Annonce
Vejle

Studierne kalder: Vejleegnen får flere studerende

Rektor Erik Knudsen glæder sig over, at UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Arkivfoto
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole optager 784 studerende i Vejle og Jelling mod 742 sidste år.
Annonce

Vejleegnen: 784 ansøgere får i dag besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole (UCL) i Vejle og Jelling. Det er 5,4 procent mere end sidste år. Totalbilledet er det samme, hvis man kigger på alle UCLs uddannelser i Jylland og på Fyn: 3830 er optaget, og det 170 flere end i 2018. Ansøgerne får besked fredag den 26. juli, om de er optaget eller ikke.

Antallet af studerende stiger især på uddannelser som sygeplejerske samt inden for teknik og byggeri.

- Det er glædeligt at konstatere, at vi kan optage flere studerende på vores uddannelser - trods en mindre tilbagegang i antallet af ansøgere. Dermed bliver vi i stand til at imødekomme behovet for mere arbejdskraft inden for byggeri-, teknologi- og sundhedsområdet. Desuden kan vi opfylde flere unges uddannelsesønsker, siger rektor for UCL, Erik Knudsen, i en kommentar til årets optag.

Der er et stort behov for flere uddannede sygeplejersker, så jeg er rigtig glad for, at vi kan optage 10 procent flere på uddannelsen. Vi skal ikke mange år tilbage før ansøgertallet nærmest var det halve af, hvad vi får i øjeblikket.

Erik Knudsen

Annonce

Sygeplejersker på vej

UCL’s sygeplejerskeuddannelse har i år fået lov at slippe cirka 10 procent flere ind i Odense, Vejle og Svendborg. Det skyldes stor efterspørgsel på sygeplejersker i Region Syddanmark.

- Der er et stort behov for flere uddannede sygeplejersker, så jeg er rigtig glad for, at vi kan optage 10 procent flere på uddannelsen. Vi skal ikke mange år tilbage før ansøgertallet nærmest var det halve af, hvad vi får i øjeblikket, udtaler rektor Erik Knudsen.

Også UCL’s uddannelser inden for byggeri og teknologi får flere studerende. Det gælder for uddannelserne til byggekoordinator, procesteknolog og automationsteknolog samt overbygningsuddannelsen til bygningskonstruktør.

- Der er vækst i bygge- og industrisektoren. Derfor er det bemærkelsesværdigt og positivt, at vi i år kan optage flere studerende på vores byggeri- og teknologiuddannelser. Normalt har det ellers været sværere at øge søgningen til disse uddannelser, når det går godt på jobmarkedet, fordi en betydelig del af ansøgerne er faglærte, siger Erik Knudsen.

Annonce

En ekstra chance

Hvis man i første omgang har fået afslag på sit studieønske, er der endnu en chance for at komme i gang med en uddannelse. UCL har stadig uddannelser med ledige pladser med studiestart i august 2019 eller februar 2020. Ansøgningsfristen er 10. august.

Flere bliver studerende

Både Vejle og Jelling oplever fremgang i antallet af studerende. Totaltallet for optaget er det højeste de sidste fire år. Her er tallene for uddannelserne på Vester Engvej og Boulevarden i Vejle, samt Jelling, de sidste fire år:

Vejle 513, 510, 527 og 558.

Jelling 248, 208, 215 og 226.

Antallet af optagne fordelt i "brancher" ser for hele UCL således ud:

Sundhed: 969 (et plus på 88).

Pædagogik og samfund inklusive lærere og socialrådgivere: 1381 (+15).

Teknologi og byggeri: 729 (+76).

Business: 751 (-9).

Totalt 3830 optagne (+170).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce