Annonce
Hedensted

Strandbeskyttelse ophævet på to havne: Baner vejen for Projekt Havneplads

I Juelsminde er strandbeskyttelseslinjen på selve havnen og på strandaeralet øst for campingpladsen, hvor havnebestyelsen i fremtiden drømmer om at have vinteropbevaringen af både samlet. Arkivfoto: Lars Juul
Strandbeskyttelsen på havnen i Juelsminde er blevet ophævet til fordel for et igangværende projekt. Også i Snaptun er der nu friere rammer.
Annonce

Juelsminde/Snaptun: Miljø- og Fødevareministeriet har offentliggjort, at strandbeskyttelsen på en lang række havne ophæves.

To af dem er havnene i Snaptun og Juelsminde. Jonas Nonbo, bestyrelsesformand i sidstnævnte, er begejstret over afgørelsen.

- Det er rigtig lækkert. Det er vi mega glade for. Det gør jo, at vi har fået noget afklaring i forhold til ting, vi har måttet sætte på pause, siger han.

Konkret er der tale om den ønskede fornyelse af havnepladsen.

- Her har vi sagt, at vi er nødt til at have et andet sted at stille bådene om vinteren. Afgørelsen giver os mulighed for forhåbentligt at trække dem om på en ny vinteropbevaringsplads, siger han.

Det er et areal ved Storstranden, bestyrelsen har i kikkerten. Det er også omfattet af ophævelsen.

Ophævelsen gælder for havnene, men ikke boligerne ved siden af. Her har man fra Kystdirektoratets side begrundet med, at det ikke er arealer, som ligger mellem by og havn, og fokuset er at binde byer og havne sammen.

Karina Kisum Jensen, leder, plan og udvikling.

Annonce

Ikke fuld plade

Trods glæden på havnen er der kun tale om en delvis ophævelse, når man ser på Hedensted Kommunes samlede ansøgning.

Arealer tilhørende private ejendomme ved Ny Marina og Sandbjerg Marina er blevet afvist.

Der er også givet afslag til private arealer i den del af ansøgningen, der vedrører Snaptun.

Det landspolitiske sigte med ophævelserne er at give kommuner mulighed for at binde byer og havne bedre sammen. De afviste arealer vurderes ikke at have betydning i den sammenhæng.

- Det vigtigste er, at vi får lov til at planlægge mere på havnearealerne, men vi havde da håbet på en ophævelse i stedet for en delvis ophævelse, siger kommunens leder for plan og udvikling, Karina Kisum Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce