Annonce
Vejle

Strid om Roms Hule skal løses med borgermøde: Hele trafiksituationen i stadionområdet skal til debat

Formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V) hælder fortsat til, at Roms Hules udkørsel til Horsensvej skal lukkes ned mod Vejle midtby. Men nu inviterer kommunen til et borgermøde om sagen i efteråret. Foto: Torben Juhler
Vejle Kommune indbyder nu alle beboere og aktører i stadionområdet på det gamle Nørremarken til borgermøde om trafiksituationen. Lukning af Roms Hule er fortsat aktuel.

Vejle: Tvisten om lukningen af Roms Hule ender nu med et borgermøde, hvor debatten om hele trafiksituationen i stadionområdet på den gamle del af Nørremarken skal til debat.

Det er den foreløbige kulmination på en sag, som politikerne i teknisk udvalg allerede én gang har truffet beslutning om.

Udvalget har besluttet, at Roms Hule skal lukkes for udkørsel ned mod byen, så venstresporet på Horsensvej ned mod den såkaldte havnerute kan forlænges, og kapaciteten herned kan øges.

Annonce

Da byrådet under coronakrisen ville frigive penge til at sætte ombygningen af de to kryds på Horsensvej i gang, gik Palles Bageri og flere borgere i stadionområdet i kamp for at holde udkørslen mod midtbyen åben.

Bagermester Palle Thomsen frygtede for sit bageris overlevelse og andre frygtede stigende trafik i området, når alle skal tvinges til at benytte Jægervænget for at komme ud på Horsensvej og ned mod byen.

Også galt på Nørremarksvej

De bekymringer fik Liberal Alliances Anja Daugaard til at forlange sagen behandlet i byrådssalen, og byrådet valgte i maj at sende sagen retur til teknisk udvalg.

Her har man nu besluttet at holde et borgermøde om sagen. Den endelige dato er endnu ikke på plads, men det bliver engang til efteråret, fortæller formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Teknisk Udvalg besluttede allerede sidste år at ombygge de to kryds på Horsensvej - ved Roms Hule og Østerbrogade - for at øge venstresvingsbanerne ned mod den såkaldte havnerute. Men sagen er endnu ikke afgjort. Illustration: Vejle Kommune

- I udvalget har vi taget en snak om trafikken i området, og vi har besluttet at holde et borgermøde. Ikke kun om Roms Hule, men om trafiksituationen generelt i stadionområdet, for vi får også meldinger om, at trafikken er udfordret på Nørremarksvej, fortæller Gerda Haastrup Jørgensen.

Annonce

Det har afledte effekter

På mødet vil politikere og forvaltning gerne have input til, hvordan folk i området oplever trafikken.

- Hvis vi gør noget ved Roms Hule, hvad sker der så med trafikken på de andre veje, og hvad kan vi gøre her. Det er sådan noget, vi gerne vil debattere. Jeg tror stadig, at lukningen af Roms Hule er det rigtige, men det giver nogle afledte effekter i baglandet, og det ser vi på nu, siger udvalgsformanden.

Annonce

Foretrækker en lukning

Hun vil dog ikke afvise, at beslutningen om at lukke for den venstresvingende trafik ud på Horsensvej kan ændres.

- Men personligt mener jeg, at det er den rigtige løsning, så vi kan øge kapaciteten på Horsensvej ned mod havnen. Så kan det godt være, at vi skal kigge på andre løsninger i baglandet, siger Gerda Haastrup Jørgensen, der vil besøge den lokale bagermester i forbindelse med borgermødet.

Vejle Boldklub er tilbage i 3F Superligaen efter sommerferien. Det betyder flere mennesker på Vejle Stadion og dermed øget trafik i stadionområdet på kampdagene. Arkivfoto: Mette Mørk

Hun og udvalgets medlemmer vender også tilbage efter sommerferien til en vejlensisk virkelighed, hvor Vejle Boldklub igen spiller fodbold i landets bedste række.

Det betyder flere tilskuere på Vejle Stadion og dermed øget trafik på kampdagene. Et forhold, politikerne også skal tænke ind i en kommende løsning på Nørremarken.

Annonce

Støj kan også vendes på møde

Samtidig har borgere på Bøgomvej henvendt sig, fordi den stigende trafik nedenfor på Horsensvej giver stadig stigende støjgener hos beboerne i husene ovenfor bakken. Den del er Gerda Haastrup Jørgensen også klar til at debattere på efterårets borgermøde.

- Men jeg tror nu ikke støjen stiger mere, fordi vi lukker Roms Hule. Men støj er noget, vi kan måle og vurdere, hvad vi kan gøre ved, og støjproblematikken kan vi lige så godt tage op på borgermødet, siger udvalgsformanden.


Vi har besluttet at holde et borgermøde. Ikke kun om Roms Hule, men om trafiksituationen generelt i stadionområdet.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand teknisk udvalg,
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

GAMLE DAGE

Købmanden lokkede med 'gode Varer til uhørt billige Priser': Der kom en købmandsgård, men ingen by

Annonce