Annonce
Kultur

Stort overblik: Her kan du gå til julemarked i Vejle og omegn

Julemarkederne plejer at tiltrække mange mennesker i weekenderne op til jul. Collage: Anders Kynde
Det vrimler med store og små julemarkeder i Vejle-området. Få det store overblik her i artiklen.

Vejle: Julen nærmer sig. For nogle er den allerede i gang, mens andre først for alvor kommer i stemning, når vi er tættere på den 24. december.

Uanset hvad er der gode muligheder for at komme i stemning til en eller flere af de mange julemarkeder, som afholdes de kommende weekender frem mod juleaften.

Vi har her samlet et overblik over de største julemarkeder i Vejle og omegn.

Annonce

❤ 27.-28. november

Haughus Gods holder julemarked i weekenden. Arkivfoto: Lars Juul

Jelling: I udkanten af Jelling finder du nok det største julemarked i området på Haughus Gods. Her holdes der for syvende år i træk julemarked i godsets mange bygninger, hvor du som sædvanlig kan købe alt fra pynt og dekorationer til æbleskiver og antikvariske sager. Det foregår begge dage fra klokken 10 til 16.

Vejle: På Ellehammersvej inviterer Vejle Kommune og Karriereværkstedet Butiq Uniq til julemarked fra klokken 10 til 15. Her ser brugerne af huset frem til at sælge brugskunst, som de har lavet i keramik-, glas- og syværkstederne. Derudover sælges juledekorationer og gaveæsker med brugskunst og chokolade.

Thyregod: Arrangørerne kalder det "områdets hyggeligste julemarked", som arrangeres lørdag klokken 10 til 16 i Thyregod Hallen. Her vil hallen være fyldt med over 60 juleglade udstillere.

Givskud: Om søndagen kommer julen til Givskud, hvor byens hal fyldes med boder, tombola, juletræ og mulighed for at købe lidt lækkert til ganen. Det foregår fra klokken 10.30 til 16.

Egtved: Man kan naturligvis smæske sig i kaffe, kringle og risalamande, når der søndag klokken 10 til 14 er julemarked i Egtved Forsamlingshus. Men der er også tarteletter og suppe på disken - og spændende varer en masse.

❤ 2.-4. december

I december er der flere julemarkeder på Vejle-egnen. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Vejle: På Søndertorv er garanteret julestemning, når en række af byens butikker er repræsenteret til julemarked på torvet. Det sker i et samarbejde med Campus Vejles elever, der har fået til at opgave at hjælpe med markedsføringen af boderne.

❤ 4.-5. december

På Tirsbæk Gods er der tilbud og aktiviteter for hele familien til julemarked de to første weekender i december. Arkivfoto: Martin Ravn

Tirsbæk: To weekender i træk afholdes det traditionsrige julemarked på Tirsbæk Gods, hvor man kan købe godsets egne produkter, nyde varme drikke og hjemmebagte klejner i herskabsstalden. Gårdspladsen er indtaget af en række udstillere, mens der også vil være forskellige aktiviteter for børn og voksne. Det foregår lørdag og søndag klokken 10 til 16. Udover de sædvanlige aktiviteter er der år et par nyheder:

- Et nyt vineri er bygget færdigt i en tidligere vognport, og i år vil der blive salg af gårdens produkter, som honning, æblemost, vin, rapsolie mm. i de fine lokaler. I en af de store lader ud mod gårdspladsen vil der blive skabt en “after-ski stemning”, med et stort bål i midten, omgivet af bænke med lune skind. Her kan man nyde et glas af den lokale vin sammen med en dansk vildt-tapas, oplyser Tirsbæk Gods.

Vejle: Nogle af landets dygtigste designere og kunstnere udstiller deres produkter, når Upcomers holder stort julemarked i Spinderihallerne lørdag og søndag. Cirka 80 kreative designere inden for keramik, smykker, prints, fashion og fødevarer er på plads til julemarkedet, der foregår begge dage fra klokken 10 til 16.

Vonge: Ingen jul uden julemarked på Tinnetgaard ved Vonge. Både lørdag og søndag er gården fyldt med julestemning fra klokken 10 til 15.30, når du kan smage brændte mandler, tage på hestevognstur eller få købt årets juledekoration. OBS: JULEMARKEDET ER AFLYST

Vejle: Som sædvanlig er Søndertorv omdannet til markedsplads den første lørdag i måneden. Og december er ingen undtagelse, når torvet er fyldt med boder, som højst sandsynlig har en række julegodter at sælge.

❤  11.-12. december

Køb en julegave eller noget pynt til hjemmet. Arkivfoto: Frank Pedersen

Ødsted/Jerlev: I Bøgedal Bryghus i Vejle Ådal garanteres gode smagsoplevelser fra bryghusets øl og Osteriet i Vejle. Øl, som kan købes med hjem til julens frokoster og bruges som gave. Julemarkedet foregår lørdag klokken 11 til 16.

Tirsbæk: Både lørdag og søndag står Tirsbæk Gods igen bag et julemarked med et program, som er beskrevet tidligere i denne artikel.

❤ 17.-18. december

Lundhusvej er værd at opleve i hele december - også den sidste lørdag før jul, hvor der afholdes julemarked på den kendte villavej. Arkivfoto: Martin Ravn

Vejle: Hvert år i måneden op til juleaften er Lundhusvej i Vejle et stort tilløbsstykke, fordi husene langs den private villavej giver den fuld gas med udendørs julebelysning. Lørdag er der endnu en grund til at lægge vejen forbi den hyggelige julegade, når der afholdes julemarked fra klokken 15 til 18.30. Det indtjente beløb fra julemarkedet går til julemærkehjemmet Fjordmarken i Kollund.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Kultur

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce