Annonce
Vejle

Stort pres på populær parkeringsplads får konsekvenser

I dag er der 35 pladser på den populære pendlerplads. Når udvidelsen står klar vil der være 76. Kort: Vejle Kommune
Pendlerpladsen for enden af Grønlandsvej udvides til dobbelt størrelse - projekt inddeles i etaper
Annonce

Vejle: Vejlenserne er glade for parkeringspladsen for enden af Grønlandsvej, så glade at den nu udvides til dobbelt størrelse:

- Der er stort pres på pendler-pladsen. En del kører forgæves, og derfor haster det med udvidelsen, fortæller afdelingsleder Claus Weng Persen fra anlæg og infrastruktur i Vejle Kommune. Allerede i 2018 kunne forvaltningen fortælle, at der var problemer - men først nu ligger et konkret forslag om udvidelse på politikernes bord.

Pladsen bruges fortrinsvis af bilister, der parkerer bilen for at køre videre til arbejde med en kollega. Derfor er det vigtigt, at pendlerne kan regne med, at der er en ledig p-bås, når de kommer om morgenen.

Mandag er det politikerne i økonomiudvalget, der skal sige ja eller nej til, at pladsen udvides fra de nuværende 35 til 76 pladser. Er svaret ja, skulle arbejdet ifølge afdelingslederen gå i gang til september. Sker det, kan den udvidede plads stå klar i slutningen af oktober.

For ikke at blive fanget i en længere proces omkring knudepunktet, har vi delt projektet op i etaper.

Claus Weng - afdelingsleder i anlæg og infrastruktur

Annonce

Faciliteter må vente

Så sent som i januar fik teknisk udvalg præsenteret et forslag, hvor der var indrettet ventefaciliteter med toilet og cykelskur. De ting er forsvundet på de nye tegninger. Er det opgivet?

- Nej - men vi er nødt til at etape-opdele udbygningen. I første omgang udvider vi antallet af parkeringspladser. Det haster, og for ikke at forsinke det, må de øvrige faciliteter vente. Det skyldes blandt andet planerne om, at bybussen skal køre helt ud til pendlerpladsen og vende. Den del skal med i et nyt udbud af bybuskørslen. Derfor er der først klarhed over, om det er muligt, når udbudet er på plads, siger Claus Weng Petersen.

Projektet med faciliteter for cyklister og buspassagerer er hentet fra den store mobilitetsplan, som politikere og embedsfolk bruger som inspiration til at ændre infrastrukturen i Vejle. Ideen er blandt andet at skabe såkaldte knudepunkter, så man kan kombinere forskellige transportformer - for eksempel offentlig transport og samkørsel.

- Vi har lagt knudepunktet i en fase to, siger Claus Weng. Den del kommer politikerne til at tage stilling til senere.

Annonce

Pris: 1,8 millioner kroner

Selvom projektet i første omgang "kun" skaber flere parkeringspladser skal politikerne have den pænt store anlægspung på af lommen. Kommunens rådgivere er kommet frem til, at det vil koste 1,8 millioner kroner at skabe de ekstra pladser.

- Udgiften kom også bag på mig - men det er et forholdsvis stort område, der skal etableres med afvanding og hvad der ellers kræves, siger Claus Weng.

Til alt held for kommunens anlægsbudget står der et restbeløb på 1,1 millioner kroner fra anlægget af det nye tilslutningsanlæg ved motorvej E45. Derfor lyder bevillingen til projektet på godt 700.000 kroner.

Et hus med toilet og ventefaciliteter plus busskur er en del af den større plan for pladsen - men det må vente. Illustration: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce