Annonce
Vejle

Strandvejen trænger til at blive gjort færdig

Strandstien er ofte mål for spadsereturen, når Ole Harrit, formand for for Bredballe Strand Beboerforening, har besøg. Foto: Mette Mørk
Trafiksikkerhed står øverst på dagsordenen, siger Ole Harrit, formand for Bredballe Strand Beboerforening. Men også forskønnelse og adgang til stranden optager medlemmerne.
Annonce

Bredballe Strand: Formanden for Bredballe Strand Beboerforening har altid engageret sig. I de 30 år, Ole Harrit og hustruen boede i en landsby tæt på Herning, var han formand for skolebestyrelse og borgerforening og blev valgt ind i menighedsrådet, selv om han ikke var til stede. "Det var din tur, Ole," som præsten sagde til ham bagefter.

Parrets to voksne børn og deres familier bor på Strandvejen i Bredballe. Det fik også forældrene til at finde et hus på Strandvejen. For foreningsmanden var det naturligt at gå til generalforsamling i Bredballe Strand Grundejerforening.

For fire år siden kom den pensionerede lektor og forsker i blandt andet ledelse og pædagogik i bestyrelsen. To år senere blev han formand for Bredballe Strand Beboerforening, som den hedder i dag, hvor den varetager den formelle kontakt til Vejle Kommune.

Det er trafiksikkerhed, forskønnelse af området og adgang til stranden, som optager vores medlemmer.

Ole Harrit

Annonce

Trafiksikkerhed og forskønnelse

Som formand har han sat en drøftelse i værk, hvor beboerforeningen har fundet frem til, hvad den vil.

Der er blevet udviklet visioner og planer for helheden.

Og der har været holdt borgermøde for de op mod 700 husstande, som ligger på begge sider af Strandvejen på strækningen mellem 1. tunnel og Selsbjergvej. Det er også slået fast, at forholdet til kommunen er et gensidigt partnerskab.

- Det er trafiksikkerhed, forskønnelse af området og adgang til stranden, som optager vores medlemmer. Man flytter herud for at få fred og ro. Ikke nødvendigvis for at blive del af et fællesskab, siger han.

Annonce

Børns skolevej

Meldingen fra de 300 deltagere i forskellige workshops på Kirkebakkeskolen var, at førsteprioriteten er at gøre Strandvejen sikker at færdes på.

- Det er mange børns skolevej. Der er i det hele taget mange, der cykler frem og tilbage. Der blev også sagt, at bilisterne kører alt for stærkt.

Bump ønskede man ikke, men chikaner med granit og bøgepur.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Helhedsplan og tålmodighed

Siden 2012 er der arbejdet med en helhedsplan for Strandvejen. Der mangler to-tre millioner kroner til at gøre strækningen fra 2. tunnel til Selsbjergvej færdig. Desuden venter renoveringen af strækningen mellem 1. og 2. tunnel.

- Vi ønsker, at vejen fra stykket lige før 1. tunnel og frem til Tirsbæk bliver til en stillevej, siger Ole Harrit, som også gerne så etableret en byport som indgang til Strandvejen.

Ole Harrit, formand for Bredballe Strand Beboerforening

Pensionist, 74 år.

Uddannet lærer og psykolog.

Gift med Lene, tidligere skoleleder. Parret har en søn og en datter, som begge bor med deres familier på Strandvejen. Fire børnebørn.

Har boet på en gård ved Simmelkær, Herning, indtil han for 10 år siden flyttede til Strandvejen, Bredballe.

Karriere: Har beskæftiget sig med forskning på Danmarks Pædagogiske Universitet, DPU. Valgte efter 30 år at blive freelancer med foredrag, undervisning. Ekstern lektor på DPU. Underviser på diplomuddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Hovedfokus på læring, teamudvikling, ledelse og organisation. Har skrevet 20 bøger. blandt andet "Fra lærer til leder".

Foreningsbaggrund: Formand for borgerforening, menighedsråd, skolebestyrelse.

Interesser: Cykling - var i efteråret i Andalusien for at cykle. Går til spinning.

Annonce

Sti, men ikke nogen promenade

Stien langt stranden har trængt til en forbedring, så den kan forceres af gående. Men det har aldrig været et ønske at få en decideret strandpromenade, siger Ole Harrit.

Beboerforeningen har opfordret beboerne til at hjælpe med at vedligeholde stien, så den ikke gror til. Og opfordringen er blevet hørt.

- Når man er privilegeret med en placering i første række, må man være indstillet på at dele denne oplevelse, siger Ole Harrit, der selv har grund ned til stranden.

Kommunen skal turde sige fra

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

At vi som forening har fået sat gang i en udvikling.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Natur, udsigt, nem tilgængelighed til byen og gode skoleforhold.

Hvilken plet viser du en udenbysgæst?

Vi skal ned på strandstien.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Vi skal have skabt nogle rammer, hvor der er frihed, men også et fælles ansvar for, hvordan huse og området se ud.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Vi skal holde fast i planerne for Strandvejen, så vi kan sætte et flueben ud for dette punkt og fejre, at den er blevet forbedret.

Din største bekymring for lokalområdet?

Vi har brug for, at kommunen sætter rammer og også tør sige fra over for de mere private behov og individuelle krav fra 600 beboere.

Annonce

Lokalplan for området

Den tredje indsats handler om at få en lokalplan for området. Det er behov for at sætte rammer for, hvad man må, og hvad man ikke må. For eksempel vil man gerne forhindre, at solceller bliver placeret, så de generer naboerne.

Ole Harrit håber, at der fra kommunens side er opbakning til de indsatser, foreningen arbejder med.

- Ellers bliver det sværere at få folk til at engagere sig. Der skal være progression i det, vi bruger kræfter på, siger beboerforeningens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce