Annonce
Fredericia

Sundhedstilbud åbner yderligere: Små træningshold og UngMod tager igen imod i sundhedshuset

Mange offentlige tilbud åbner i disse dage. Det gælder også flere sundhedstilbud i Sundhedshuset i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Unge kan igen blive testet anonymt for graviditet og seksuelt overførte sygdomme.
Annonce

Fredericia: To sundhedstilbud genåbner. Træning og Forebyggelse og UngMod, der begge hører hjemme på Fredericia Sundhedshus, åbner yderligere for bedre at kunne imødekommende henvisninger og henvendelser. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Sundhedsudvalget har besluttet at genåbne små holdtræningstilbud i Træning og Forebyggelse og for fysiske besøg i UngMod. Den yderligere åbning følger myndighedernes vejledning i forhold til hygiejne og afstand.

- Det er vigtigt, at vi løbende tilpasser os og åbner vores sundhedstilbud yderligere op, når det er muligt og forsvarligt. På den måde kan vi sikre, at borgerne kan få det bedste forløb og vejledning ud fra deres vurderede behov. Selvom Træning og Forebyggelse og UngMod under Covid-19-krisen ikke har været lukket ned, men i stedet har benyttet sig af videosamtaler og telefonvejledning, så er det vigtigt for borgerne, at vi igen kan åbne op for små holdtræningshold og fysiske besøg, oplyser formand for sundhedsudvalget Susanne Eilersen (DF).

Annonce

Træning udendørs

Træning og Forebyggelse åbner op for to typer genoptræningsforløb for hold. Det ene forløb er indendørstræning i salene, hvor der maksimalt vil være tre borgere og én terapeut samlet ad gangen. Det andet hold er udendørstræning, hvor to terapeuter vil lave træning med op til seks borgere ad gangen. Borgernes genoptræningsforløb vil som altid blive sammensat ud fra en faglig vurdering af borgernes behov og muligheder.

UngMod skifter for en stund deres nuværende lokale ud med andre lokaler på Sundhedshuset, hvor rengøringen er lettere og kontakten mellem borgerne mindre. Der vil være mulighed for fysiske fremmøde hos UngMod efter aftale tirsdag og onsdag.

- Det er vigtigt, at vores unge i Fredericia har mulighed for at få anonym rådgivning om køn, krop, sex og prævention. Telefonsamtaler kan meget, og de har været vigtige for de unge her under Covid-19-krisen. Men fysiske og personlige samtaler kan noget andet, og med de fysiske møder bliver det igen muligt at blive anonymt testet for graviditet og seksuelt overførte sygdomme, oplyser medlem af sundhedsudvalget Bente Ankersen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce