Annonce
Egtved

Succesfuldt møde sparker nyt samarbejde om Egtveds fremtid i gang

- Uden jer ville der ikke være noget Egtved. I er med til at gøre byen aktiv og attraktiv, lød det under velkomsten fra handelsforeningens formand, Hanne Mikkelsen, der også fremviste den store velkomstkurv, som tilflytterne bliver mødt med. Foto: Morten Pape.

70 deltog i den første debat om et nyt BID-samarbejde, der skal samle erhvervslivet, foreningerne, udlejerne og borgerne om byens udvikling.

Egtved: Hvad vil I med Egtved? Hvad er byens brændende platform? Og hvad kan I hver især bidrage med til den videre udvikling?

Det var de helt store spørgsmål, der blev stillet, da Egtved Handelsforening inviterede til møde i Roberthus torsdag aften. Svarene skal - forhåbentlig - findes i et nyt samarbejde kaldet BID (Business Improvement Districts, red.). Modellen er kendt fra blandt andet Vejle og forener kommune, erhvervsliv, udlejere, foreninger og andre lokale aktører i et forsøg på at styrke udviklingen i et givent område.

- BID handler om, at man indenfor et lille område samler sig nogle mennesker og bestemmer sig for at gøre området til det bedste. Det er ikke noget detailhandlen kan gøre alene. Kunsten er at tale sammen på tværs i stedet for at lave noget hver for sig, siger Mikkel Niess, der er formand for City Vejle og har stået for at arrangerer BID-samarbejder omkring blandt andet latinerkvarteret og Bryggen for at løfte hvert område bedst muligt.

- I skal finde ud af, hvad I gerne vil med Egtved? Hvad er den brændende platform, hvad vil I gerne opnå, lød hans spørgsmål til salen.

Ingen kan løfte en bydel alene, men sammen kan vi. Der sker noget særligt, når vi siger 'vi'.

Dorthe Bjerre, konferencier
- Planen er, at jeg skal holde et BID-møde herude og forsøge at hjælpe jer på jeres måde, forklarede Mikkel Niess, formand for City Vejle. Foto: Morten Pape

De mange deltagere, der inkluderede en bred skare af erhvervsfolk, udlejere og foreningslivet, havde flere bud på et svar.

- Vi vil som minimum bevare det antal butikker, som vi har nu, fastslår handelsforeningens formand, Hanne Mikkelsen.

Selvom BID-samarbejdet handler om den samlede by, så spiller forretningslivet en væsentlig rolle, forklarede aftenens konferencier, Dorthe Bjerre, der er indehaver af virksomheden Synergii og tidligere har arbejdet med bysamarbejde ved Vejle Kommune.

- Hvis en by skal vækste, er der nødt til at være en levende bymidte. Det handler ikke kun om detailhandlen, men det er stensikkert, at du ikke har en levende bymidte uden detailhandel, siger hun.

- Vi snakker meget meget om detailhandlen, men vi skal snakke om hele byen. Vi kan ikke bevare tilflytningen, hvis vi ikke samarbejder. Os, der sidder her, skal italesætte, hvor vi ser os selv i det her, mener Kari Hougaard, næstformand i handelsforeningen.

- Det handler ikke nødvendigvis om at lave flere events, men om at lave endnu bedre events, sagde aftenens konferencier, Dorthe Bjerre. Foto: Morten Pape

Byen klar til at springe ud

Det forsøgte deltagerne at gøre gennem en række øvelser dirigeret af Trine Laursen fra direktionssekretariatet i Vejle Amts Kommune.

En af opgaverne lød på at vælge et billede, der symboliserede, hvad den enkelte tænkte om samarbejdet. Jens Peder Pedersen fra Egtved Vandværk valgte et billede af en gren med små spirende knopper på.

- Det er bøgen, der er ved at springe ud. Der er noget nyt på vej, og det passer med, at Egtved er på vej til at springe ud, siger han.

Det er planen, at de store tanker skal omdannes til helt konkrete tiltag rundt om i byen, såsom en videreudviking af Egtved Pigens Dag eller et samarbejde med Vejle om et halloween-arrangement, som et par af forslagene lød på under mødet.

Dato for det næste møde om BID-samarbejdet offentliggøres snarest muligt.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

Vejle For abonnenter

Så skete det igen: Vejle Kommune kan ikke undskylde sig ud af katastrofalt databrud over for 92.425 borgere

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Sundhedsministeren er smittet med corona

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

BØRKOP

Se video: Pludselig lød der et brag - kæmpe uheld med sodavand blev delt med en million på Instagram

Annonce