Annonce
Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

- I den nye sæson har vi 32 elever, hvilket er rekord, fortæller formanden for Stagefront, Lea Hansen. Foto: Lars Saugbjerg
En ny sæson i Stagefront, Vejles musicalskole, er netop skudt i gang med det højeste antal elever siden skolens fødsel for otte år siden.
Annonce

Vejle: - Det er ret fantastisk.

Begejstringen lyser ud af Lea Hansen, der er formand for Stagefront, Vejles musicalskole. Hun kan i år sige goddag til 32 elever i den nye sæson, der kører frem til maj 2021.

- Vi har aldrig haft så mange elever. Og så midt i en corona-tid. Jeg tror, at folk hungrer efter aktiviteter efter en lang nedlukning, smiler formanden.

Musicalskolen fik aldrig mulighed for at afslutte sin seneste sæson med en opvisning. Det planlagte show i Jacob Gade Salen blev aflyst på grund af pandemien.

- Det var virkelig trist og ærgerligt, konstaterer Lea Hansen, der heldigvis kan afsløre, at dette års elever får mulighed for at stå på den helt store scene.

- Vores afslutningsshow 2. maj kommer til at foregå i Vejle Musikteater, den store scene. Det er en drøm, vi har haft lige fra begyndelsen, og endelig går den i opfyldelse. Der er planlagt en "showcase", hvor vi laver uddrag af forskellige kendte musicals.

Annonce

Fødekæde

Eleverne på skolen deltager ofte på flere hold; dans, performance, drama eller sang.

Undervisningen varetages af professionelle folk, nemlig Isabel Ravn, der er uddannet i dramaturgi og musikkultur fra Aarhus Universitet - og Lars Meldgaard, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia.

Næste år kommer afslutningsshowet ikke til at foregå på Domus. Vejle Musikteaters skrå brædder i den store sal kommer i brug. Arkivfoto

- Vi har altid haft til hensigt at fungere som en slags fødekæde til Vejle Musical Teater - og andre teatre. Og det er lykkedes. Flere af vores tidligere og nuværende elever har været med i store opsætninger og er kommet langt i sangkonkurrencer. Vi ser vores elever på scenerne rundt omkring, fortæller Lea Hansen.

Formandens egen datter, Lærke Hansen, er også bidt af musicals, og medvirker lige nu i tre forskellige.

Annonce

Familieforetagende

Det var i øvrigt Lærke Hansens musicalinteresse, der i sin tid fik involveret "Mor Lea" i Stagefront.

- Da skolen skulle etableres, var vi - på grund af min datters interesse - med til et startmøde, og inden jeg så mig om, var jeg en del af bestyrelsen, fortæller Lea Hansen.

I dag er hele familien involveret. Hendes mand, Jesper Hansen, er næstformand.

- Min mand og jeg har faktisk ikke tidligere interesseret os for musicals. Vi har dog været dansepartnere siden seks-syv års alderen.

Lea Hansens svigermor har været kostumier  på H.C. Andersens festspil, og gennem disse forestillinger blev især Lærke Hansens interesse vakt.

I dag er både Lea Hansens svigermor og mor involveret i Vejles musicalskole.

- Så det er efterhånden et helt familieforetagende, griner formanden.

Annonce

Torsdagsbørn

Hver torsdag er familien på plads i Domus, hvor træningen foregår.

- Vi behøver i virkeligheden ikke at være der, men vi kan ikke lade være. Vi kalder eleverne for vores torsdagsbørn, laver lidt mad og hygger om dem, lyder det fra Lea Hansen.


Eleverne lærer at stille sig op, stå på en scene, være midtpunkt og levere en god præstation. Vores undervisning gør, at de tør noget mere.

Lea Hansen, Stagefront


Hun er overbevist om, at skolen giver eleverne nogle redskaber, som de kan bruge i mange andre sammenhænge.

- Vi har da haft elever, som har været tilbageholdende og udfordret socialt. Men de lærer at stille sig op, stå på en scene, være midtpunkt og levere en god præstation. Vores undervisning gør, at de tør noget mere. De får simpelthen selvtillid.

Stagefront

  • Stagefront er Vejles musicalskole for alle børn og unge mellem 7-16+, der ønsker at lære at danse, synge og spille skuespil eller som ønsker at styrke deres allerede voksende talent - og ikke mindst - at stå på den store scene en skønne dag.
  • Stagefront arbejder målrettet med musicalgenren og har til formål at udvikle børn og unges kreativitet, selvstændighed, kreativitet, talent og samarbejdsevne.
  • Undervisningen varetages af professionelle instruktører.
  • Undervisningen foregår hver torsdag på Domus i Vejle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce