Annonce
Vejle

Stort fodboldstævne afblæst i sidste øjeblik: Arrangør fra Vejle trak i bremsen 'for at være ansvarlig'

Slaget om DM i indefodbold skulle lørdag stå i Forum Horsens, men stævnet er nu udsat. Genrefoto/arkiv: Morten Stricker
I 11. time er et stort fodboldstævne i Forum Horsens afblæst. Det er ikke aflyst, men udsat, lyder det fra en ærgerlig Kenneth Wedmore Lund fra Vejle, som er arrangør.
Annonce

Horsens(/Vejle. Lørdag skulle DM i indefodbold afvikles i Forum Horsens med deltagelse af 12 hold og op til 1200 tilskuere, men stævnet blev skudt til hjørne. Det fremgår af en meddelelse, som fredag morgen blev postet på hjemmesiden indefodbold.dk:

- Indefodbold.dk udskyder afviklingen af DM i indefodbold til en senere dato. Når den nye dato bekendtgøres, vil alle hidtil solgte tilskuerbilletter være gyldige hertil, lød det.

Arrangøren understreger, at der er tale om en udsættelse, ikke en aflysning. Det betyder, at det ikke er muligt for tilskuere at få refunderet købte billetter.

Beslutningen er truffet ud fra et sammenfald af flere ting, forklares det. Det gælder blandt andet et dødsfald tæt på en central medvirkende samt et indbrud, hvor der blev stjålet computer- og video-udstyr, som skulle bruges til at live-streame turneringen fra Forum Horsens.

Dertil kommer misligholdte forpligtelser omkring den praktisk planlægning af stævnet, forklares det på hjemmesiden.

Der er nogle, der nu ser mig som den onde forretningsmand, der er stukket af med pengene, men jeg trak i bremsen for at være ansvarlig.

Kenneth Wedmore Lund

Annonce

Allierede sig med to arrangører fra Horsens

Stævnet har tidligere været arrangeret af et selskab i Grenaa, som i oktober blev taget under konkursbehandling. Siden overtog Kenneth Wedmore Lund fra Vejle licensen til turneringen og rettighederne til domænet indefodbold.dk.

Det gjorde han udelukkende, fordi han gennem sin virksomhed, produktionsselskabet Prosonas, havde penge til gode i det konkursramte selskab, fortæller han.

Han var involveret i turneringen som leverandør af livestreaming. Det er dét, han beskæftiger sig med, understreger han, og når det kommer til den praktiske del af fodboldstævnet, kom han derfor til kort og allierede sig med to erfarne stævnearrangører fra Horsens, som skulle stå for den del og samtidig overtage 50 procent af ejerskabet i foretagendet, fortæller Kenneth Wedmore Lund.

Det hele er gået meget stærkt, og aftalerne, som er indgået med meget kort varsel forud for stævnet i Horsens, kom dårligt på plads, og det har ført til en række tvister, forklarer han.

Han fortæller også, at han for en uge siden blev enige med de to partnere om, at han selv ville trække sig, så de to arrangører skulle overtage hele ejerskabet. Håndteringen heromkring førte dog til yderligere tvister, som så fik modparterne til at ville trække sig, fortæller Kenneth Wedmore Lund.

Han har de seneste dage forsøgt at få en anden arrangør til at tage over, men varslet var for kort, konkluderer han.

Da flere praktiske ting, som nævnt på hjemmesiden, samtidig ramlede, så han fredag morgen ingen anden udvej end at trække i bremsen, forklarer han.

- Jeg kan godt forstå, at folk er skuffende. Det er en forbandet situation for alle, og det er super frustrerende at stå i. Men jeg trak i bremsen for at være ansvarlig. Jeg var bekymret for at stå med 12 fodboldhold og 1000 tilskuere til noget, som ikke var planlagt færdigt, fordi jeg ikke stod med den del selv, og jeg vidste ikke, hvor jeg havde de to arrangører. Der var så mange ting, der var uforudsigelig og som gjorde mig utryg, fastslår Kenneth Wedmore Lund.

Annonce

To ting skal på plads

På indefodbold.dk fremgår det, at stævnet afvikles på en senere dato, og det fastholder Kenneth Wedmore Lund.

- Der er to ting, der nu skal på plads. Først og fremmeste skal vi have alle krav, forpligtelser og rettigheder på plads, og det får vi ved hjælp af en snarlig retsmægling. Dernæst skal vi finde nogle, der vil hjælpe med den praktiske del af afviklingen. Der findes masser af erfarne arrangører, så det bliver ikke umuligt - men det var svært med kun få dages varsel, siger han.

- Et realistisk bud på en ny dato for afviklingen vil være en dato i tidsrummet mellem vinterferien og påskeferien, tilføjer han.

Samtidig understreger Kenneth Wedmore, at hvis det mod forventning ikke skulle lykkedes at afvikle stævnet som planlagt, er der regler, der beskytter billet-køberne, så de får pengene tilbage, ligesom købere også kan få refunderet billetkøbet, hvis man ikke har mulighed for at deltage på den dato, der bliver fastlagt.

- Og ingen af delene vil jeg løbe fra. Bestemt ikke, fastslår han.

Annonce

Værst for deltagerne og dem, der har købt billet

I Forum Horsens er direktør Jørn Juel også ked af situationen, som han først blev bekendt med fredag morgen.

- Det er trist og ærgerligt, og det er irriterende for os, men det er værst for deltagerne og dem, der har købt billet, siger han.

- Vi ville jo gerne åbne hallen, men det er ikke vores arrangement, og vi kan desværre ikke åbne dørene uden en arrangør, siger han.

Horsens Folkeblad har også været i kontakt med en af Kenneth Lunds samarbejdspartnere, Hussein Güler, men han ønsker ikke at udtale sig til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce