Annonce
Vejle

Studerende på tur: Campus Vejle sender elever til Tyskland i et år

20 studerende fra Campus Vejle tager i disse dage de første skridt til et år i praktik i Tyskland. Foto: Campus Vejle
Kombinationen af uddannelse og praktikophold i udlandet kan ses som et alternativ til sabbatåret. Sådan er det for én af de 20 studerende, der sendes af sted i disse dage.

Vejle: 20 elever fra Campus Vejle er i disse dage på vej til nye udfordringer i Tyskland. Eleverne skal i et helt år arbejde i tyske virksomheder, hvor de tager en uddannelse inden for detail eller kontor. En elev kommer fra EUX-uddannelsen og de øvrige 19 elever har i juni afsluttet deres HHX-eksamen på skolen og har taget imod et uddannelsestilbud i tyske virksomheder.

Der er tale om både store og mindre virksomheder, som er godkendt til at kunne uddanne eleverne efter danske regler. Eleverne skal i løbet af året gennemføre en række skolemoduler på en dansk uddannelsesinstitution.

Disse moduler er i de fleste tilfælde onlinekurser, og ved afslutningen af praktikopholdet skal de endvidere gennemføre en afsluttende fagprøve, hvorefter de får et dansk uddannelsesbevis. Eleverne er således uddannet inden for enten detail eller kontor på kun et år, når de tager praktikken i udlandet.

Annonce

Økonomien hænger sammen

Elever, der udsendes via PIU-programmet, støttes økonomisk af AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag).

AUB yder støtte til transportudgifterne til ansættelsesrejserne og ikke mindst huslejen, hvor halvdelen af lejen dækkes op til et maksimumbeløb på 2500 kroner.

Denne hjælp betyder, at de unge med deres praktikantløn kan få økonomien til at hænge sammen.

Store firmaer er med

Eleverne har søgt til Tyskland gennem PIU-programmet, som Campus Vejle i mange år har været medlem af. PIU formidler kontakt mellem danske elever og udenlandske virksomheder og skolen har en PIU-koordinator, som er ansvarlig for programmet lokalt.

De elever, som ønsker at komme i praktik i udlandet, skal gennem en længere proces. Blandt andet skal de rejse til en jobsamtale i udlandet. Blandt årets praktiksteder er BMW, Infineon, Designer Outlet, Allianz og Vestas.

Alternativ til sabbatår

HHX-elev Emilie Lynge Koch skal arbejde hos Liv Interior i Hamburg. Hun har valgt PIU, fordi hun gerne ville have et alternativ til det klassiske sabbatår med rejse og arbejde. Derudover finder hun det spændende at få en ny hverdag, hvor hun skal opbygge et nyt netværk og skabe en base i en fremmed kultur.

Didde Møller Lauridsen, også HHX'er, skal arbejde hos Infineon i München. Hendes valg af PIU skyldtes, at hun med dette program kan få et andet land og en anderledes kultur ind under huden. Hun synes, det er lidt udfordrende lige pludselig at skulle stå på egne ben og være væk fra de faste, trygge rammer i sit job hjemme i Danmark.

Begge fremhæver, at året i Tyskland giver dem chance for at forbedre deres sprogkundskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];