmærksom på projektet på lørdag, også skal have mulighed for at komme med i puljen. De får mulighed for at prøve en cykel på lørdag, og så kan de søge på lige fod med alle andre, siger Britta Bitsch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce