Annonce
Egtved

Stort udviklingsarbejde i gang: Firehøjeskolen vil have flere elever

Firehøjeskolens afdeling i Vandel har de seneste år haft et faldende elevtal. Et stort udviklingsarbejde er nu sat i gang med henblik på at formidle den gode fortælling om skolen, så flere forældre vælger skolen som førsteprioritet for deres børn. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
I efteråret besluttede Vejle Kommune at bevare Firehøjeskolens afdeling i Vandel under forudsætning af, at der i løbet af de næste to år sker en "væsentlig stigning i elevtallet". Et stor udviklingsarbejde, der skal sikre den fremgang, er godt i gang.

Vandel: De har taget arbejdstøjet på Firehøjeskolen i Vandel. Ikke i bogstavelig forstand i form af arbejdsbukser og sikkerhedssko, men derimod idé-hat og gåpåmods-handsker.

Skolen har nemlig et klart mål. Elevtallet skal op. Det skal både ledelse, medarbejdere, skolebestyrelse og elever sammen hjælpes ad med at sikre.

Sidste år skulle børne- og familieudvalget i Vejle Kommune tage stilling til skolens fremtid efter flere år med faldende elevtal og en prognose, der spåede endnu færre elever. Udvalget besluttede i oktober at fastholde skoletilbuddet i Vandel, men gjorde det samtidig til et krav, at beslutningen skulle evalueres igen i efteråret 2022.

Annonce

- Til den tid forventer vi, at der er sket en væsentlig stigning i elevtallet, hvis skolen skal fortsætte, lød den dengang fra udvalgsformand Torben Elsig-Pedersen (R).

Det er den stigning i elevtallet, der nu skal arbejdes for.

Tryg overgang fra børnehave

Fokus bliver blandt andet på at skabe en ny, positiv fortælling om skolen, så den bliver forældrenes førstevalg, når de skal vælge skole til deres børn.

Eksempelvis skal fordelene ved samarbejdet med Firehøje Børnehave gøres tydeligere. Børnehaven og skolen i Vandel ligger lige ved siden af hinanden og udgør tilsammen Landsbyordning Vandel. Den store sammenhængskraft mellem børnehave, skole og lokalsamfund er netop noget af det, skoleleder Bjarne Kyneb fremhæver som en af de store kvaliteter, som han håber, at flere får øje på.


Firehøjeskolen kan tilbyde et nærvær, som ikke fås mange andre steder, og det er noget, vi er meget stolte af og gerne vil have, at flere opdager

Bjarne Kyneb, skoleleder


- Vi er en lille skole, hvor alle kender hinanden, og det kan vi mærke, betyder meget for mange. Overgangen fra børnehave til skolen føles naturlig, fordi vi arbejder så tæt sammen, og det skaber tryghed. Firehøjeskolen kan på den måde tilbyde et nærvær, som ikke fås mange andre steder, og det er noget, vi er meget stolte af og gerne vil have, at flere opdager, fortæller skoleleder på Firehøjeskolen Bjarne Kyneb i en pressemeddelelse.

Annonce

Forskellige indsatser

Som en del af udviklingsarbejdet har skolen især fokus på sin kommunikation og pædagogiske ramme.

Indtil nu har man været i gang med at forny hjemmesiden, opdatere diverse pjecer og finde en ny form til nyhedsbreve.

Derudover er der blandt andet gennemført interviews med både elever, forældre, ledelse og medarbejdere for at afdække flest mulige indsatsområder. Interviewene har både givet skolen et indblik i, hvor den er stærkest, og hvor den kan blive endnu bedre.

- Vi er i gang med at kigge indad for at finde ud af, hvor vi kan forbedre os, men det er mindst lige så vigtigt, at vi får øje på alt det, vi faktisk lykkes med og skal gøre mere af. Vi er i den her proces meget optagede af, at det, vi gør, skal kunne mærkes, og det synes jeg allerede, vi er godt på vej til at lykkes med, fortæller Bjarne Kyneb.

At fokusere på det, der virker, er imidlertid ikke nyt for skolen. Alle medarbejdere er nemlig uddannet i den tværfaglige uddannelse Hvem Styrer Orkestret (HSO), hvor fagpersoner får et fælles afsæt til at styrke børn og unge.

Bjarne Kyneb beskriver det som en mental rygsæk, hvor børnene får personlige kompetencer, der gør dem robuste og dermed bedre til at klare de udfordringer, de naturligvis møder i børnehaven, skolen, sammen med kammeraterne eller derhjemme.

HSO er også noget af det, som skolen gerne vil blive bedre til at markedsføre sig på. Alle medarbejdere i både børnehave og skole har nemlig gennemført uddannelsen.

Annonce

Opbakning fra flere kanter

I bestyrelsen er man er glad for, at udviklingsarbejdet er kommet godt fra start og glæder sig til at følge processen.

- Med de prognoser, der er for børnetallene, er det vigtig, at så mange som muligt vælger den lokale folkeskole til, hvis vi gerne vil have, at den er der. Vi skal være med til at vise og fortælle andre forældre, hvad det er, der gør Firehøjeskolen til noget særligt. Derfor kommer vi for eksempel til at lave en ambassadørgruppe med forældre, som man kan henvende sig til, hvis man har nogle spørgsmål om at have børn på skolen, fortæller formand for skolebestyrelsen Mette Rask Nielsen i pressemeddelelsen.

Skolebestyrelsen deltager også aktivt i lokalsamfundets planer for et Åben Landsby-arrangement til foråret, som netop handler om at få flere til at bosætte sig i lokalområdet. Det gode samarbejde mellem lokalsamfundet og Firehøjeskolen er netop noget af det, som skoleleder Bjarne Kyneb fremhæver som et godt eksempel på det store fællesskab.

- Firehøjeskolen er et lokalt kraftcenter, der er med til at skabe liv i landsbysamfundet. Vi er meget mere end bare en børnehave og en skole. Derfor mærker vi også, at der er mange, der gerne vil bakke op om processen, og det sætter vi stor pris på, siger skoleleder, Bjarne Kyneb.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Læser undrer sig: Hvordan kan NPV få lov til at placere boliger ud mod så støjende en vej?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Annonce