Annonce
Vejle

Strømafbrydelse, væltede træer og vand i Valdemarsgade

Et væltet træ ødelagde en transformator i Grejsdalen søndag - og det betød strørmafbrydelse flere steder langs Grejsdalsvej. Affotografering fra Facebook
Vejle blev rusket voldsomt igennem søndag, men til gengæld nedtones risikoen for oversvømmelse mandag.
Annonce

Vejle: Vejle by og omegn blev godt rusket igennem søndag - og et væltet træ i Grejsdalen betød, at en del beboere måtte undvære strømmen i flere timer.

Træet ramte en transformator tæt på Østerbos afdeling ved Grejsdalsvej søndag eftermiddag, og det afbrød strømmen til mange elkunder i den nordlige bydel ud mod Grejs. I løbet af aftenen lykkedes det dog forsyningsselskabet Trefor at få genetableret elforsyningen.

Slusen kan ikke alene redde Vejle for oversvømmelser. Den skal ses som første trin i en række af flere tiltag. Men den har reddet Vejle mange gange, og det kunne være gået meget værre med oversvømmelserne.

Keld Andersen, Vejle Kommunes afdeling for 'Landbrug & Vand' efter oversvømmelserne i oktober.

Annonce

Vandet i åen falder

Træet i Grejsdalen var kun et af mange, der måtte lægge sig for stormen. Og regnen gav også problemer. Ifølge Vejle Kommunes højvandsvagt, Laila Thomsen, var det på et tidspunkt nødvendigt at spærre Valdemarsgade for trafik på grund af vand på vejbanen:

- Og halvdelen af Vesterbrogade var også oversvømmet på et tidspunkt i løbet af søndagen, fortæller Laila Thomsen.

Da avisen talte med højvandsvagten søndag, frygtede hun, at der ville opstå problemer, når kombinationen af højvande i fjorden og meget regnvand i åerne kolliderer natten til tirsdag. Her er der ifølge Laila Thomsen varslet en vandstand på 1,27 meter over daglig vande:

- Men til gengæld ser det ud til, at vandet i åen er begyndt at falde. Vi holder slusen kørende, og lige nu ser det ikke så alvorligt ud - også fordi DMI ikke forventer så meget vand, som prognoserne lød på for et døgn siden, siger Laila Thomsen.

Annonce

Højvande i Kongens Kær

De seneste forudsigelser fra DMI taler om alt i alt seks millimeter regn i løbet af mandagen, mens der søndag var blev forventet op mod 20 millimeter.

Vandmængden et enkelt sted i Vejle og omegn bekymrer dog højvandsvagten:

- Der er rigtig meget vand i Kongens Kær. Jeg håber, at det trækker ned hurtigt, lyder det fra Laila Thomsen om situationen ved det store vådområde på engene mellem motortrafikvejen mod Billund og Ribe Landevej.

Her har man tidligere oplevet oversvømmelser, og af samme grund blev digerne forstærket for nogle år siden efter oversvømmelser i 2015.

Tilbage i 2015 var der oversvømmelser i området omkring Ribe Landevej, da vådområdet Kongens Kær nægtede at holde sig bag diget. I disse dage er vandstanden igen kritisk høj. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce