Annonce
Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

- Det er en stor opgave - det lægger vi ikke skjul på, men vi er taknemmelige for den støtte, vi har fået, siger Martin Schmidt fra GISK. Arkivfotos: Jim Hoff. Illustration: GISK.
Det er nu, borgere og virksomheder skal vise den sidste økonomiske opbakning til det kommende idrætscenter, der er sendt i udbud, mener Martin Schmidt fra GISK. Der mangler stadig millioner i indsamlingsbøssen, men centerlederen er fortrøstningsfuld i forhold til at nå målet, der hedder minimum 6,5 millioner kroner.

Give: - Kære Give. Det er nu, det er nu.

Sådan indleder Martin Schmidt et åbent brev til både borgere og virksomheder. Han er centerleder hos GISK og en af kræfterne bag indsamlingen til det kommende idrætscenter, der skal bygges ved Søndermarkshallen.

Projektet er sendt i udbud, men foreningen bag idrætscenteret er stadig et pænt stykke fra målsætningen om at indsamle mellem 6,5 og 10 millioner kroner. Resten af beløbet til det nye idrætscenter kommer fra Vejle Kommune, der har bevilliget 31,5 millioner kroner.

Annonce

Indtil videre står der omkring tre millioner kroner på indsamlingskontoen. Bidragene kommer fra virksomheder og private borgere, og Martin Schmidts opråb skal ses som et håb om, at endnu flere melder sig på banen og donerer penge til projektet, som ifølge ham og GISK kommer til at gavne hele Give.

- Det er nu, vi har chancen for at sætte slutspurten ind, og det er også for at sige, at det egentlig ikke et GISK-projekt. Det er ikke os, vi samlet ind til - men til byen. Det tror jeg, man skal huske, siger han.

Godt nok er det GISK - der blandt andet står for at drive Gives to nuværende haller samt den stadig nye kunststofbane - som står for at indsamle penge til idrætscenteret, men byen er også nødt til at bakke op, mener Martin Schmidt.

De idrætsforeninger, som GISK repræsenterer, har i alt 3200 medlemmer. Tallet er stigende, og derfor er det nødvendigt med mere plads til de respektive idrætsgrene, samt ikke mindst de idrætter, som ikke har tider i dag, pointerer han.

- Vi er dybest set sat i verden til at drive hallerne bedst muligt på vegne af foreningerne med de rammer, der nu engang er stillet til rådighed. Så kan vi, foreningerne og byen godt have en drøm om mere, men hvis vi skal have det mere, så er vi også alle sammen nødt til at bidrage, for ellers bliver det et minimum, vi får.

Det er nu, vi har chancen for at sætte slutspurten ind, og det er også for at sige, at det egentlig ikke et GISK-projekt. Det er ikke os, vi samlet ind til - men til byen.

Martin Schmidt, centerleder GISK

Slutspurten sættes ind

Med ”minimum” mener centerlederen, at byggeriet af idrætscenteret mindst kræver, at der bliver indsamlet 6,5 millioner kroner. De entreprenører, der læser udbuddet, har indtil begyndelsen af december til at komme med et tilbud. Udbuddet er gennemført som en omvendt licitation. Det betyder, at de bydende har fået et minimum antal kvadratmeter, de skal bygge, og samtidig skal de opfylde så mange af brugernes krav som muligt.

- De 6,5 millioner kroner vi samler ind til nu, er minimumskvadratmeter, der sikrer, at vi har mulighed for at få det, vi drømmer om. Der er altså ikke nødvendigvis eksempelvis springgrave, tribuner og lignende, det er det, som indsamlingskronerne kan være med til at sikre. Så jo højere et beløb over 6,5 millioner - jo bedre faciliteter bliver der, siger han.

Martin Schmidts indlæg kommer i dagene op til uge 43, som GISK har udråbt som indsamlingsuge. Allerede søndag i denne uge holder gymnastikforeningen et dansearrangement, hvor overskuddet går til idrætscenteret. I løbet af den kommende uge vil også blive stemt dørklokker og laver diverse andre aktiviteter for at få flere penge i indsamlingskassen.

Er der en deadline for, hvornår pengene skal være indsamlet?

- Det er der sidst i november. Det er der, vi kan sætte to streger under, at det er det her, vi går med for de ydre kvadratmeter, og så fortsætter vi selvfølgelig, for vi skal have ting i springgravene, ellers er de ikke særlig spændende at eje.

Annonce

Drømmeprojektet kræver mere

I har ikke lagt skjul på, at I også håbede, at nogle af de lokale virksomheder ville spæde til. Det er der også nogle, der har gjort, men har det alligevel været sværere at få opbakning, end i havde håbet?

- Vi øver os i at være enormt taknemlige over for de ting, vi får, for det er vi. Men ja, der er lang vej rundt. Det er en kæmpe opgave, man som en lille forening med få ansatte og ellers frivillige kræfter skal bære, samtidig med at man skal passe den almindelige drift.

- Der er mange virksomheder, man skal besøge - og genbesøge, og vi ikke hele vejen rundt endnu, men det kommer vi. Opbakningen er der, men vi anerkender også, at det er en svær tid. Corona har ikke gjort meget godt for mange virksomheder, så der er mange, som - med rette - har lavet lidt rettidig omhu for, hvordan de bruger deres penge, og det har vi kæmpestor respekt for. Så det er en stor opgave - det lægger vi ikke skjul på, men vi er taknemmelige for den støtte, vi har fået.

Men du er optimistisk i forhold til, at I nok skal nå de 6,5 millioner kroner?

- Det er vi, men vi vil gerne understrege, at for at vi når i mål med drømmeprojektet, så er 6,5 millioner kroner ikke nok. Som jeg prøver at skrive, så er det ikke, fordi det er fråds. Det er bare de kolde fakta, og behovet er der, siger Martin Schmidt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Kultur

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce