Annonce
Give

Succesrig trænerduo siger farvel til Give Fremad

Give Fremads trænerduo Kristian Rasmussen (tv.) og Brian Sølund stopper i Give Fremad med årets udgang. Oprindeligt ville de være stoppet efter forårssæsonen, men spillerne overtalte dem til at tage yderligere en halv sæson. Foto: Jim Hoff
Give Fremad skal til at se sig om efter en ny træner til klubbens hold i jyllandsserien. Den nuværende trænerduo har efter flere forhandlinger med bestyrelsen ikke ønsket at forlænge med klubben. Det opsigtsvækkende brud handler grundlæggende om forskellige ambitionsniveauer.

Give: Det var lidt af et chok, der slog ned i Give Fremad, da jyllandsserieholdets succesrige trænerduo Kristian Rasmussen og Brian Sølund, i forsommeren meddelte, at de ikke ønskede at fortsætte som trænere.

Faktisk ville de have stoppet, allerede når forårssæsonen er slut, men efter pres fra spillertruppen indvilgede Sølund og Rasmussen i at tage efteråret med.

- Helt grundlæggende skyldes vores farvel til klubben, at vi henover foråret i de snakke, vi har haft med bestyrelsen, ikke har kunnet finde fælles fodslag. Vi har kunnet mærke, at vi ville i en retning med hensyn til ambitionsniveauet for seniorafdelingen, mens bestyrelsen ville noget andet. Vi synes nok også, at det var ret sent, der overhovedet kom gang i dialogen, så derfor besluttede vi, at vi ville stoppe, forklarer Kristian Rasmussen og Brian Sølund.

Annonce

Vil sætte ind på familiekontoen

For Kristian Rasmussen handler det også op, at han får mere tid rent privat, hvor hans tre drenge alle spiller fodbold og golf, så de mange timer, der nu frigøres via stoppet som fodboldtræner, skal bruges på den berømte familiekonto.


Jeg synes jo, det er ærgerligt, at klubben ikke har modet og ambitionerne til at tage det næste store skridt. Lige nu er vi rent sportsligt på et meget attraktivt sted

Brian Sølund, Givetræner


- Jeg har været træner her i klubben nu i sammenlagt 10 1/2 år, så det er vel ok, at jeg stopper nu. Der er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kunne blive enige med klubben, men når de vil i én retning, og Brian og jeg ønsker en anden retning, så må vi jo skilles.

Brian Sølund er grundlæggende træt af de strandede forhandlinger, og han overvejer nu at indlægge en pause i sin ellers succesrige trænergerning, når den sidste kamp er spillet til efteråret.

- Jeg synes jo, det er ærgerligt, at klubben ikke har modet og ambitionerne til at tage det næste store skridt. Lige nu er vi rent sportsligt på et meget attraktivt sted, vi har to U19-hold på vej, så potentialet for yderligere vækst er bestemt til stede. Jeg synes, at det er nu, man skal satse, både sportsligt og økonomisk. Det her er en once-in-a lifetime mulighed for klubben, men her er vi desværre ikke samme sted som klubbens bestyrelse.

Annonce

Presset på økonomien

Give Fremads formand Lars Morell respekterer og anerkender begge træneres ønske om en pause fra fodbolden, men ærgrer sig samtidig over at miste den slagkraftige trænerkonstellation, som han sammen med spillertruppen krediterer for at have leveret en vild flot sæson i jyllandsserien.

- De har begge selv ønsket at stoppe, da både Kristian og Brian vil have en pause. Vi har været utroligt glade for dem begge to, men forstår også hvis især Brian føler, han vil prøve lykken af på højere niveau andre steder end her i lille Give. Det har han bestemt potentialet til, og det er helt fair, at han har større ambitioner, end vi som har som klub.

Give Fremads formand Lars Morell er rigtig træt af, at det ikke er lykkedes at lave en aftale med Brian Sølund og Kristian Rasmussen. Klubbens og trænerduoens ambitionsniveau harmonere ikke, og  klubbens økonomi er ikke til yderligere udgifter til hverken nye spillere eller trænere, forklarer han. Foto: Jim Hoff

For Fremads formand handler det i forhold til ambitionsniveau også om at bevare status som en ren lokal klub med lokale spillere. Det handler også om økonomi og rettidig omhu for en klub, der som så mange andre klubber er blevet presset af coronaen og af faldende medlemstal samt store udgifter til etableringen til den nye kunstgræsbane.

- Vi kan ikke begynde at hente spillere udefra og give dem kørepenge for at spille her i Give. Vi er en lokal klub med lokale spillere. Og lige nu kan vi heller ikke gøre mere med hensyn til løn til seniortrænerne. Det er ikke fordi, at vi ikke gerne ville give mere i løn, men det kan vi ikke. Og skulle vi finde en sponsor til disse større trænerudgifter, så må vi ud og lave minimum 2-årige kontraker med træneren, før det er attraktivt for en sponsor at gå ind i - og da både Brian og Kristian kun har ønsket at tage et halvt år mere, er dette ikke aktuelt, konstaterer Lars Morell.

Han kan ydermere oplyse, at Brian Sølund via sit ret store trænernetværk netværk har lovet at hjælpe klubben med at finde en kandidat som sin afløser på trænerposten.

- Vi indrømmer blankt, at vi alle er analfabeter i bestyrelsen med hensyn til træneremner, så derfor er det dejligt, at Brian er klar til at finde sin egen afløser. Det er vi meget taknemmelige for, siger Morell, der kan afsløre, at processen med at finde en ny træner allerede er gået i gang., siger Lars Morell.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce