Annonce
Vejle

Stregerne er sat til 87 millioner kroner dyrt svømmecenter

I forhold til DGI Husets eksisterende svømmehal kommer det til at koste ekstra 2.2 millioner kroner om året at drive det nye svømmecenter, heraf skal DGI Huset skaffe de 700.000 kroner fra øgede entreindtægter.illustration: Arkitema
vejle - DGI Husets slidte og 40 år gamle svømmehal med et 25 meter bassin, seks baner og et mindre børnebassin, forvandles de kommende år til et aktivitetsmekka.

Samtidig vil en tilbygning rumme et 50 meter bassin med otte baner og en tribunekapacitet med plads til 700 tilskuere, så Dansk Svømmeunion kan afvikle et DM i Vejle.

Med andre ord er der tænkt både på den lokale svømme-elite, motionisterne, de legesyge, familierne og turisterne, når Vejle Kommune om- og nybygger DGI Husets svømmehal for i alt 87 millioner kroner.
Den nye tilbygning, der opføres i samme hvide betonelementer som nabobygningen Sundhedshuset, bliver 2140 kvadratmeter stor. illustration: Arkitema

Totalt nyt center

Arkitema har slået stregerne til det projekt, som kulturdirektør John Hansen præsenterede for byrådet forleden, og både borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) er begejstrede for den nye svømmehal.

- Jeg føler, at vi får utroligt meget for pengene med dette projekt. Det er ikke bare noget, vi bygger til den eksisterende svømmehal. Vi får et totalt nyt center, fordi den gamle svømmehal også forandres fuldstændig. Her skaber vi en svømmehal, der kan tiltrække elitearrangementer og skabe aktiviteter for både borgerne og gæsterne på byens hoteller, siger Arne Sigtenbjerggaard.
Det 50 meter lange bassin i den nye svømmebygning får plads til både faste og flytbare tribuner, der kan rumme i alt 700 tilskuere. Når tribunen ikke er fuldt opstillet kan kvadratmeterne bruges til styrketræning, undervisningslokale og depotrum. illustration: Arkitema
Annonce

Facade pakkes i plast

Byrådet har allerede bevilget de 77 millioner kommunale kroner, der skydes i byggeriet, mens Lokale- og Anlægsfonden skyder mellem 8 og 10 millioner kroner i vandprojektet.

- Det nye 50 meter bassin bliver to meter dybt. Det bliver et stålbassin med en dug, for det er noget mere holdbart end svømmehallens eksisterende betonbassin. Samtidig udskifter vi svømmehallens utidssvarende filtre og ventilation. Holdt vi fast i de eksisterende sandfiltre, skulle vi bruge 5309 kubikmeter vand om året på at skylle dem i det nye center. Med moderne filtre kan vi gøre det med 331 kubikmeter vand. I det hele taget er der tænkt meget på energirigtige løsninger, og vi pakker blandt andet den gamle svømmehals facade og betonbuer ind i plastic, så solen varmer hulrummet op, fortæller kulturdirektøren.

Bassinet i nybygningen bliver faktisk 51,5 meter langt, da svømmehallens personale kan lægge en halvanden meter bred bro ud midt i bassinet og på den måde skabe to 25 meter lange bassiner. Broen kan også deles på midten, så bassinet får fire 50 meter baner og otte 25 meter baner.
Den eksisterende rutsjebane forlænges med 20 meter, legeområdet får en bred waterslide, ligesom der etableres en ny fem meter vippe ved det gamle bassin. illustration: Arkitema
Til gengæld levner de ledige kvadrameter i DGI Huset ikke plads til et byggeri, der kunne rumme et bassin med 10 baner, som den lokale svømmeklub havde drømt om.
Annonce

Nybyggeri først

Det nye byggeri opføres i hvidt beton, som det er tilfældet med nabobygningen, Sundhedshuset, og de to bygninger med hvert sit store bassin skal adskilles af en glasvæg af brandhensyn, og fordi luft- og vandtemperaturen vil være højere i lege- og aktivitetshallen i forhold til den nye bygning med 50 meter bassinet. Den gamle svømmehal beklædes med troltekt-plader og får nye, lyse klinker, så den gamle del kommer til at matche den nye.

- Vi bygger den nye del først, så vi hele tiden har vand i DGI Huset. Derfor går vi først i gang med at ombygge den eksisterende svømmehal, når den nye del indvies (i sommeren 2018, red.), fortæller John Hansen.

Efter sommerferien skal projektet endeligt godkendes af byrådet, inden projekteringen finder sted, og svømmehallen kan sendes i udbud omkring årsskiftet. Ombygningen af den eksisterende svømmehal forventes at være færdig i efteråret 2019.
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce