Annonce
Vejle

Sundhedsskoven får en million kroner: Den mangler stadig 600.000

Sundhedsskoven ved Vejle Sygehus blev i sommer udstyret med en sidde-platform. Det har dog ikke været let at finde penge til at rejse Danmarks største sundhedskov. Det lykkedes ikke at hente nok ekstern støtte til at nå de budgetterede 9,5 millioner kroner i det oprindelige projekt. Derfor skrumpede Sundhedsskoven, og flere ting blev droppet. Nu skal 5,9 millioner kroner skabe den særlige skov. Arkivfoto: Michelle Madsen
Økonomiudvalget har fundet en million kroner i kommunekassen til at anlægge Sundhedsskoven i Store Grundet Skov. Natur- og miljøudvalget havde bedt om 1,6 millioner kroner, men de manglende 600.000 kroner er ingen hindring for at komme i gang, lyder det fra Karl Erik Lund (DF).
Annonce

Vejle: Sundhedsskoven bliver formentlig reddet af en ekstra medfinansiering fra Vejle Kommune.

Politikerne i økonomiudvalget har besluttet at tildele skoven en million kroner, selvom natur- og miljøudvalget havde bedt om en medfinansiering på 1,6 millioner kroner.

Selve projektet koster 5,9 millioner kroner, og heraf har fonde og foreninger støttet med knap fire millioner kroner, og i natur- og miljøudvalget har man reserveret 400.000 kroner.

Trygfonden og 15. Juni Fonden giver de største bidrag, og de stiller med pengene på den betingelse af, at Vejle også selv bidrager. Den ekstra million var derfor vigtig for projektet, lyder det fra formanden for natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF).

- Nu kan vi komme i gang med projektet, fordi nu skulle vi kunne få udløst fondsmidlerne. Det ville være meget ærgerligt, hvis vi havde mistet de penge, siger han.

Men I mangler stadig 600.000 kroner for at nå en medfinansiering på to millioner kroner?

- Ja, men lige hvordan og hvorledes vi klarer den, det har vi ikke diskuteret endnu. Men det skal vi have kigget på, siger Karl Erik Lund.

Nu kan vi komme i gang med projektet, fordi nu skulle vi kunne få udløst fondsmidlerne. Det ville være meget ærgerligt, hvis vi havde mistet de penge.

Karl Erik Lund (DF)

Annonce

Flere penge fra regionen

Formanden er ikke ærgerlig over, at Sundhedsskoven ikke opnåede de 1,6 millioner kroner, som natur- og miljøudvalget ønskede i økonomiudvalget.

- Jeg er mere ærgerlig over, at Region Syddanmark ikke har spyttet mere i kassen til projektet, når det nu handler om psykiatri og forebyggelse, siger Karl Erik Lund (DF).

Region Syddanmark bidrager med 750.000 kroner.

Vejle Kommune købte Store Grundet Skov på godt 63 hektar i 2017. Skoven er en bynær skov beliggende nord for Vejle Sygehus. Sundhedsskoven skal indrettes med faciliteter, der får brugerne ned i tempo - den skal blandt andet forsynes med balanceudfordringer, siddepladser, bålplads og sansehave.

Målet er, at forskellige patientgrupper kan benytte skoven som et sundhedsfremmende element i deres behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce