Annonce
Trekantområdet

Succes i Legeparken: Børnefamilier strømmer til Nicolais madpakkehus

Udenfor madpakkehuset er de to brødre, Arthur og Pelle Højlund fra Vejen, i gang med at lave en dinosaur sammen. Den skal være grøn, synes storebror Arthur på seks år, men lillebror Pelle på fire år er allerede dykket ned i den pink maling. - Hvad så med, at vi giver den grønne prikker på det, foreslår farmor Tove Højlund. Det er en god idé, synes begge drenge. - Vi skulle egentlig bare i Legeparken, så vi blev glædeligt overrasket, da vi så det her. Det er heldigt. Drengene synes, det er sjovt, og de er så koncentrerede, siger Tove Højlund. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Det giver stof til eftertanke hos Nicolai for Børn, at børnekulturhuset har haft stor succes med at åbne workshop i Legeparken gennem sommerferien.
Annonce

Kolding: At Nicolai for Børn har været nødt til at holde lukket gennem sommeren, har naturligvis været en kæmpe streg i regningen, men det sædvanlige tilbud i børnekulturhuset har været bremset af risikoen for corona-smitte.

Til gengæld har Nicolai for Børn haft stor succes med at rykke i Legeparken i Kolding, fortæller Mette Dalby, som både er leder af Nicolai for Børn og den kommunale legepark. I et af madpakkehusene har man indrettet en workshop, som holder åbent fire dage om ugen og er bemandet med skiftende kunstnere og designere, der sætter gang i kreativiteten hos børn og børnefamilier. Børnene har blandt andet lavet jagttrofæer og lært at male med fjer.

- I løbet af de første fem uger har vi haft 1855 besøgende i madpakkehuset. Og med fire åbningsdage om ugen giver det 93 besøgende per dag, så det, synes jeg, er ret vildt, siger Mette Dalby.

Workshoppen kræver ikke tilmelding, børnene kan bare dukke op.

- Vi kan se, at nogle har planlagt efter at deltage i workshoppen, og andre kommer tilfældigt forbi, fordi de i forvejen er i Legeparken. Det er præcis sådan, som det skal være, siger Mette Dalby.

Annonce

250.000 kroner

Resultatet er så godt, at det giver stof til eftertanke. Forhåbentlig er landet ikke plaget af corona næste sommer, men derfor kan det alligevel være attraktivt at gentage succesen her i Legeparken, selv om Nicolai for Børn forhåbentlig kan holde åbent som normalt næste år, mener Mette Dalby.

- Det er bestemt værd at overveje, hvis vi får mulighed for at søge midler, så det kan lade sig gøre rent økonomisk, siger Mette Dalby.

I år har Nicolai for Børn fået 250.000 kroner fra Kommunernes Landsforening til at skabe en sommeraktivitet som erstatning for, at børnekulturhuset må holde lukket.

- Og de penge, synes jeg, er brugt for fornuftigt, når man ser på interessen for at bruge vores workshop, siger Mette Dalby, som bevidst har valgt, at workshoppen skal være et gratis tilbud til børnene lige som alle de andre muligheder i Legeparken.

Annonce

Mange turister

Nicolai-lederen fortæller, at der helt generelt har været mange besøgende i Legeparken hen over sommerferien.

- Vi tæller jo ikke de besøgende, for det er en åben park, men vurderingen lyder, at der kommer omkring 100.000 besøgende i Legeparken hvert år.  Vi oplever, at der især har været større interesse fra turisterne, og vi har haft efterspørgsel fra turiststederne for at få flere af vores brochurer på både dansk, tysk og engelsk, som er blevet revet væk i år.

Mød Nicolai

  • Man kan møde Nicolai for Børn i Legeparken frem til og med lørdag. Det er fra klokken 10-15 hver dag, at der er drop in-workshop.
  • I Legeparken holder man til i et af madpakkehusene, hvor en kunstner står klar til at hjælpe børnene med at udfolde sig kreativt. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.
  • Nicolai for Børn åbner i Skolegade i uge 33. For private børnefamilier vil der dog kun være åbent om lørdagen fra klokken 10-15.
- Jeg laver øjne, hvid i det sorte. Og gul næse. Det bliver til en kat, fortæller femårige Marco Meisner fra Næstved, mens han maler sin papfigur. Han er på ferie i Kolding, og med sig i madpakkehuset har han sin søster Milla på ni år og sin farmor Joan Meisner. De har læst på nettet, at Nicolai for Børn har åbent i Legeparken i sommerferien. - Vi kender til konceptet fra Næstved, hvor vi har noget lignende, det hedder bare Næssi, og det kender næsten alle børn i Næstved, og så måtte vi jo også prøve det her, fortæller Joan Meisner. Foto: Marie Prangsgaard Helms
- Jeg synes, det er genialt, det her. Det aktiverer, og her kan alle lave noget sammen med deres børn, siger 46-årige Heidi Hemmingsen, der for nylig er flyttet til Kolding. Hun er i Legeparken med syvårige Hannah, der er på camping med sin mor ved Grønninghoved. Heidi Hemmingsen er en ven af familien, og mens mor løber ærinder, hjælper hun Hannah med at male en lilla kat. - Vi var her egentlig for at lege. Det er min første gang i Legeparken. Det er rigtig hyggeligt, og det er fedt, at det er for alle. På en eller anden måde skaber det fællesskab, siger Heidi Hemmingsen. Foto: Marie Prangsgaard Helms
- Jeg laver en enhjørning med sorte fødder, striber og mønster på kroppen og en gul mund. Min mor har klippet den ud, for jeg syntes, at pappet var lidt hårdt, siger femårige Anna Skriver. Det er anden gang, hun og hendes mor, 29-årige Ditte Skriver, er i madpakkehuset i Legeparken denne sommer. - I sidste uge lavede jeg en ørn ud af sådan noget modellervoks. Jeg har også gynget og rutsjet. Det er sjovt og hyggeligt, siger Anna Skriver. Familien er hyppige gæster hos Nicolai for Børn og bor tæt på Legeparken, så det var helt naturligt for dem at benytte sommertilbuddet her. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Endnu en enhjørning er ved at blive lavet af 10-årige Victoria Christensen. Hun er på ferie og i Legeparken med sin mormor og morfar, Jytte og Erik Nielsen fra Kolding. - Det er en hvid enhjørning, og jeg vil lave forskelligfarvet manke og et horn. Jeg elsker at være kreativ, og fordi jeg er enebarn, har jeg et helt rum med kreative ting derhjemme, fortæller Victoria Christensen, mens hun maler. I ferien har hun og morfar Erik Nielsen også bygget med pap derhjemme. - Vi har bygget sådan et lille hus, hvor der kun kan bo én, fortæller barnebarnet. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Aki Dedusic og Silje Hoel er kulturassistenter ved Nicolai for Børn og har over sommeren hjulpet børn og voksne med de forskellige worhshops, der har været i madpakkehuset. Til højre er kunstner Berit Bærentsen, som står bag denne uges workshop, hvor der skabes figurer af pap. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce