Annonce
Gear

Strammere linjer i ny Mercedes CLA Coupé

Den nye Mercedes CLA Coupé er vokset en smule og lægger sig på designfronten nu mere op ad den store CLS. Foto Mercedes

Den netop præsenterede Mercedes CLA Coupé er vokset en tand og placerer sig endnu mere i slipstrømmen på den store CLS.

Den ligner en million, men koster meget mindre. Det har været mantraet for første generation af Mercedes CLA, som har fået mange nye kunder ind i folden hos stjernemærket.

Og det er takter, som forstærkes med den helt nye anden generation, som netop er afsløret på den store CES elektronikmesse i Las Vegas, der har udviklet sig til en klar konkurrent til det store klassiske motorshow i Detroit.

Den nye model har fået strammere karrosserilinjer, der i endnu højere grad læner sig op ad den store eksklusive CLS. Klare kendetegn er dog især den langstrakte motorhjelm med en potensbule på toppen, "hajnæse"-fronten med smalle full LED-forlygter og dørene med de rammeløse vinduer.

Alt sammen noget, som giver karakter i en klasse, hvor konkurrenterne hedder Audi A3 Limousine og BMW 2-serie Coupé.

Annonce
CLA Coupé byder på den nyeste generation af Mercedes? stemmestyrede MBUX-system, der nu kan forstå mere komplekse ordrer. Foto Mercedes

Lille vokseværk

Under huden er CLA coupé vokset med omkring fem centimeter i længde og bredde, men den samlede bredde med spejle er tre centimeter smallere end forgængeren, da spejlene er mere kompakte og aerodynamiske. Med tre centimeter mere mellem akslerne end forgængeren, hvilket matcher A sedan, som er en anden variant af den nye A-klasse, der er ophavet, er der også en tand mere plads på bagsædet under den ellers hvælvede C-stolpe.

Bagagerummet kaperer nu 460 liter, hvilket er en halv snes liter mindre end før, men da bagagerumsåbningen er vokset og indretningen ændret, opleves pladsen større, lover Mercedes.

Det er ikke tilfældigt, at CLA lanceres på netop CES. I forvejen er USA et stort marked for Mercedes, hvor CLA også er en vigtig model. Mens den første generation af CLA i 2013 hentede så mange nye kunder, at hver anden ikke tidligere havde kørt Mercedes, var tallet i USA helt oppe på to ud af tre.

Men med CLA følger også det talestyrerede intelligente infotainmentsystem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), der debuterede i A-klassen, og som kan overskues på bilens fritstående widescreen-skærm.

Systemet, der vækkes til live med touchpad'en i midterkonsollen, med den trykfølsomme skærm eller med ordene "Hey Mercedes" kan nu forstå flere og mere komplekse ordrer, ligesom systemet er i stand til at kende forskel på, hvem i bilen der taler. Det er ordrer, som bruges til at styre blandt andet navigation og kabinetemperatur eller til for eksempel at få oplysninger om vejrudsigten. Og her er en elektronikmesse som CES et oplagt sted at vise den nye teknologi.

Den elegante og kompakte CLA Coupé har fået mange nye Mercedes-kørere til mærket. Den udvikling vil gerne fortsætte med anden generation. Foto: Mercedes

Flest benzinmotorer

Fra starten kommer den CLA coupé med enten benzin- eller dieselmotor, der udelukkende spiller sammen med den syvtrins 7G-DCT automatgearkasse. På dieselfronten findes foreløbig kun CLA 180d med 116 hk, som også findes i A-Klassen, men lur os, om der ikke kommer flere, mens der er fire benzinvarianter på hylderne.

Det drejer sig om CLA 180 med 136 hk, CLA 200 med 163 hk, CLA 220 med 190 hk og CLA 250 med hele 224 hk. Det bliver muligt at vælge firehjulstrækket 4MATIC til kraftigste udgave, nemlig CLA 250, mens 4MATIC er standardudstyr på næstkraftigste variant, CLA 220.

Der foreligger ikke oplysninger om danske priser eller udstyr.

Foto: Mercedes
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce