Annonce
Vejle

Stort rovdyr vækker opsigt: Mystiske potespor er også set ved Nørre Vilstrup

Som det ses her, er pote-aftrykkene væsentligt større end poterne på hunden Luca, som Claus Lassen og hans hustru fik til at stå stille, mens de fotograferede de uforklarlige potespor tæt på parrets ejendom. Foto: Claus Lassen
Et ægtepar, der bor tæt på Nørre Vilstrup, har fundet store pote-aftryk på deres ejendom. Familiens hund reagerede underligt søndag aften, og efterfølgende fandt parret aftryk af et dyr med poter, som er langt større end almindelige hundepoter.
Annonce

Nørre Vilstrup: Mere og mere tyder på, at et større rovdyr lusker omkring i skovene i Vejle-området. Siden fredag aften har avisen haft kendskab til tre observationer af selve dyret eller dets pote-aftryk.

Mandag eftermiddag dukkede en fjerde observation af rovdyret op. Den stammer fra skadedyrsbekæmper Claus Lassen og hans hustru, der opdagede nogle usædvanligt store pote-aftryk, da de søndag gik aftentur ved deres ejendom på Karensdalvej vest for Nørre Vilstrup.

Forinden havde familiens hund Luca, som er en blanding af en schæfer og en labrador, opført sig uroligt og gjæffet et par gange. Men det er ifølge Claus Lasse ikke usædvanligt, da Luca ofte reagerer på vildt, som passerer tæt på ejendommen.

- Vi tjekker som regel vores fyr nogle gange i døgnet. Da vi gik afsted i aftes (søndag aften, red.) var hunden meget optaget af et eller andet, men det var faktisk kun, fordi den stillede sig op lige i sporet, at vi blev opmærksomme på de store poteaftryk, fortæller Claus Lassen.

Her er et foto af pote-aftrykkene, der blev observeret på en ejendom på Karensdalvej tæt på Nørre Vilstrup søndag aften. Foto: Claus Lassen
Annonce

Højst et døgn gammelt

Som det kan ses af de fotografier, Claus Lassen tog, er sporene væsentligt større end hunden Lucas pote-aftryk. Hanhunden har ifølge Claus Lassen normal schæferstørrelse og relativt store poter, så de markant større aftryk med tydelige klo-aftegninger fik ægteparret til at studse.

- Jeg tjekker som nævnt fyret, der står et stykke fra vores hus, nogle gange i døgnet, så jeg tænker, at sporet højst kan være et døgn gammelt, fortæller Claus Lassen.

Annonce

Ænderne er måske interessante

For at finde ud af, hvor dyret var gået hen, tjekkede han efterfølgende på den anden side af ejendommen, men her fandt han kun aftryk af råvildt.

- Det så umiddelbart ud til, at sporene førte hen i nærheden af skuret, hvor vores fyr står, så måske har dyret snuset rundt for at finde ud af, om der var noget interessant at finde der. Men det kan også være, at det er de vilde andepar, som jeg ved ligger og ruger i området, der har været interessante. Der var ihvertfald ingen spor, der førte tilbage, så dyret er fortsat i en anden retning væk herfra, og mystisk ser det ud, konstaterer Claus Lassen.

-

Skulle andre læsere i Vejle Kommune have set store uforklarlige pote-aftryk eller et dyr, der hverken er hund eller ræv, modtager avisen meget gerne et tip. Kontakt journalist Mie Sparre på mail misp@vafo.dk eller telefon 30 52 59 08.

Annonce

Fire steder med observationer

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce