Annonce
Fredericia

Styrelse giver medhold: 10-årige Guide kan nu adopteres efter danske regler

Niels Jørgen Fries Nielsen er overbevist om, at 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen får lov til at blive i Danmark, efter at en afgørelse i Ankestyrelsen tirsdag gav familien medhold i en klagesag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen ser nu ud til at kunne blive i Danmark. Han stod til at blive udvist til Thailand. Tirsdag fik familien medhold i en klagesag. Dermed ser familien frem til at adoptere ham efter danske regler, så han kan blive i landet.

Taulov: Tirsdag fik Niels Jørgen Fries Nielsen et vigtigt opkald fra Ankestyrelsen.

Familien fik medhold i en klagesag i Ankestyrelsen om familieadoption af 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen.

Det kan bane vejen for, at ægteparret Niels Jørgen og Praphatsanun Nielsen kan adoptere drengen efter danske regler, så han kan blive i Danmark.

Annonce

- Nu kan vi få lov til - i samarbejde med Familieretshuset - at indlede en adoptionssag efter danske regler. Og det burde kun være formalia, siger Niels Jørgen Fries Nielsen til Fredericia Dagblad og tilføjer:

- Nu kan vi få lov til at adoptere ham efter danske regler. Så bliver han jo i Danmark og bor hos os. Da jeg adopterer ham, kan han også få dansk pas, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Møde aflyst

Wasuthon "Guide" Nielsen har boet i Danmark i tre år og går på Fjordbakkeskolen i Taulov. Han blev i Thailand adopteret af sin tante, Praphatsanun Nielsen, som er gift med Niels Jørgen Fries Nielsen.

Men drengen stod til udvisning, da de danske myndigheder ikke anerkender den thailandske adoption. Og tirsdag var der planlagt et møde i Hjemrejsestyrelsen om Guides hjemsendelse, som blev aflyst.

Adoptionen anser jeg kun som en formel ting, der skal på plads. Der er jo ikke noget til hinder for det, når de biologiske forældre er indforstået med det i henhold til dansk lov

Niels Jørgen Fries Nielsen

I de seneste uger har der været stor medieopmærksomhed om sagen. Fredericias borgmester Steen Wrist (S) ville kontakte sin partifælle, udlændingeminister Mattias Tesfaye, i sagen. På Christiansborg har Enhedslistens Rosa Lund i Ekstra Bladet kaldt sagen for et eksempel på en "umenneskelig udlændingepolitik".

For Niels Jørgen Fries Nielsen handler det nu om at gøre de ting, der er nødvendige for at alle formalia falder på plads. Via en advokat vil familien søge om, at Guide kan blive i Danmark, indtil adoptionssagen er afgjort. I en tidligere afgørelse har Udlændingenævnet bestemt, at drengen skulle forlade Danmark. Det var den afgørelse, som Hjemrejsestyrelsen havde til opgave at føre ud i livet.

Annonce

Ændrede afgørelse

Men hvad ændrede sig i adoptionssagen?

Tilbage i juli afviste Familieretshuset, at ægteparret kunne adoptere Guide. Det ville ifølge afgørelsen stille Guide anderledes end hans lillebror Chayapon på otte år, som bor i Thailand hos drengenes mormor. Men afgørelsen er ændret nu:

- Adoption af Wasuthon kan ikke afvises med den begrundelse, at Chayapon og Wasuthton skal stilles familiemæssigt ens. Søskenderelationen mellem Chayapon og Wasuthon vurderes således ikke til at være til hinder for at gennemføre adoptionen af Wasuthon, skriver Ankestyrelsen i afgørelsen fra tirsdag 13. september.

Her afgøres det desuden, at ægteparret ikke har ret til at adoptere lillebroren på nuværende tidspunkt.

Men afgørelsen om medhold hos Ankestyrelsen er et stort skridt i den rigtige retning i projektet om at få Guide til at blive i Danmark.

- Adoptionen anser jeg kun som en formel ting, der skal på plads. Der er jo ikke noget til hinder for det, når de biologiske forældre er indforstået med det i henhold til dansk lov. Det har de også allerede gjort i henhold til thailandsk lov, siger Niels Jørgen Fries Nielsen, som fortæller, at hans kone er ovenud lykkelig for beskeden.

Annonce
Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sport For abonnenter

FC Fredericia hamrede hovedet mod toppen og faldt hårdt: Derfor er der alligevel grund til at se lyst på fremtiden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Annonce