Annonce
Give

Styrelse ændrer afgørelse: Givskud Zoo får alligevel lov til at åbne

Tirsdag kan gæster igen komme ind og opleve dyrene i Givskud Zoo. Arkivfoto: Mette Mørk
Den zoologiske have har alligevel fået dispensation til at åbne parken, selvom Givskud Sogn fortsat er underlagt en automatiske nedlukning.

Givskud: Efter fire ufrivillige lukkedage kan Givskud Zoo igen slå dørene op tirsdag.

Det står klart, efter dyreparken mandag eftermiddag har fået besked om, at den ekstraordinært har fået dispensation fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det oplyser Givskud Zoo i en pressemeddelelse.

Annonce

- Det er vi virkelig glade for. En tvungen nedlukning er utrolig dyr for os, så det er en kæmpe lettelse, at det kun blev til fire uventede lukkedage, siger Richard Østerballe.

I fredags anslog han, at tvangslukningen kunne komme til at koste parken 15.000 til 20.000 gæster samt omkring fire millioner kroner.

Smitten er faldet

I fredags afviste Styrelsen for Patientsikkerhed ellers at give dispensation. Her lød begrundelsen, at 29 af de ansatte i Givskud Zoo er fra Givskud Sogn, samt at besøgende skal kunne bruge fælles faciliteter som toiletter, hvilket ville give en række kontaktpunkter, der kunne udbrede smitten. Derfor forsøgte Vejle Kommune på vegne af Givskud Zoo at sende en ny anmodning, og det resulterede altså i, at dispensationen kom i hus mandag.

Dette tages der ifølge dispensationen højde for, idet alle medarbejdere i den kommende tid skal testes hver dag, når de møder på arbejde. Desuden forbliver indendørs dyreanlæg og enkelte udstillinger lukket, indtil Givskud Sogn formelt kan genåbne.

Genåbningen af Givskud sker efter et par dage, hvor antallet af ugentligt smittede i sognet er faldet fra 22 til 16. Dermed er sognet under den ene af de tre fastsatte grænser for automatisk nedlukning.

- Det er jo gået den rigtige vej hurtigt, og så giver det ingen mening af holde en stor virksomhed lukket, når smitten er på retur. I forbindelse med ansøgningen om dispensation foreslog vi også flere foranstaltninger for at genåbne, og det bliver nu indført, forklarer Richard Østerballe.

Nedlukningen af Givskud Sogn varer dog i endnu mindst fem dage, fordi en genåbning kræver, at minimum et af de tre kriterier ikke overskrides i en uge i træk.


En tvungen nedlukning er utrolig dyr for os, så det er en kæmpe lettelse, at det kun blev til fire uventede lukkedage.

Richard Østerballe, direktør Givskud ZooAnnonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce