Annonce
Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Antallet af nye coronasmittede falder i Thyregod. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Både indbyggere og virksomheder i Thyregod har håndteret den seneste tids smitteudbrud godt, mener sundhedschef Diana Krogstrup. Hun vurderer, at der er kontrol over smitten i området.

Thyregod/Give: Der er igen styr på coronasmitten i Thyregod og omegn.

Efter der i en periode har været op til 15 smittetilfælde på en uge, har tallene i både Thyregod og Vester stabiliseret sig og endda taget et dyk de seneste dage.

Således er antallet af ugentligt smittede fredag beregnet til fem for Thyregod Sogn og to for Vester Sogn, og det skaber ro hos Vejle Kommunes sundhedschef, Diana Krogstrup.

Annonce

- Jeg tænker, at indbyggerne ude i Thyregod har taget det her rigtig alvorligt og har været gode til at lade sig isolere. Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror, vi har fået styr på det i denne omgang.

- Det skyldes også, at smitten har haft udgangspunkt i nogle virksomheder, og de har været meget ansvarlige og gjort meget for at tage hånd om situationen, siger Diana Krogstrup.

Ingen hjemsendte elever

Selvom smittetallene indtil for få dage siden betød, at sognene Farre og Vester begge overskred to ud af tre grænser for, hvornår et sogn bliver lukket, er sundhedschefen ikke nervøs for, at en nedlukning bliver aktuelt. Det skyldes især, at begge steder med fire-fem smittede i løbet af en uge, fortsat er langt fra at ramme den sidste grænse for nedlukning. Det vil i givet fald kræve, at mindst 20 personer bliver konstateret smittet i de befolkningsmæssigt små sogne.

Hvordan vurderer i risikoen for, at de to sogne må lukke ned?

- Den er meget lille, fordi vi kan se, at det typisk er inde for samme hustand, smitten er, og de familier er isoleret. Risikoen for sognenedlukninger er derfor meget lille. Der skal virkelig ske noget helt exceptionelt, og incidensen ville være tårnhøj, hvis de skal nå det, siger Diana Krogstrup.

Smittetal i sogne

Så mange er i løbet af den seneste uge testet positive for coronavirus i sognene omkring Give. Tallet i parentes er incidenstallet, der er viser antal smittede per 100.000 indbyggere.

 • Thyregod: 5 (240)
 • Vester: 2 (557)
 • Øster Nykirke: 0
 • Vonge: 2 (203)
 • Give: 14 (268)
 • Givskud: 4 (329)
 • Vorslunde: 0 (0)
 • Langelund: 0 (0)
 • Ringive: 0 (0)
 • Lindeballe: 0 (0)
 • Gadbjerg: 2 (144)

En pludselig stigning i antallet af smittede førte i sidste uge til, at 90 elever og 14 lærere måtte sendes hjem i isolation, da to elever var konstateret smittet. For den ene af elevernes vedkommende var der tale om en mutation af den britiske variant, og for en sikkerheds skyld måtte alle nære kontakters nære kontakter derfor gå i isolation.

Smittetilfældene har dog ikke haft yderligere konsekvenser, og skolelever Malene Søgaard Engelbredt oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at der ikke længere er elever på Thyregod Skole, der er hjemsendt på grund af corona.


Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror, vi har fået styr på det i denne omgang.

Diana Krogstrup, sundhedschef Vejle Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce