Annonce
Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Antallet af nye coronasmittede falder i Thyregod. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Både indbyggere og virksomheder i Thyregod har håndteret den seneste tids smitteudbrud godt, mener sundhedschef Diana Krogstrup. Hun vurderer, at der er kontrol over smitten i området.

Thyregod/Give: Der er igen styr på coronasmitten i Thyregod og omegn.

Efter der i en periode har været op til 15 smittetilfælde på en uge, har tallene i både Thyregod og Vester stabiliseret sig og endda taget et dyk de seneste dage.

Således er antallet af ugentligt smittede fredag beregnet til fem for Thyregod Sogn og to for Vester Sogn, og det skaber ro hos Vejle Kommunes sundhedschef, Diana Krogstrup.

Annonce

- Jeg tænker, at indbyggerne ude i Thyregod har taget det her rigtig alvorligt og har været gode til at lade sig isolere. Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror, vi har fået styr på det i denne omgang.

- Det skyldes også, at smitten har haft udgangspunkt i nogle virksomheder, og de har været meget ansvarlige og gjort meget for at tage hånd om situationen, siger Diana Krogstrup.

Ingen hjemsendte elever

Selvom smittetallene indtil for få dage siden betød, at sognene Farre og Vester begge overskred to ud af tre grænser for, hvornår et sogn bliver lukket, er sundhedschefen ikke nervøs for, at en nedlukning bliver aktuelt. Det skyldes især, at begge steder med fire-fem smittede i løbet af en uge, fortsat er langt fra at ramme den sidste grænse for nedlukning. Det vil i givet fald kræve, at mindst 20 personer bliver konstateret smittet i de befolkningsmæssigt små sogne.

Hvordan vurderer i risikoen for, at de to sogne må lukke ned?

- Den er meget lille, fordi vi kan se, at det typisk er inde for samme hustand, smitten er, og de familier er isoleret. Risikoen for sognenedlukninger er derfor meget lille. Der skal virkelig ske noget helt exceptionelt, og incidensen ville være tårnhøj, hvis de skal nå det, siger Diana Krogstrup.

Smittetal i sogne

Så mange er i løbet af den seneste uge testet positive for coronavirus i sognene omkring Give. Tallet i parentes er incidenstallet, der er viser antal smittede per 100.000 indbyggere.

 • Thyregod: 5 (240)
 • Vester: 2 (557)
 • Øster Nykirke: 0
 • Vonge: 2 (203)
 • Give: 14 (268)
 • Givskud: 4 (329)
 • Vorslunde: 0 (0)
 • Langelund: 0 (0)
 • Ringive: 0 (0)
 • Lindeballe: 0 (0)
 • Gadbjerg: 2 (144)

En pludselig stigning i antallet af smittede førte i sidste uge til, at 90 elever og 14 lærere måtte sendes hjem i isolation, da to elever var konstateret smittet. For den ene af elevernes vedkommende var der tale om en mutation af den britiske variant, og for en sikkerheds skyld måtte alle nære kontakters nære kontakter derfor gå i isolation.

Smittetilfældene har dog ikke haft yderligere konsekvenser, og skolelever Malene Søgaard Engelbredt oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at der ikke længere er elever på Thyregod Skole, der er hjemsendt på grund af corona.


Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror, vi har fået styr på det i denne omgang.

Diana Krogstrup, sundhedschef Vejle Kommune


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce