Annonce
112

Træstammer brændte ved Randbøl Hede: Tog ingen chancer efter storbranden sidste år

Mange brandbiler kørte til Ølgårdvej mandag eftermiddag. Foto: Colourbox
Branden, som blev anmeldt mandag eftermiddag, begrænsede sig heldigvis til en stor bunke træstammer.

Randbøl: Der blev ikke taget nogle chancer mandag eftermiddag, da TrekantBrand modtog en melding om skovbrand på Ølgårdvej i Randbøl tæt på det område af heden, som udbrændte sidste sommer.

Meldingen kom klokken 14.20, og herefter rykkede stationerne i Egtved, Vejle og Billund ud til branden med en autosprøjte, seks tankvogne og en slangetender.

Slangetenderen blev dog sendt hjem igen med det samme, for det vidste sig, at branden var begrænset til et område på cirka 50 gange otte meter.

Her lå der en stor stak fældede træstammer, som alle sammen brændte.

- Jeg skyder på, at vi brugte mellem 50.000 og 60.000 liter vand på at slukke branden, fortæller indsatsleder Kristian Müller, der var på stedet sammen med 10 brandmænd.

Annonce

Selvantænder ikke

I løbet af cirka tre timer blev seks tankvogne blev tømt for vand for at slukke ilden. Den havde især godt fat i nogle af de fældede grantræer, hvor der stadig sad grene på stammerne.

- De er meget tørre, så det gik lynhurtigt, fortæller indsatslederen, som dog kan glæde sig over, at den store bunke med træstammer lå i et område, hvor der var grøn vegetation omkring.

Derfor havde ilden ikke bredt sig.

- Vi er glade for, at stammerne lå placeret, hvor de gjorde. For selvom der er kommet en del vand, er det altså rigtig tørt nogle steder. Især i granplantager og lyngområder kan tingene godt brænde lige nu, siger indsatslederen.

Han tør ikke komme med et bud på, hvordan branden startede, men bunken af stammer lå blot omkring fem meter fra vejkanten.

- Og sådan nogle stammer selvantænder jo ikke, konstaterer Kristian Müller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce