Annonce
Vejle

Strafferamme på otte år: Politiet ser med stor alvor på mountainbike-ulykke

Henrik Kring havde fået en flænge over højre øje, der var hævet op efter mødet med nylonsnoren i skoven. Efter sit besøg på skadestuen valgte han at melde sagen til politiet. Privatfoto
Politiet ser med stor alvor på mountainbike-ulykke i skoven ned mod Vardevej, hvor en snor var spændt ud på sti. Politiet håber på hjælp fra besøgende i skoven.
Annonce

Vejle: Sydøstjyllands Politi ser med største alvor på den hændelse, 38-årige Henrik Kring var udsat for lørdag formiddag.

Her var vejlenseren ude at køre på mountainbike sammen med en stor flok ryttere, da han pludselig blev revet af cyklen på en nedkørsel på en sti i skoven mellem Uhrhøj og Vardevej.

Det viste sig, at mountainbikeren var blevet ramt af en hvid nylonsnor, der var spændt tværs over stien i ansigtshøjde.

Vejlenseren slap fra ulykken med en flænge i ansigtet, et hævet øjet og en forslået krop, og han valgte i første omgang at tro på, at snoren ikke var hængt op for bevidst at skade personer på stien.

Annonce

Det virker meget målrettet

Men den teori deler Sydøstjyllands Politi ikke, efter at de lørdag eftermiddag via en GPS-tracker fra Henrik Krings cykelmakker havde fået anvist det sted i skoven, hvor snoren havde hængt. Her fandt politiet den snor, der havde slynget rytteren til jorden.


Det er vores klare mistanke, at snoren er spændt op bevidst på stien. Det virker meget målrettet, som om snoren er hængt op for at skade en, der kommer cyklende.

Jørn Bystrup, vagtchef Sydøstjyllands Politi


- Vi har været ude for at se stedet og har fået lavet en rekonstruktion af forløbet. Det er vores klare mistanke, at snoren er spændt op bevidst på stien. Det virker meget målrettet, som om snoren er hængt op for at skade en, der kommer cyklende. For snoren er hængt op på et cykelområde og på en sti, der benyttes af mountainbikere, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

Annonce

En strammeramme op til otte år

Politiet har sikret sig snoren og har foretaget en undersøgelse af stedet i skoven, og politiet arbejder ud fra straffelovens paragraf 252.

Den har en strafferamme op til otte år og benyttes i sager, hvor en person "for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed."

- Det gør vi, fordi vi mener, at det er en helt bevidst handling, der er foretaget. Derfor vil vi også gerne have offentlighedens hjælp. Så hvis nogen har set noget i området, hører vi meget gerne fra dem, siger vagtchefen.

Annonce

Minder om episoder med løsne hjulbolte

Episoden fandt sted lørdag omkring klokken 10.15, da rytterne fra Apollo Fitness' hold kørte  på stien ned mod Vardevej lidt længere ude end udsigtspunktet Himmelpind.

Vejlenseren kørte blandt de bagerste på nedkørslen, men valgte som den første i flokken at køre venstre om nogle træer, hvor stien deler sig. Det var her, han ramte den udspændte snor.

Episoden ryster medejer af Apollo Fitness, Jon Slot Hansen, der var med på turen i skoven.

- Jeg synes, det er skræmmende. Der var en periode, hvor nogle synes, det var morsomt at løsne hjulbolte på biler. Det her minder om det. Det er sindssygt, at folk kan finde på det, og jeg tror ikke, at det er tilfældigt, når man binder en snor op på tværs af en sti i den højde, siger Jon Slot Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce