Annonce
Erhverv

Succesrig Vejle-erhvervsmand køber konkursramt fabrik: 40 job reddet

Otto Christensen (i midten) solgte sidste år sin fødevarekoncern med milliard-omsætning: Good Food Group. Nu har han brugt en del af formuen på at opkøbe aktiverne i konkursboet KD Maskinfabrik, som han vil drive videre med en ny ledelse ved roret. Arkivfoto: Mette Mørk
Otto Christensen har opkøbt konkursboet KD Maskinfabrik og indsætter ny ledelse. Han sikrer langt størstedelen af de opsagte ansatte fortsat arbejde.
Annonce

Vejle: Der bliver alligevel ikke sat punktum for en af Vejles ældste maskinfabrikker.

En af Vejles kendte erhvervsmænd, Otto Christensen, der sidste år solgte livsværket Good Food Group, har købt alle aktiver ud af konkursboet KD Maskinfabrik.

- Jeg valgte at købe KD Maskinfabrik, fordi den har nogle gode produkter og gode medarbejdere og masser af potentiale, og jeg vil gerne drive det til noget mere. For mig at se er der ikke noget galt med virksomheden. Den var løbet tør for penge, siger Otto Christensen, som samler aktiverne under navnet KD Maskinfabrik Vejle A/S.

KD Maskinfabrik og KD Group havde specialiseret sig i at levere udstyr til renseanlæg. Ledelsen i den 55-årige virksomhed indgav sidst i oktober en såkaldt egenbegæring og næsten 40 ansatte stod til at miste jobbet.

Ifølge Otto Christensen har 32 ud af de 38 ansatte sagt ja til at fortsætte i de nye rammer.

Otto Christensen genansætter ikke den tidligere ledelse. Han ansætter en ny administrerende direktør og økonomidirektør. Hvem det bliver, ønsker han ikke at uddybe på nuværende tidspunkt.

Otto Christensen indtræder selv som formand i bestyrelsen og trækker blandt andet på sin erfaring som majoritetsaktionær i en maskinfabrik, som leverer anlæg til træindustrien.

KD Maskinfabrik

  • KD Maskinfabrik blev grundlagt i 1964 af smedemester Kaj Dalgaard.
  • I 2000 flyttede virksomheden ind på Karetmagervej 25.
  • Virksomheden var en såkaldt Cleantech-virksomhed, der havde specialiseret sig i at levere produkter til renseanlæg.
Annonce

Kreditorer mister penge

Der er ifølge kurator for konkursboet, advokatfirmaet Kromann Reumert, Aarhus, såkaldt simple krav fra kreditorer på omkring 46 millioner kroner. Med opkøbet overtager Otto Christensen ikke de krav i konkursboet. Der vil være nogle, som mister deres tilgodehavende, og Otto Christensen ønsker ikke at kompensere de tab.

- Jeg har købt aktiverne i konkursboet. Hvad der ligger forud, og hvordan virksomheden er blevet drevet, det har intet med mig at gøre, siger Otto Christensen, som ikke ønsker at kommentere på, hvordan Vejle-virksomheden kunne ende med at kaste håndklædet i ringen.

- Det vil jeg lade den tidligere ledelse svare på. Nu skal jeg sammen med den nye ledelse opbygge en sund virksomhed, siger købmanden.

Allerede den 6. januar trækker de ansatte og den nye ledelse i arbejdstøjet i det nye selskab. Her tager man hul på halvfærdige ordrer, som nogle af kunder har ventet længe på, og som de ikke havde udsigt til at få med konkursen. Otto Christensen håber, at man med en ny kapitalstærk virksomhed kan få genoprettet de gamle forhold.

Annonce

Solgte livsværket

Den 69-årige Otto Christensen solgte sidste år familievirksomheden gennem 67 år Good Food Group, der står bag mærker som Svansø og Skælskør, til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Efter mange år som succesrig erhvervsmand kunne Otto Christensen - også kendt som Kage-Otto - godt have valgt at trække sig helt tilbage. Men det ligger ikke til ham.

- Jeg synes stadig, at det kunne være spændende at drive virksomhed i Vejle, og jeg så med KD Maskinfabrik en mulighed for at lave en god forretning, siger Otto Christensen.

Han vandt prisen "Årets Købmand" ved Vejle Kommunes Erhvervskonference 2019, og ved overrækkelsen løftede han også lidt af sløret for, hvad formuen skulle bruges til.

- Planen er at lade formuen arbejde gennem investeringer, og det må gerne være lokale investeringer, lød det fra købmanden, som altså nu er ejer af en maskinfabrik.

Den nye ledelse i KD Maskinfabrik Vejle vil sammen med den produktionsansvarlige og projektansvarlige refererende til bestyrelsen udgøre et management team. Teamet får 30 procent af aktierne, mens Otto Christensen beholder de resterende 70 procent.

Det har ikke været muligt at få en kommentar om konkursen fra den tidligere ledelse af KD Maskinfabrik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce