Annonce
Vejle

Stort fitnesscenter var tynget af gæld: Kendte vejlensere sikrer centrets overlevelse

Peter Larsen har udvidet ejerkredsen af Club Lido Fitness og er her fotograferet sammen med en af de nye ejere, Emil Skjold, der tidligere var partner i Temabar og Barmix længere henne ad Dæmningen. Peter Larsen har solgt 60 procent af selskabet til Lars Skou, Sune Christiansen og Emil Skjold. Foto: Mette Mørk
Tre vejlensiske investorer køber 60 procent af Lido Fitness og sikrer centrets fortsatte tilstedeværelse i byens gamle biograflokaler.

Vejle: Vægtmaskiner og træningssale står ubenyttede hen i Lido Fitness, der sammen med resten af træningsbranchen har været tvangslukket siden december.

Men i kulissen er der arbejdet på højtryk for at sikre fitnesscentrets fortsatte eksistens i Vejles tidligere biograf på Dæmningen.

Centerejer Peter Larsen har rakt ud i sit netværk blandt nogle af centrets trofaste medlemmer, og det er et trekløver af kendte vejlensere, der nu til sammen ejer 60 procent af Club Lido Fitness.

Annonce

To erhvervsfolk, medejer af blandt andet R2 Group Holding og tidligere VB-formand Lars Skou samt ejer af ejendomsselskabet SRC Invest Sune Christiansen er trådt ind i ejerkredsen.

De får følgeskab af Emil Skjold, tidligere partner i de lokale diskoteker Temabar og Barmix gennem fire år.

- Vi er ikke gået ind i Lido Fitness, fordi vi har en forventning om at tjene penge. Det er en investering, der 110 procent er gjort med hjertet. For os alle tre handler det om, at vi vil være sikre på, at Lido Fitness fortsat består. Det her er et center, vi alle har trænet i gennem mange år og holder ekstremt meget af, fortæller Emil Skjold.

Tung klods om benene

Den nu tidligere eneejer af Lido Fitness, Peter Larsen, lægger ikke skjul på, at de to lange nedlukninger under coronapandemien har truet centret på eksistensen efter en række svære år med stigende lokal konkurrence.

Selskabets egenkapital var i forvejen skrumpet ind gennem de seneste fem år med gentagne underskud, som ejeren dog lykkedes med at vende til et år i balance i det seneste regnskabsår.


Jeg havde stået med en kæmpe gæld, som jeg skulle forsøge at komme ud af op til en sommer, hvor der ikke bare dukker en masse nye medlemmer op.

Peter Larsen, medejer af Club Lido Fitness


Men så kom corona-nedlukningen og to tvangslukninger inden for samme år.

- For tre år siden havde vi et underskud på to millioner kroner, men sammen med mine dygtige medarbejdere har jeg brugt de seneste tre år på indhente det ved at trimme forretningen og se på alle omkostninger. Men så kom nedlukningerne, som betød, at gælden steg igen, da vi ingen likviditet havde at tære på. Det er den store gæld og klods om benene, der nu er væk med udvidelsen af ejerkredsen, fortæller Peter Larsen, der beskæftiger omkring 50 timelønnede medarbejdere.

Annonce

Peter er stadig chefen

Han stod med en negativ egenkapital og henvendte sig i første omgang til Lars Skou, som han har sparret med de seneste fem år, og som han ejer ansigtsgenkendelses-selskabet "Just Face" sammen med.

De satte sig sammen og tog en dialog med Lido Fitness' bank, kreditorer og udlejer, og med en kapitalindsprøjtning - som den udvidede ejerkreds ikke ønsker at sætte tal på - er fremtiden for det lokale fitnesscenter atter lys.

Klar til åbning på torsdag

Club Lido Fitness håber som resten af fitnessbranchen på at få lov til at genåbne på torsdag 6. maj.

- Vi er klar til at åbne 6. maj, og bliver det første 21. maj, går det nok. Men når vi åbner, kommer vi til at hjælpe medlemmerne i gang igen. Efter så lang en pause duer det ikke bare at køre på igen med træningen, så alle får et program som en ekstraordinær coronagave, fortæller medejer Emil Skjold.

Alle Lidos medlemskaber har været sat i bero under den anden nedlukning, og centerejer Peter Larsen håber ikke på et januarindtog, når Lido Fitness genåbner.

- Årstiden er ikke til, at folk vælter ind, og folk har heller ikke lyst til at træne i nakken af hinanden. De skal kunne føle sig trygge, og det har vi heldigvis pladsen til, ligesom vi løbende spritter maskinerne af og udvider antallet af ansatte i receptionen, når vi skal til at tjekke coronapas og testresultater, fortæller Peter Larsen.

- Vi har ikke købt et fitnesscenter. Vi er partnere med Peter, som er chefen hernede, mens vi andre er sparringspartnere for Peter med de kompetencer, vi kommer med hver især, fortæller Emil Skjold.

Annonce

Holder fast i centers DNA

Den 26-årige vejlenser arbejder fuldtid som kommerciel chef i Aarhus i IT-virksomheden Iterator, hvilket medejerskabet af Lido Fitness ikke ændrer på.

Men i et større omfang end de to andre investorer vil Emil Skjold tage del i fitnesscentrets aktiviteter inden for marketing og medlemspleje og tage del i driften sammen med den 55-årige fitnesschef.

- Jeg er en person, der elsker at være omkring mennesker og som har en masse idéer, hvor Peter er den, der altid har styr på tingene og har en kæmpe erfaring. Men det er ikke planen, at vi skal ind og ændre centrets DNA. Vi har byens bedste center og holdplan med næsten 100 hold om ugen, og vi skal huske, at vi er et familiecenter, hvor rigtig mange generationer kommer for at træne. Det skal vi holde fast i, siger Emil Skjold.

Annonce

Ændrer på priserne

Det nye partnerskab, som blev meldt ud til medlemmerne onsdag, har dog besluttet at ændre på priser og indholdet i de forskellige medlemskaber.

- Priserne stiger mellem 20 og 30 kroner, så du for 349 kroner om måneden kan træne på alle vores hold i løbet af ugen. Til gengæld har vi sat prisen ned til 279 kroner for de medlemmer, som kun kommer for at træne og ikke vil med i holdtræningen, siger Peter Larsen.

Han glæder sig over den nye energi og de nye input, den udvidede ejerkreds bringer med sig i det 12 år gamle center.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Hedensted

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Annonce