Annonce
Vejle

Stregerne er sat til 87 millioner kroner dyrt svømmecenter

I forhold til DGI Husets eksisterende svømmehal kommer det til at koste ekstra 2.2 millioner kroner om året at drive det nye svømmecenter, heraf skal DGI Huset skaffe de 700.000 kroner fra øgede entreindtægter.illustration: Arkitema
vejle - DGI Husets slidte og 40 år gamle svømmehal med et 25 meter bassin, seks baner og et mindre børnebassin, forvandles de kommende år til et aktivitetsmekka.

Samtidig vil en tilbygning rumme et 50 meter bassin med otte baner og en tribunekapacitet med plads til 700 tilskuere, så Dansk Svømmeunion kan afvikle et DM i Vejle.

Med andre ord er der tænkt både på den lokale svømme-elite, motionisterne, de legesyge, familierne og turisterne, når Vejle Kommune om- og nybygger DGI Husets svømmehal for i alt 87 millioner kroner.
Den nye tilbygning, der opføres i samme hvide betonelementer som nabobygningen Sundhedshuset, bliver 2140 kvadratmeter stor. illustration: Arkitema

Totalt nyt center

Arkitema har slået stregerne til det projekt, som kulturdirektør John Hansen præsenterede for byrådet forleden, og både borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) er begejstrede for den nye svømmehal.

- Jeg føler, at vi får utroligt meget for pengene med dette projekt. Det er ikke bare noget, vi bygger til den eksisterende svømmehal. Vi får et totalt nyt center, fordi den gamle svømmehal også forandres fuldstændig. Her skaber vi en svømmehal, der kan tiltrække elitearrangementer og skabe aktiviteter for både borgerne og gæsterne på byens hoteller, siger Arne Sigtenbjerggaard.
Det 50 meter lange bassin i den nye svømmebygning får plads til både faste og flytbare tribuner, der kan rumme i alt 700 tilskuere. Når tribunen ikke er fuldt opstillet kan kvadratmeterne bruges til styrketræning, undervisningslokale og depotrum. illustration: Arkitema
Annonce

Facade pakkes i plast

Byrådet har allerede bevilget de 77 millioner kommunale kroner, der skydes i byggeriet, mens Lokale- og Anlægsfonden skyder mellem 8 og 10 millioner kroner i vandprojektet.

- Det nye 50 meter bassin bliver to meter dybt. Det bliver et stålbassin med en dug, for det er noget mere holdbart end svømmehallens eksisterende betonbassin. Samtidig udskifter vi svømmehallens utidssvarende filtre og ventilation. Holdt vi fast i de eksisterende sandfiltre, skulle vi bruge 5309 kubikmeter vand om året på at skylle dem i det nye center. Med moderne filtre kan vi gøre det med 331 kubikmeter vand. I det hele taget er der tænkt meget på energirigtige løsninger, og vi pakker blandt andet den gamle svømmehals facade og betonbuer ind i plastic, så solen varmer hulrummet op, fortæller kulturdirektøren.

Bassinet i nybygningen bliver faktisk 51,5 meter langt, da svømmehallens personale kan lægge en halvanden meter bred bro ud midt i bassinet og på den måde skabe to 25 meter lange bassiner. Broen kan også deles på midten, så bassinet får fire 50 meter baner og otte 25 meter baner.
Den eksisterende rutsjebane forlænges med 20 meter, legeområdet får en bred waterslide, ligesom der etableres en ny fem meter vippe ved det gamle bassin. illustration: Arkitema
Til gengæld levner de ledige kvadrameter i DGI Huset ikke plads til et byggeri, der kunne rumme et bassin med 10 baner, som den lokale svømmeklub havde drømt om.
Annonce

Nybyggeri først

Det nye byggeri opføres i hvidt beton, som det er tilfældet med nabobygningen, Sundhedshuset, og de to bygninger med hvert sit store bassin skal adskilles af en glasvæg af brandhensyn, og fordi luft- og vandtemperaturen vil være højere i lege- og aktivitetshallen i forhold til den nye bygning med 50 meter bassinet. Den gamle svømmehal beklædes med troltekt-plader og får nye, lyse klinker, så den gamle del kommer til at matche den nye.

- Vi bygger den nye del først, så vi hele tiden har vand i DGI Huset. Derfor går vi først i gang med at ombygge den eksisterende svømmehal, når den nye del indvies (i sommeren 2018, red.), fortæller John Hansen.

Efter sommerferien skal projektet endeligt godkendes af byrådet, inden projekteringen finder sted, og svømmehallen kan sendes i udbud omkring årsskiftet. Ombygningen af den eksisterende svømmehal forventes at være færdig i efteråret 2019.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce