Annonce
Fredericia

Strategi samler indsatserne for udsatte borgere

Formand Peder Tind (V) har sammen med resten af Social- og Beskæftigelsesudvalget sat gang i projekter om ensomhed og socialt frikort. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Strategi for Udsathed tager hul på udviklingsplan frem mod 2020 og sætter gang i projekter om ensomhed og socialt frikort.

Annonce

Fredericia: Social- og Beskæftigelsesudvalget satte mandag aften gang i anden fase af Strategi for Udsathed, der siden kickstarten i juni måned har afholdt tre events, fastlagt 12 udviklingsprincipper og skabt et stort ambassadørnetværk. Nu tager udvalget fat på fase 2 og en udviklingsplan frem mod 2020, lyder det i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

- Det har været fantastisk at opleve den store opbakning og interesse for strategien. Vi har haft et rigtig godt samarbejde mellem brugere, frivillige organisationer og politikere om at skabe rammerne for strategien. Og med de i alt 52 ambassadører, der har meldt sig, er vi klar til sætte gang i udviklingsplanen og finde fælles løsninger mod ensomhed, misbrug og hjemløshed, siger Peder Wittendorff Tind (V), formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune.

På mødet besluttede udvalget at iværksætte projektet Fredericia Fælles - en fælles bevægelse om ensomhed, der bliver en del af Strategi for Udsathed. Projektet har allerede gennemført en undersøgelse af borgernes oplevelse af ensomhed og ønsker til at indgå i meningsfulde fællesskaber. Næste fase bliver et handlingsnetværk i samarbejde med Mette Wichmand, assisterende professor ved Roskilde Universitet, og brugere fra etablerede fællesskaber som Stoppestedet eller Din Indgang.

- Fredericia Fælles er et rigtig godt projekt, der sætter fokus på en vigtig problematik med ensomhed. Med undersøgelsen af borgernes egne oplevelser og ønsker har vi nu et rigtig godt grundlag for at skabe nogle nye typer fællesskaber, hvor der er plads til alle, siger Søren Larsen, næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Annonce

Det sociale frikort

På udvalgsdagsordenen var også den nye mulighed for socialt udsatte borgere at tjene op til 20.000 kr. om året uden at blive modregnet i offentlige ydelser - det sociale frikort.

Tilbuddet, der er besluttet i Folketinget og som træder i kraft 1. januar, bliver en del af Strategi for Udsathed, der vil udbrede viden om frikortet og forsøge at skabe muligheder for ansættelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce